Kpss B'den istifa edip A'ya geçmek Mümkün mü ?
-
Merhaba Herkese,
Merak ettiğim bir konu var bilgili arkadaşlarım beni aydınlatırsa sevinirim.
Örneğin; Ptt düz memurluk gişede olanlardan bahsediyorum kazandım işime gidip geliyorum paşa paşa.
Daha sonra ben çalışıp kpss a da bir kadroya geçmem mümkün mü ?
Geçersem bu memurlukta sadece 2 defa istifa hakkından 1 ini kullanmış mı oluyorum. Yoksa zaten memur olduğum için oradan oraya mı geçmiş oluyorum.
Önce hayatımı idame ettirmek için kpss b den bir kadroda çalışıp o sıradada hafta sonu 2 gün kursa gitsem olur mu ? Yapan var mı ? Mantıklı mı ?
Bilgilerinizi tecrübelerinizi bekliyorum şimdiden herkese teşekkürler
-
@rolanart Yeni kazanacağınız kurum eski kurumunuzdan muvafakat alır. Yani sıkıntı olmadan nakliniz gerçekleşir.
-
@omer0156 Değerli yorumunuz için teşekkür ederim biraz uç bir örnek vermek istiyorum tam anlamak için ben ptt de gişe de çalışıyorum diyelim çalıştım dişimi tırnağıma taktım sgk müfettiş yrd kazandım veya o bandda bir şey. Bu durumda da söylemiş olduğunuz durum geçerli mi ?
-
@omer0156 İnternette böyle bir şey gördüm sanırım olmuyor diye ama tam anlamadım.
9- Aday memurken başka kuruma geçilebilir mi? Muvafakat verilmezse ne yapılabilir?
Aday memurken başka kuruma naklen geçiş yapılamamaktadır. Zira 657 sayılı Kanun'un 54'üncü maddesinin ikinci fıkrasında, aday memurluk süresince, başka kuruma geçiş yapılamayacağı belirtilmiştir. Ancak, uygulamaya esas görüşler veren Devlet Personel Başkanlığı bu madde hakkında önemli bir mütalaa vermiştir. Başkanlık mütalaasında, "657 sayılı Kanun'un 54'üncü maddesinde geçen "nakil" ibaresinden memurun başka kurumlarda durumuna uygun bir kadroya sınava tâbi tutulmaksızın naklen atanmasının anlaşılması gerektiğinden, sınav sonucuna göre yapılan atamalar gereğince yapılması gereken nakiller 54'üncü maddesinde geçen 'nakil' anlamında değerlendirilmemektedir" denilmiştir. Sınav kazanların kurumlarınca muvafakat verilmezse dava yoluyla muvafakat alınabilmektedir. Bu konudaki idari yargının kararları istikrar kazanmıştır ve kesinlikle ümitsizliğe kapılmamalıdır. -
@rolanart hiç bir problem olmaz. Direk geçiş yapabilirsin.
https://www.tercihiniyap.net/m/ozel-haber/duz-memurken-a-grubu-kadroya-gecis-olur-mu-h2573.html
-
@rolanart Bir arkadaşım PTT gişeden Dguy a geçti ve hiçbir sıkıntı yaşamadı. Canlı örneği var yani.