2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@ry Bilemiyorum hocam onu. Çünkü herkesin güvenlik soruşturması aynı süreçte sonuçlanmıyor. Büyükşehirlere gönderilenler haliyle daha geç sonuçlanıyor. Sanıyorum beklenen onlar. O nedenle de kimse şu gün açıklanır diyemiyor. Ancak şunu söyleyebilirim bu hafta tamamlansa bile bu hafta açıklanmaz hocam son bir değerlendirme yapılır. Sanırım son haftaya kalır bu iş.
-
@keynesinvarisi aralık sonu yani
-
@beirutde Evet kuvvetle muhtemel.
-
@keynesinvarisi Hocam bu "tamamlanmak üzereymiş" den benim anladığım 20+ kişinin sonuçları kuruma ulaşmış fakat birkaç kişininki henüz ulaşmamış. Doğru mu anladım acaba?
Eğer bu şekilde ise kalan kişilerinkinin ne zaman ulaşacağına dair bir bilgimiz yok. Sonra dediğiniz gibi son bir değerlendirme daha yapılır ise 31 Aralık'a bekleyebiliriz potansiyel olarak.
-
@altairtyraen Evet hocam benim de anladığım tamamen bu şekilde. Bir kısım adayın bitmiş kalanlarınki bekleniyor. Haliyle dediğiniz gibi ne zaman ulaşacağı tamamen güvenlik soruşturmasını yapan birimlere kalmış. Takip eden süreçte de kurumda oluşturulan kurul gelen soruşturma evrakı üzerinden soruşturmalar için "olumlu" ya da "olumsuz" sonuçlanmıştır şeklinde kararını verecek. Bunun üzerine liste değerlendirilir. O nedenle Aralık sonunu bulur diyorum gelen bilgiler ışığında.
-
Güvenlik soruşturması ne kadar süreceği belli olmuyor, normalde kağıt üstünde sadece tsk, milli savunma ve istihbarat için var, o yüzden alımlardan önce bakılıyor ona göre eleme yapılıyor sanırım. Eskisine nazaran biraz daha hızlı bittiğini söyleyebilirim.
-
@belhanda Evet normalde öyle. Hatta 4045 sayılı kanunda yer alan "soruşturma yaptıracak kurumların diğer kamu kurum ve kuruluşlarından her türlü bilgi belge isteme yetkisi" de AYM tarafından iptal edildi bu nedenle de yönetmelik hükümleri çerçevesinde kurumlar tarafından yalnızca Jandarma, Polis ve bazı görevler için de MİT Başkanlığından bilgi istenebiliyor bu da elbette süreci kısaltan bir husus.
Şu an 2802 sayılı kanuna göre hakim-savcılara ve 4045 sayılı kanuna göre de yine kanunda tek tek sayılan personele güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması gerekiyor.
Ancak 4045 sayılı kanunda şöyle bir hüküm var: "kamu kurum ve kuruluşlarında, yetkili olmayan kişilerin bilgi sahibi olmaları halinde devlet güvenliğinin, ulusal varlığın ve bütünlüğün, iç ve dış menfaatlerin zarar görebileceği veya tehlikeye düşebileceği bilgi ve belgelerin bulunduğu gizlilik dereceli birimler" ile Genelkurmay, Jandarma, Emniyet vs. diye devam ediyor. Kamu kurumları ''benim görüşüme göre'' bu gizlilik dereceli birimlere alım yaptığına kanaat getirip bu hükme istinaden mi yoksa gayri hukuki bir şekilde mi soruşturma yapıyor bilmiyorum ancak şöyle bir gerçek var ki güvenlik soruşturması yapılıyor. -
@keynesinvarisi alımdan sonra yapılanlar kanuna göre olur sizin bu yazdığınız görevler için, şu an bizim gibi önceden olanlar ise tam gayrı hukuki sayılmasa da kapalı şekilde yapılıyor, zaten resmi bir yazı verilmiyordur tahminimce olumlu ya da olumsuz diye bildiriliyordur. Arşiv taraması şeklinde olur genelde, tam bir güvenlik soruşturması şeklinde değil.
-
@belhanda Zaten güvenlik soruşturması da arşiv araştırması da talep eden kuruma kişiyle ilgili bilgi vermekten ibaret. Soruşturmayı yapan kurumların (Mit veya emniyet, Jandarma) soruşturmanın olumlu ya da olumsuz olduğuna kanaat getirmesi söz konusu değil böyle bir vasıfları da yok yetkileri de. Bu kurumlar kişiyle alakalı yönetmelikte yer alan hususlarda ilgili bilgiyi toplar kuruma gönderir. Olumlu ya da olumsuz olduğuna karar veren soruşturmayı yapan birimler değil kurumda toplanacak değerlendirme komisyonudur hocam. Her zaman da bu şekildeydi. Yani her halükarda kuruma bu bilgiler resmi yazı ile gidecek.
-
@belhanda Bu arada bir işlem ya hukuka uygundur ya hukuka aykırıdır hocam. Tamı yarımı olmaz. İdari işlemin herhangi bir unsurunda hukuka aykırılık söz konusu ise bu işlemin kendisini hukuka aykırı yapar. Burada sebep unsuru ortadan kalkmışken ve benim tahmin ettiğim şekliyle önceki iletimde ifade ettiğim hükme dayanmayarak bu idari işlem yapılmaya devam ediliyorsa hukuka aykırıdır. Eğip bükmeye gerek yok
-
@belhanda Hukuka aykırılık hamilelik gibidir hocam, azı, buçuğu çeyreği olmaz. Ya hamilesinizdir ya da değilsinizdir.
-
@sbf11 akşam akşam güldürdünüz hocam. Allah da sizin yüzünüzü güldürsün.
-
@sbf11 Daha açıklayıcı anlatılamazdı.
-
@keynesinvarisi aynen ya müthiş
-
@ry @keynesinvarisi Başlığa gelmemeye yeminliydim de orta açılmıştı, dayanamadım
-
@SBF11 Zaten şimdi bir kuş çıkar bana sen hukukçu musun nereden bileceksin der o zamana kadar gülelim bari
-
@keynesinvarisi Kimse bizim keyfimizi kaçıramaz hocam rahat olun. Başka başlıklarda milleti darlıyordur şimdi.
-
@sbf11 Geceleri aktif canlılar zaten inşallah yakalanmam
-
@keynesinvarisi Ben de buna güldüm.
-
@beirutde, içinde söyledi: 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
@beirutde bu ne bicim bi gülme emojisi ya kusura bakmayın : )
@beirutde Buna da çok yazmak istemiştim ama kendimi tutmuştum. Harbiden hiç olmamış bu emoji. Umarım kısa zamanda değiştirirler zira gülemez olduk.