Ümit verebilecek yaşanmışlıklar arıyorum(iş arama sürecinde)
-
Merhaba. Denk gelip de başlığı okuyacak arkadaşlara bir sorum var. Çoğu insan gibi iş güç sahibi olabilme hevesiyle, mezun oldum olalı mücadelemi sürdürüyorum. Hiç aklımda olmayan yerlere de olsun diye çok istediğim yerlere de mülakata gittim. Maalesef 2 yılı aşkın süredir üzerine düşünebileceğim bir teklif bile yapılmadı. Maaş, mesai, özlük vs gibi şartların konuşulduğu aşama nedir, neye benzer henüz yaşayamadım. Yeni bir ilan, bazen sınav bazen direk başvuru oldu mu şansımı denemeye devam ediyorum ama her seferinde olumsuz olması yüzünden istemsiz bir şekilde hevesim, heyecanım, hatta sabrım nerdeyse tükenmek üzere. Benzer yollardan geçmiş, karamsarlığın en derin hallerini görmüş, ümidini yitirmişken ani şekilde kurtulanlar illaki aramızda vardır. Lütfen benimle hikayenizi paylaşın, neresi oldu nasıl oldu ne kadar sürede oldu hiç fark etmez. Sadece biraz bugünlerin bir sonu var, elbet çözülecek inancının aşılanmasına ihtiyacım var. Sağolun...
-
Yıllarca iş aradım hatta bu süreçte bu konuda uzmanlaşıp çevremdeki insanlara danışmanlık yapacak seviyeye eriştim. Sonunda bir işim oldu. Bu süreçte yapabileceğiniz en önemli unsur 'umudunuzu' yitirmemek. Devamlı olarak kendinizi motive etmek. İnanın ailem bile bu konuda işimin olacağı inancını yitirip bana destek olmamış bu süreçte kendi başıma kalıp mücadele etmek zorunda kalmıştım.
CV'nizi ilanını gördüğünüz kurumlara elden teslim etmeyi tavsiye ediyorum. CV'nizi teslim ederken o sırada kurum içerisinde önemli bir rol sahibi olan bir yönetici veya çalışana mutlaka kendinizi düzgün bir şekilde ifade etme fırsatı yaratın. Aynı zamanda iş görüşmesine gider gibi giyinin. İlk intiba önemli. Bu süreçte KPSS gibi sınavlara da ciddiyetle hazırlanmanızı öneririm. Hangi bölüm mezunusun bilmiyorum fakat gerekirse uzmanlık sınavlarına da hazırlanın.