2020 KPSS A ULUSLARARASI İLİŞKİLER SORULARI VE CEVAPLARI
-
@MiraKar Hocam https://kpss-puan.hesaplama.net/hesaplama.do eğer bu siteden hesaplama yapıyorsanız yanlış gösteriyor haberiniz olsun. Ben 2019 sınavındaki doğru ve yanlış sayılarımı yazınca 79 puan almam gerektiğini gösteriyor ama geçen sene 85 puan aldım. O yüzden bu hesaplama robotu güvenli sonuç vermiyor. 84 puan hesapladıysanız daha yüksek de gelebilir.
-
@SBF11 evet hocam çünkü 116 net alan, 80 net gygk, hani en azından 86 falan olması gerek diye düşünüyorum ama hiç belli olmaz yine de beklentimi düşük tutucam.
-
@MiraKar Öyle tabi beklentiyi düşük tutmak lazım hocam, haklısınız.
-
@SBF11 hayırlısı olsun inşallah hepimiz için
-
Arkadaşlar uluslararası ilişkiler için önerebileceğiniz bir kaynak var mı?
-
Ben Çeşitli okul ders kitaplarından faydalandım. Siyasi tarih için Fahir hocanın 19 ve 20. Yüzyıl. Türk dış politikası okulda tuttuğum ders notları. Uluslararası örgütler için AÖFnin PDF kitabı. Uluslararası hukuk Hüseyin Pazarcının kitabını baştan sona özetledim ve üç dört sefer okudum özeti çok faydalı oldu. Güncel sorunlar için gündem ve teorileri de internetten Ramazan gözenin uluslararası iliskiler teorileri kitabının özetini bulup okudum. AB ile ilgili sorular zaten klasik okuldaki AB dersleri ile ilgiliydi. Aslında bölümü adam akıllı bitiren birinin yapamayacağı soru yok gibiydi sınavda. Bir de çıkmış soruların hepsini detaylı inceleyerek çözün. Hangi dersten hangi kalıptan soru geliyor iyi anlayın. Örneğin, teorilerde, temsilciler, anahtar kavramlar, birer cümlelik temel fikirler gibi.
-
@bytheodoras çok teşekkür ederim cevabınız için oldukça bilgilendirici oldu.