Navigasyon

    TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    Baskent Kariyer
    Baskent Kariyer
    • Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin Personel Alacak

      B

      Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatında münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, öğrenim durumu ve adedi belirtilen sözleşmeli pozisyonlara; 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak her bir grup için tabloda belirtilen boş pozisyon sayısının 3 (üç) katı sözlü sınava çağrılacak adaylar arasından sınav sonucu başarı sırasına göre 4-B sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, İmam-hatip ve Müezzin kayyım alınacaktır. https://ilan.memurlar.net/ilan/53789/diyanet-isleri-baskanligi-5-bin-personel-alacak.html

      DİYANET PERSONELİ
    • 2020 Din İşleri Yüksek Kurulu Personel Alım İlanı

      B

      DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN

      Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliklerine, en az Lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmüş veya dini ilimlerde temayüz etmiş kişiler arasından Aday Tespit Kurulu'nca yirmi dört (24) aday üye seçilecektir.

      Adaylarda, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesinde belirtilen genel şartlar aranacak ve seçilen adaylar arasından aynı Kanunun 59. Maddesi uyarınca atama yapılacaktır.

      15 Haziran 2020 tarihinde secim.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak seçim için Aday olmak isteyenlerin 11 Mayıs - 1 Haziran 2020 tarihleri arasında secim.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir.

      İlgililere duyurulur.

      DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

      DİYANET PERSONELİ
    • DHBT Nedir ? DHBT Sınav Tarihi Ne Zaman ? DHBT Sınav Merkezleri Hangileri ?

      P

      Kamu Personel Seçme Sınavı-KPSS 2016 yılında yapılacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi-DHBT'nin ne zaman gerçekleştirileceği merak konusu. DHBT testi 4 Aralık 2016 tarihinde pazar günü gerçekleştirilecektir.

      Ön lisans düzeyinde olan ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne katılacak olan adayların KPSS Ön Lisans sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavda sorumlu oldukları Genel Kültür-Genel Yetenek sınavlarına katılmaları gerekmektedir.

      Ortaöğretim düzeyinde olan ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi'ne katılacak olan adayların KPSS Ortaöğretim sınavına başvuru yapmaları ve Genel Kültür-Genel Yetenek sınavına katılmaları gerekmektedir.

      Ayrıca adaylar için bir diğer önemli husus ise sınav merkezi tercihleridir. Burada dikkat edilmesi gereken bir konu daha vardır. Adayın adresinin olduğu yerleşkeyi temsil eden merkezi veyahut kolaylık ile ulaşımını sağlayabileceği merkezi tercih etmesi gerekmektedir.

      Sınav merkezi tercih edilirken ÖSYM sistemi tarafından izin verilen sınav merkezlerinden birinin yazılabileceği unutulmamalıdır.

      DHBT-DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ TESTİ SINAV MERKEZLERİ ŞUNLARDIR:

      010 ADANA
      062 ANKARA-ÇANKAYA
      070 ANTALYA
      160 BURSA
      210 DİYARBAKIR
      250 ERZURUM
      260 ESKİŞEHİR
      270 GAZİANTEP
      341 İSTANBUL 1 (Kadıköy - Maltepe - Ataşehir)
      343 İSTANBUL 3 (Beyoğlu - Şişli - Beşiktaş - Kağıthane - Sarıyer)
      352 İZMİR/KUZEY (Karşıyaka - Bornova - Çiğli)
      380 KAYSERİ
      420 KONYA
      440 MALATYA
      550 SAMSUN
      580 SİVAS
      610 TRABZON
      650 VAN

      ÖNEMLİ NOT: Tekrar etmekte fayda görüyorum. İlgili sınava girecek adaylar sınav merkezlerini seçeceği alana yaşadığı adres ilini yazacaktır. Eğer adayın yaşadığı şehirde sınav yapılmıyorsa, adaylar bu alana yalnızca sistem tarafından izin verilen sınav merkezleri arasından tercihte bulunabilecektir.

      DİYANET PERSONELİ
    • Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alımı

      D

      Arkadaşlar,hukuk uzman yardımcısı alımı olacakmış.Bilgisi olanlar paylaşabilir mi?

      DİYANET PERSONELİ
    • Diyanet İşleri Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı

      Agor

      I. SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
      A. Genel Şartlar:

      657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak, KPSS şartı olan unvanlarda önlisans mezunları için 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-93 puan türünden, lisans mezunları için 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-3 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak.
       Adaylar ilan edilen unvanlardan sadece biri için başvuru yapabileceklerdir.

      B. Özel Şartlar:

      Büro Personeli;
      a) İmam- Hatip Lisesi mezunu olmak ve yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde eğitim veren radyo, televizyon, gazetecilik ve sinema bölümlerinin birinden mezun olmak,
      b) Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile televizyon yayını yapan kurum ve kuruluşlarda en az 2 yıl çalışmış olmak.

      Dizgi Operatörü;
      a) Yükseköğrenim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren bölümlerinin birinden mezun olmak,
      b) Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile basım, yayın ve matbaa sektöründe alanıyla ilgili 2 (iki) yıllık çalışmış olmak.

      Muhabir;
      a) Yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde eğitim veren radyo, televizyon ve gazetecilik bölümlerinin birinden mezun olmak,
      b) Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile ulusal, yerel televizyonlar veya ajanslarda muhabir olarak en az 2 (iki) yıl çalışmış olmak.
      c) Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak,
      d) Erkek olmak.

      Redaktör;
      a) Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Türk dili ve edebiyatı, edebiyat, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği, Türkçe eğitimi, Türkçe Öğretmenliği bölümlerinin birinden mezun olmak.
      b) Herhangi bir yabancı dilden YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) düzeyinde en az 50 (elli) puan almış olmak veya bu puan dengi yabancı dil belgesine sahip olmak (Denkliklerde ÖSYM tarafından belirlenen “yabancı dil sınavları eşdeğerlikleri” dikkate alınacaktır.)

      İşaret Dili Tercümanı;
      Yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde işaret dili eğimi veren bölümlerinin birinden mezun olmak veya tercümanlık yapacak seviyede işaret dilini bildiğini gösteren en az 200 saatlik Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge veya sertifikaya sahip olmak.

      Kameraman;
      a) Yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde eğitim veren radyo, televizyon, sinema veya fotoğrafçılık, gazetecilik ve kameramanlık bölümlerinin birinden mezun olmak,
      b) Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile ulusal, yerel televizyonlar veya ajanslarda kameraman olarak en az 3 yıl çalışmış olmak.
      c) Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak.

      Tashihçi;
      a) Dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,
      b) Herhangi bir yabancı dilden YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) düzeyinde en az 50 (elli) puan almış olmak veya bu puan dengi yabancı dil belgesine sahip olmak (Denkliklerde ÖSYM tarafından belirlenen “yabancı dil sınavları eşdeğerlikleri” dikkate alınacaktır.)
      c) Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile 40 yaşını doldurmamış olmak.

      Yönetmen;
      a) Yükseköğrenim kurumlarının en az ön lisans düzeyinde eğitim veren radyo, televizyon, sinema ve gazetecilik bölümlerinin birinden mezun olmak,
      b) Sınava müracaatların bitiş tarihi itibari ile ulusal, yerel televizyonlar veya ajanslar bünyesinde en az 3 yıl yönetmen olarak çalışmış olmak.

      Mütercim-Tercüman;

      Sayfa 2/5

      a) Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, Farsça, İngilizce, İspanyolca, Japonca, Korece ve Rusça yabancı dil bölümlerinin birinden mezun olmak,
      b) Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Rusça, Çince, Japonca, Korece veya Farsça’dan en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine sahip olmak. (Denkliklerde ÖSYM tarafından belirlenen “yabancı dil sınavları eşdeğerlikleri” dikkate alınacaktır.)

       Herhangi bir sözleşmeli pozisyonda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin feshi tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin
      müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

      II. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

      Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 24/09/2018 (08:00) - 05/10/2018 (16:30) tarihlerinde https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden müracaat edeceği unvanla ilgili e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.
      • Yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar adına istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabileceklerdir. İl müftülüklerindeki DİBBYS sorumluları, adayın e-başvuru formuna girdiği bilgiler ile ibraz ettiği belgelerdeki bilgilerin doğruluğunu tespit ettikten sonra aktivasyon işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların aktivasyon işlemi yapılmayacaktır. Başkanlığımız https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurmayan veya il müftülüklerinde aktivasyon işlemini yaptırmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

      III. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

      T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi, Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi, (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi), Dil Puanı şartı aranan unvanlar için son 5 (beş) yıl içerisinde alınmış geçerli dil puanlarını gösterir belge, Meslekte belirli süre iş tecrübesi şartı bulunan unvanlara başvuranlar için;
      a) Daha önce çalıştıkları kurum ve kuruluşlardan alacakları ve çalıştıkları süreleri gösterir belge veya iş sözleşmesi,
      b) Daha önce çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda çalıştıkları süreler boyunca adına prim yatırıldığını gösterir Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış belge, Adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı,
       Başvuruları onaylayan personele gerekli belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.
       Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçe/metinde yer alacaktır.
       Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.

      IV. SINAVIN YERİ VE TARİHİ

      Sınav yeri ve tarihi, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ayrıca ilan edilecektir. Adaylar; “Sınav Giriş Belgesi” alma işlemlerini https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi aracılığıyla gerçekleştireceklerdir. Adaylar, sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport) yanlarında bulunduracaklardır.
      Sayfa 3/5

      V. SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI

      Sınavlar, sözlü veya mesleki uygulamalı olarak yapılacaktır. KPSS puan şartı aranan unvanlardaki boş pozisyonlara başvuranların ilan edilen boş pozisyondan fazla olması halinde, KPSS puan üstünlüğüne göre ilan edilen boş pozisyonun 10 (on) katı aday sözlü sınava çağrılacaktır. Aynı KPSS puanına sahip son sırada birden fazla aday olması halinde bu adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır. Sadece mesleki-uygulamalı sınav yapılacak unvanlar için geçerli/onaylı başvurusu olan bütün adaylar sınava çağrılacaktır. Adaylar sınav yapılacak unvanlarda;
      a) Genel Kültür (20 puan),
      b) Genel Yetenek (20 puan),
      c) Mesleki Bilgi, Beceri ve Uygulama (60 puan).
      alanlarında ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecektir. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

      VI. DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI

      Sözlü veya mesleki uygulamalı olarak yapılan sınavlarda başarılı sayılabilmek için sınav komisyonu üyelerinin her birinin ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması gerekmektedir. Atamalar başarılı olan adaylar arasından ilan edilen kadro adedince aşağıdaki tabloda belirtilen başarı sıralaması önceliği esas alınarak yapılacaktır.

      https://www.tercihiniyap.net/ilan/diyanet-isleri-baskanligi-sozlesmeli-personel-alimi-yapacak

      DİYANET PERSONELİ
    • Nasıl İmam Olunur?

      J

      Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam olmak için ne yapmak gerekiyor? İmamlık sınavları nelerdir?

      Türkiye'nin dört bir yanında her mahallesinde büyüklüğüne göre bir ya da birden daha fazla cami bulunmaktadır. Bu camiler devlet, belediyeler ya da özel kişiler tarafından alınan izinler sonucu yapılmaktadır. Caminin bulunduğu mahallenin büyüklüğüne göre Diyanet İşleri Başkanlığı camilere personel göndermekte olup ilk olarak camilere imam personeli alınmaktadır. Peki imam nasıl olunur? Pek çok kişi imam olmak istemekte ancak imamın nasıl olduğunu bilmediği için ne yapacağını bilememektedir.

      NASIL İMAM OLUNUR?

      Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam olabilmek için öncelikle imam hatip lisesi, önlisans bölümleri ya da dört yıllık İlahiyat Fakültesi mezunu olmak gerekiyor. Bu eğitimleri alan adaylar mezuniyetlerine göre önce KPSS'ye ardından yine ÖSYM tarafından yapılan DHBT sınavına girmektedir. Bu sınavların ortalamaları alınarak adayın elinde bir puan olur ve Diyanet İşleri Başkanlığı, imam alımı için kadro açtığında müracaatlar yapılır. Aday eğer almış olduğu puan yüksek ise atanır fakat almış olduğu puan düşük ise başvuru yapan kişilerin puanına göre atanabilir ya da imam olamaz.

      DİYANET PERSONELİ
    • Yurtdışı askerlik

      T

      Yurtdışında askerligi 5yil tecil ettirmeyen birine mektup yollanilmadigi ve gümrüklerde yada polis kontrolünde sorun olmadığı halde bedelli askerlik yaptiktan sonra 5yil yoklama kaçağı gözüktüğü icin 15 bin TL ceza nasıl kesilebilir ki yurtdışında yaşayan herkesin zaten tecil olunmama gibi bir ihtimali yokken bu konuda bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim

      DİYANET PERSONELİ
    • PLANINI PADİŞAHIN ÇİZDİĞİ CAMİ

      talutayni

      Yıldız Sarayı yolu üzerindeki cami, cennet mekân Sultan II. Abdülhamit Han tarafından yaptırılmış. Asıl adı Hamidiye Camiidir.

      alt metni

      DİYANET PERSONELİ
    • SANKİ YEDİM CAMİİNİN HİKAYESİ

      talutayni

      Keçeci Hayreddin canı bir şey yemek istediğinde yemeyip “sanki yedim” diyerek parasını bir kenara koyarak biriktirdiği paralarla da Sanki Yedim Camii'ni yaptırır.

      İstanbul Fatih'te Sinanağa Mahallesi'nde bulunan Sanki Yedim Camii'nin hikâyesi en az ismi kadar enteresan. Rivayete göre maddi durumu pek güçlü olmayan esnaf Keçeci Hayreddin, İstanbul'da yapılan selâtin camilerine çok özenmektedir ve bunlar gibi bir cami yaptırmak istiyordur. Fakat camiyi inşa etmek için paraya ihtiyaç vardır. Keçeci Hayreddin'de çözümü canı birşey yemek istediğinde yemeyip “sanki yedim” diyerek parasını bir kenara koymakta bulur. Biriktirdiği paralarla da Sanki Yedim Camii'ni yaptırır.

      DİYANET PERSONELİ

    Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin Personel Alacak

    DİYANET PERSONELİ
    diyanet i̇şleri başkanlığı bin personel
    1
    1
    214
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • B
      Blueberry Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

      Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatında münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, öğrenim durumu ve adedi belirtilen sözleşmeli pozisyonlara; 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak her bir grup için tabloda belirtilen boş pozisyon sayısının 3 (üç) katı sözlü sınava çağrılacak adaylar arasından sınav sonucu başarı sırasına göre 4-B sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, İmam-hatip ve Müezzin kayyım alınacaktır. https://ilan.memurlar.net/ilan/53789/diyanet-isleri-baskanligi-5-bin-personel-alacak.html

      1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • 1 / 1
      • İlk ileti
        Son ileti
      Tercihini Yap | Devlet Kredileri