35 yaş sınırı ve eyt tezatlığı
-
Yeni 35 yaşına girdim a kadro sınavlara başvuramıyoruz artık AB ülkelerinin çoğunda tersine uygulama var bir sürü konuda AB yasalarına uyum paketleri hazırlanıyor ancak bu konuda çalışma yok mesela Almanya'da 27 yaşını doldurmayan memur olamıyor mesela asıl konumuza dönersek 3000 gün civarı sigorta ve bağkur primim var özelde çalıştım ve şu anda da kendi işimi yapıyorum ve bağkurluyum sigorta ve bağkur pirimlerim var ödenmiş yani borcum da yok 10 yıl kadar bir süre daha sigortalı bir işte çalışırsam ya da kendi işimde devam edip bağkurlu olmaya devam edersem 45 yaşında pirim sürem doluyor şimdi benim sorum şu madem 35 yaş sınırı koyup bizi yaşlı görüyorsunuz çalışamaz diyorsunuz sınava almıyorsunuz o zaman emekliliğimizi verin neden ben 45 yaşımda pirim süremi borçsuz bir şekilde tamamladığımda 60 65 yaşlarını beklemek zorunda kalayım burada bir tezat yok mu sizce evet arkadaşlar bu konuda ne yapabilirim tamam memurluk olmuyorsa o zaman özelde yaş beklemeden emekli olalım özel daha yıpratıcı zaten memurlar çalışsın 65 70 yaşlarına kadar ama biz cumartesi de çalışıyoruz işe erken gidip geç çıkıyoruz maaş olarak ise genelde asgari ücret vs alıyoruz bir de üstüne eyt oluyoruz sizce bu konuda ne yapabiliriz mahkemelerden sonuç çıkar mı cimer den sonuç çıkar mı 35 yaş sınırı illa kaldırılsın demiyorum o zaman eyt kaldırılsın diyorum