İktisat kaynak önerisi.
-
arkadaşlar forumda buna benzer başlıklar gördüm ama birçoğu zaman aşımına uğramıştı. tecrübelerinizi aktararak biz yeni başlayan gençlere yardımcı olursanız mutlu olurum. :]
-
Erdal babaa..
-
@abd94 sanırım konu anlatımlı kitabı var ama dili ağır falan deniyor, çok mu ağır?
-
mikro yüksel bilgili
makro tufan samet
son 4lü yasin çoban kullanıyorum -
@koskorodo aynı kombinasyon bende de var, ceteris paribus ve pegem aldım bir de ek olarak açıkçası pek sarmadı kafam. pek anlamıyorum ama iktisattan
-
@gazisiyaset Bie inceleyin dili ağır derseniz Zeynel dinler hocanın kitabı var ben dershane kaynaklarından çalışmayı doğru bulmuyorum (İktisat mezunun olmamdan kaynaklı belki de ).
-
@gazisiyaset yeni başlayan birine tavsiyem şudur kpss a bilgileri teorik bilgi kitapların çoğu aynıdır kötü denilen kimsenin bilmediği bir kitabı alsan bile hakkını verirsen başarılı olursun.Geri kalan içerik ambalaj senin motivasyonunu verimini artırıyorsa ona göre seç. Süreç boyu kitap dershane hoca vs gibi faktörlere takanlar ekseriyetle aşırı başarılı olamıyor Burda başarılı arkadaşların iletilerine bakarsan genelde kitap VS çok konuşmazlar sadece ders çalışırlar piyasada genel olarak bilinen kitapları edin yeter iyi çalışmalar
-
Genel olarak bilinen kitapları kitapçıda incele oku gözüne hitap edeni al
-
@Willsmithh elinize sağlık öneriniz için çok teşekkür ederim. 3.sınıfım dersane falan yok insan kendi aşına olunca tedirgin oluyor
-
Soru bankası için Analiz iktisadı tek geçerim
-
@abd94 zeynel hocanın iktisada giriş vardı bir tane onu diyorsunuz galiba. samet hocanın makrosu var dili o kadar yalın ki size anlatamam
-
@gazisiyaset Yüksel Bilgili'nin kitapları iktisada ısındırma kitaplarıdır bence. Biraz daha motive olup ona yeniden eğilmenizi tavsiye ederim.
-
@gazisiyaset Bölüm neydi dostum?
-
@churcill, içinde söyledi: İktisat kaynak önerisi.
Soru bankası için Analiz iktisadı tek geçerim
sadece o yeter mi diyorsunuz
-
@plansız siyaset okuyorum
-
Hocam ben 36 doğru yaptım bu sene iktisattan , kesinlikle analizi tek geçerim hem konu anlatımı olarak hem de soru bankası olarak.
-
@gazisiyaset Çok normal bölüm itibariyle iktisada yaklaşım. Ben de böyle hissederdim ama dediğim gibi Yüksel Bilgili nin makro mikro kitapları hızlıca okuyabileceğiniz, önyargınızı da kırabilecek kitaplar.
-
makrosu biraz ağır olabilir erdal hocanın ama ağırdan kastım cümleleri biraz uzun tutar ve kitap düzeni baskısı sıkıcıdır. onun dışında bakmayın siz erdal ünsala ağır diyenlere. lisans maliye mezunu olarak en iyi dersim hep iktisat oldu. bu kaymakamlık sınavında da fulledim ve erdal hoca çok şey katmıştır bana. en azındam mikrosu çok güzeldir hocam bence tavsiye ederim. henüz okuldasınız o yüzden erdal ünsalı mikro makro birer tur okumanızı tavsiye ederim. kpss sürecine başlayınca da mikro makro yüksel bilgili tavsiye ederim. bu şekilde kolay kolay soru kaçmaz.
son dörtlü katalaksi veya yasin çoban olabilir.
yüksel hocanın iktisat okulları kitabını da mutlaka okuyun bence. ince ufak kitaptır ama çok şey katar. hem mikroda hem makroda soru yaptırır. soruda bir kişinin varsayımlarını ezberlememiş olabilirsiniz ama bağlı olduğu ekolü bilirseniz ne deyip demeyeceğini de bilirsiniz.
arada bir fırsat buldukça mahfi hocanın blogu da takip edin bence.
başarılar diliyorum. -
@xqarmedo
36 iyimiş hocam bu sene için tebrik ederim. mikro makro eyvallah ama son dörtlü çok canlar yaktı -
@xqarmedo netiniz çok güzel maşallah. sadece analiz mi kullandınız