2020 RTÜK Uzman Yardımcılığı alımı
-
@Skc-48 zaten direk geliyor. Ama emin olmak icin brans siralamasi yaparken uluslarasi iliskilerle ilgili tum bolumleri secin deneyin.
Ornek siyaset bilimi uluslarasi iliskiler, ulislarasi iliskiler, uluslarasi iliskiler ve avrupa birligi. Bu bolumler basvurabiliyormu tam emin degilim ama deneyin. Siralama degisiyormu? -
@Skc-48 benim hatirladigim kadariyla son alimda uluslararasi iliskiler yoktu. Ama rtuk baskan yardimcisinin twitterda yaptigi aciklamaya gore bu sene olacak. Normalde rtuk 4 kati aday cagiriyor. Ama direk bolum bazli acan cogu kurum on yada yirmi kati cagiriyor. En kotu ihtimalle dort kati cagiracagini dusunsek. 2 kisi acsalar ilani son iki yila gore ilk 8. Ama doger yillardakilerin girmis olma ihtimali yuksek bu sene brans siralamaniz 2 ise cok buyuk ihtimal olur gibi duruyor. Allah gonlunuzie gore hayirlisini versin insallah.
-
@churcill evet
-
@creativebrain Kardeşim kusura bakma da en ufak fikrin olmayan konuda, insanların hakkı yenirken boş atıyorsun.
-
@hll hocam sadece ulus'dan alım olacakmış türevleri de denklik alir muhtemelen. Öyle 2 kişi olursa 94 e gelmez gibi geliyor sanki ben 52. Ciyim çünkü ulus'dan hocam
-
Arkadaşlar, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve Kamu Yönetimi ayrımı olmaz değil mi, iki bölümden mezun olanlarda kamu yönetimi alımı için başvurabilir değil mi?
-
@gpale Bak bu konuda haklısın hocam işte. İstisnalar bunlar oluyor zaten.
-
Uluslararası ilişkilerden 2 kişi alınırsa ve 4 katı çağrılırsa branş sıralaması P-34'te 52. olan kişi mülakata kalamaz bence. Uluslararası ilişkilerden çok kişi alınacağını da pek sanmıyorum ama bakıp göreceğiz.
-
@vuslat44 Ayrım olacağını sanmıyorum ama gene de kurumu ararsın hocam ilan yayımlandıktan sonra.
-
@SBF11 inşallah hocam. Ayrım yapılması mantıksız zaten
-
@Skc-48 asagida brans siralamam 2 yazmistiniz ben mi yanlis anladim p34 genel siralama 54 p34 icinde sbua mezunu olarak 2. Degilmisiniz.
Yani brans bazinda siralamaya girip. P34 puani secip mezun oldugunuz bolumuzu sectiginizde allta sbua mezunlari arasinda p 34 e gore 2. Yazmiyor mu?
-
@hll Hocam branş bazlı sıralamaya bakarken sadece 'Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler' bölümüne bakmak mantıklı değil. Bu bölümün yanında 'Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler' gibi denkliği olan bölümleri de dahil edip branş bazlı sıralamaya bakmak lazım.
-
@SBF11 asagida bende aynisini onermistim arkadasa. Birde bu bolumleri secip siralayin demistim
-
@hll Pardon hocam, o iletiyi yazanın siz olduğunuza bakmamıştım
-
https://twitter.com/ibrahimuslu55/status/1325013275428401152
Genç arkadaşlarımıza soruyorum:
RTÜK uzman yardımcısı alımlarında kadrosuna hangi bölümleri de dahil etmeli ? Ve neden ?
2021 planlamamız için soruyorum.
Görüşleriniz önemli. -
@Aslan-Reyiz vay be. anti yds güruh yine üşüşmüş buraya da:)
-
Branş bazı sıralamalar verilmiş ama yds faktörü çok es geçiliyor ve çok kilit bir şey yds ve istemeleri de iyi yoksa sıralama 93 lerde falan kapatıyor yav
-
@gpale evet. artik.bu arkadaslar .her ilan sonrası ağlamayi birakip bi zahmet oturup çalışsınlar
-
@beirutde aslında mantıken birinin yds den 70 alması, kpss den 95 gibi bir derece yapmasından çok daha kolay. Forumda geçen biri 92 ile bana içişlerinde sıra gelmez dedi . Böyle bir duruma düşmekten kat kat daha iyi yds koymaları
-
@beirutde onlara göre ağlamayana mama yok hocam, bundandır ağlamaları. Ağlamak daha kolay İngilizce öğrenmekten. Sanki yds olmasa girecekler, 3 kişi alıyorlar kendi bölümünde derece yapmış olması gerekiyor listeye girebilmek için.