2017 Şubatta 10 bin öğretmen ataması yapılacak
-
Şubatta 10 bin öğretmen ataması olacak deniyor , sanırım alımları referanduma yakın artıracaklar.
-
Devlet öğretmen atamak yerine özel okula destek vererek eğitimi özelleştirme politikası güdüyor . Bakalım ne kadar başarılı olacak bilmiyoruz ama kamuda 1 milyon öğretmen var halihazırda .
-
Öğretmenlik çok net bir istihdam kapısı haline getirildikçe, gerçek eğitimcilerin yerini şark kurnazları dolduracaktır. Ben bu kadar fazla Öğretmen alınması yerine özel eğitim kurumlarının çoğaltılıp, rekabet ortamı yaratılarak eğitim-öğretim düzeyimizin daha fazla yükselebileceği düşünüyorum. Hepimiz Liselerde aldığımız eğitimle, dershanelerde aldığımız eğitim arasındaki farkı biliyoruz. Bunun için özel eğitim kurumları desteklenmeli ve arttırılmalıdır. Politik kararlar üzerinden eğitimde devlet müdahalesinin sonuçlarını İHL meselesinde görebiliriz. Eski Endüstri Meslek Liseleri seviyesinden öte bir şey haline gelmedi. Nitekim, ilerleyen süreçte daha büyük problemler ile de karşılaşılacaktır.
LYS denilen sınavda İİBF/SBF üzerinden bir bölüm okumak yerine biraz daha sistemli ve fazla bir performans ile Öğretmenlik okunabilecektir. Bu nedenle devletin Öğretmenliği istihdam kapısı haline getirmesinin destekçisi değilim.
-
@Antimülakat özellikle büyükşehirlerde özel okul sistemi desteklenip kamuda ki öğretmen sayısı azaltılacak gibi