Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
acaba burayı kazananlar arasında hazineyi seçenler var mı? eğer öyleyse yedeklerin hepsine sıra gelir diye düşünüyorum.
-
Bir ihtimal olarak Hazine çok alım yaptı bu sene belki gelebilir yedeklere. Bakalım...
-
Gördüğüm kadarıyla sadece Kamu'dan 8 kişi hem Ticaret'i hem Hazine'yi kazanmış.
-
@bluephantom bilgim yok hocam
-
İleti kaldirilmistir.
-
@busemy neden böyle topyekûn bir sitem ediyorsunuz ki? Adamlar demekki çok iyi ki iki kurumu da kazanmislar. Haram olsun yerine helal olsun demek lazım bence.
-
İleti kaldirilmistir.
-
@busemy aslında iktisatta kurum sınavındaki ilk yedi kişiyi almışlar bu güzel. Ben şahsen bu şekilde kazandım. Ama listede hazineyi kazanan çok kişi var, iki kurumu da hakkıyla kazanan arkadaşlar tabiki var ama bu kadar yuksek sayıda olmamalıydı bence, özellikle işsizliğin zirve yaptığı böyle bir dönemde.
-
İleti kaldirilmistir.
-
@busemy kpss değil kurum sınavında ilk 7 kişiyi kastetmiştim hocam. Sizi çok iyi anlıyorum inşallah hakkınızda en hayırlı kuruma en yakın zamanda girmek nasip olur
-
İleti kaldirilmistir.
-
arkadaşlar bir nebze olsun içinizi rahatlatmak adına söyleyeyim, ikisini de kazandım. ticaretten feragat edeceğim en azından bir arkadaşın önü açılır, hazine maliyeyi seçiyorum. istanbuldan ötürü bu kararım
-
Bence ingilizceye baktıkları falan yok baksanıza 95 ydssi olan adamı elemişler
-
@bluephantom Yeni İlan geldi. Başvurular kariyer kapısından yapılacak.
-
@busemy özellikle seçiyorlar devlette çalışan varsa onu alıyorlar ya da başka yeri kazanan varsa ben buna çok şahit oldum. Şu an 60 kişilik alımda ben 4 kişiye baktım belirli bi alanda 2si devlette çalışıyor zaten diğer ikisini de bulamadım. Kimse kimseye acımıyor bu işsizmiş işe alalım olayı yok. Zaten tam liyakat olsa sözlü olmaz. Sözlüde var mıydı kamera hakkını arayabiliyor musun itiraz hakkı koymuşlar mı hayır. Ağladım yazdığın için bu yorumu yazma gereksinimi duydum. Allaha havale et geç onun adaleti şaşmaz ve önüne bak canını sıkma bir yer olmaz bir yer olur.
-
İleti kaldirilmistir.
-
@busemy üzüntünüzü anlayabiliyor ve paylaşıyorum aynı şeyleri yaşadım geçmişte. Ama ilk mesajınızda bencil yaratıklar vs diyerek yetkililere değil bizzat kazananlara demediğinizi bırakmadınız. Herkesin bir yerde ekmeği vardır metanetinizi koruyup kazananlar hakkında da böyle konuşmazsak herkes için iyi olur süreç zaten oldukça yıpratıcı
-
İleti kaldirilmistir.
-
her memuriyet aynı zaten dışişleri, kitler ve diğer siyasi makamlar dışında. alacağınız para yine 7-8k para neden oradan oraya geçmeye çalışıyor bu memurlar anlamıyorum hani guydan merkeze falan geçilir. Memuriyet o saydığım kit dışişleri ve size meslek vermeyen yerler dışında tamamen pişmanlıktır malesef. İlk başlarda güzel gelse de 30u geçtikten sonra çevrenizdekiler çok paralar kazanır yurtdışı tatillerine giderken siz onlara melül melül bakarsınız.
-
Arkadaşlar merhaba. Ticaret Uzman Yardımcılığı yeni ilanı açıldı malum. İşletmeden başvuracağım. Bakanlığın sitesinde 2015 yılına kadar olan sınavlar var. 63 sayfa yorumları hızlı hızlı okudum ancak son yıllarda sorulan işletme sorularını vb. paylaşan olmamış. İnternette de araştırdım ancak bulamadım. Ben mi yeteneksizim sizlere soruyum dedim?
% 20 İşletme Alan Bilgisi, % 40 Genel Ekonomi Bilgisi ve % 40 Yabancı Dil Bilgisi çıkacak diye yazıyor.
Şu sorulara yanıt bulmamda yardımcı olabilir misiniz?
1- İngilizcem ortalamanın üstünde.(İngilizce eğitim veren bir üni. okudum) Yine de bakmam gereken kritik bir şeyler var mı?
2- İşletme alan bilgisi neler soruldu? Son sınav sorularını madde madde toplayabilir miyiz el birliğiyle? Şöyle genel olarak bakabileceğim bir kaynak öneriniz var mı?
3- Genel Ekonomi Bilgisi'nde neler soruldu? Aynı şekilde genel olarak çalışabileceğim bir kaynak var mı?
4- Son olarak 11 Temmuzdaki sınavda maalesef askerde olacağım. (bedelli). Şu korona döneminde askerde olup kurum sınavı için izin alabilen var mı? Nasıl bir prosedür işliyor bilen varsa ve bilgi verirse çok makbule geçer.Şimdiden çok teşekkür ediyorum.