Size göre aşkın tanımı nedir?
-
@lithops hiç aşk olmamış demektir bana göre. Kavuşunca, insan aşk duyduğu bir şeye erişince ona uzun süre bağlanamıyor. Sevgi romantik ilişkilerde bu yüzden daha değerli diye düşünüyorum. İktisat teorisinde olan sonsuz ihtiyaçlar aslında sonsuz ihtiraslarımız. Her şeyi bun ihtiraslara kurban edebiliyoruz.
-
Yemin ediyorum forumun işsizleri olarak konuşmak için başlık bekliyormuşuz.
-
@onuktekin Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib
Kılma derman kim helakim zehri dermanındadır
fuzuli
Öyle ya belki de vuslat hiç olmasın ister insan. -
@lithops Aşk ateşini körükleyen şey kavuşma arzusu değil mi zaten. Mesela adam dünyaya aşık oluyor, güce aşık oluyor ama doymuyor doyamıyor. Başka biri ise allah aşkına düşüyor yanıyor, yakılıyor, ateşlere atılıyor. Leyla ile Mecnun hikayesinde de benzer şeyler var yine. Mecnun aşk aramaya çıkıyor aşkı kendi içinde buluyor. Derinleşti konu Aşk aranacak da bir şey demek ki. Ama aradığını bilerek aranıp bulunacak bir şey mi emin değilim. Bilinçsiz bir arama hali diye düşünüyorum. Belki de bunu düşünmem için yaşadım yaşadım hayatı. Başka bir hayatta böyle mi düşünürdüm bilmiyorum. Nereden bileyim ama değil mi?
-
@onuktekin evet aşk ateşini körükleyen kavuşma arzusu ama kavuşunca aşk ateşinin söneceğini bilerek vuslatı istememeyi niyaz etmek, buda işte aşkın cilvesi sanırım
Kalbime gel eşiğinde dur desem
Kapıyı bul el sürmeden vur desem
En sonunda gel içeri gir desem
Gelme git, bir ömür beklerim seni
Serdar Tuncer -
peki yaş farkı en fazla ne kadar olmalıdır ?
-
-
Aşk, objektif yorum yapmamıza, gerçekleri tüm yönleriyle değerlendirmemize ket vuran hastalıklı bir ruh halidir
-
Emektir.