Hazine ve Maliye Bakanlığı Stajyer Hazine Kontrolörlüğü Alım İlanı 2020
-
Ben de bir süredir burayı takip ediyorum. Sırf bu başlıktaki ve benzer alımların başlığındaki gereksiz tartışmalarla ilgili yazabilmek için üyelik oluşturdum. Elenen arkadaşlarımızın hissettiklerini anlayıp, emeklerini görebiliyorum. Çünkü kurumun bu ve önceki alımlarında sordukları soruların zorluklarını buradan okuyarak gördük. Kaldı ki kabul edelim yds için +70 baremi bile başlı başına zor. Bu yüzden yeni hazırlanan biri olarak gerçekten ama gerçekten tüm aşamaları geçip mülakatta elenen arkadaşlarımıza inanılmaz saygı duyuyorum. Umarım haklarında bir an önce hayırlısı olur. Kendilerini son aşamada da yeterli görmekte köküne kadar haklılar ama sizlerden ricam lütfen diğer adayları tanımadan, onlarında ne derece yeterli olduklarını bilmeden burada 'her şey olmuş torpil" diyerek geçmeyin. Sonuçta herkes kendince ne kadar iyi olursa olsun bir yerden sonra birileri kazanacak, birileri eli mecbur elenecek. Ama zaten zor olduğunu düşündüğüm bu süreçte kazananlara saygı duymayan bu tarz yorumlar, gereksiz tartışmalar ve karalamalar yeni hazırlanan arkadaşlarımızda (en azından bende) motivasyon düşmesine sebep olabiliyor bazen. Lütfen diğer adayları bilmeden, tanımadan, bu veya başka kurumda liyakata verilen önemi gerçekten içinde olup görmedikten sonra burada her düşündüğünüzü acınızla birleştirerek yazmayın. Bu süreçte hep birlikteyiz. Hakkıyla girmeyi başaranların Allah yollarını, bahtlarını açık etsin. Aldıkları maaş ana sütü gibi helal. Torpille bir yere gelmeye çalışanlar varsa onları da Allah görüyor zaten. O yüzden kazanan arkadaşları tanımadan heveslerini kursaklarında bırakmayın, ben gibi sonraki alımlarda hazırlanacak arkadaşların morallerini bozmayın..
-
Elenenlerden biri de benim malesef sonuc istedigim gibi olmadi. Buradaki tartismalara girmek istemiyorum sedece sonraki ilanlarda burayi okuyan, bilgi sahibi olmak isteyen adaylar icin yaziyorum. Kurul gercekten cok hizli ilerletti sureci. Yazili sinavi sorulari makuldu, kpss a duzeyine iyi hazirlanan bir adayin yapamayacagi soru yoktu. Mulakat komisyonu da sinavdaki gorevlilerdi zaten hepsi, surecin basindan sonuna kadar cok ilgililerdi bizlere karsi. Mulakat sureci kendini tanitma faslindan sonra 4 dersten zarf cekme seklinde ilerliyor. Alan sorulari siradan sorular degildi cok secici sorulardi zarf seklinde olmasi biraz soru sansi faktoru var elbette. Komisyondakiler cok anlayisli ve yardimci olmaya calisiyorlar sizlere surekli, hatirlayamadiginiz seyleri hatirlatmaya calisiyorlar. Gordugum kadariyla hepsi alaninda cok donanimli insanlar. Dedigim bu etkenler insanin kazanma istegini arttiriyor ve olmayinca haliyle hayal kirikligi yaratiyor.
Ozet olarak demek istedigim cok calisip cok saglam bir sekilde hazirlanin mulakata her anlamda.
Kazanan arkadaslari tebrik ederim. -
Yakın arkadaşım da kazananlar arasında baştan sona şeffaf bir şekilde alım yapıldı. Burayı hedefleyen arkadaslar da söylenenlere aldırış etmeden çalışmalarına devam etsin zorlu bir yazılı sınav ve mülakat bekliyor sizleri
-
Belge teslim tarihinden ne kadar sonra işbaşı yaptırıyorlar arkadaşlar? Bir bilgisi veya düşüncesi olan var mı?