Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
-
@shewolf hocam mülakatla ilgili başlığın 60. Sayfasında detay bir bilgilendirme yapmıstım oraya göz gezdirebilirsiniz. Şehre bence 1 gün önceden gitmek ve konaklama ayarlayabilirseniz geceyi orda geçirmeniz daha iyi olur
-
@abcdefg mülakat öncesinde sizi mülakat odasına götüren ve sohbet eden bir banka personeli olur genelde sizle sohbet eder. Sizden önce mülakat odasına girer sonra sizi çağırır. O personel kilit önemdedir onunla sohbetinizde heyecanınızı bastırmanızı tavsiye ederim çünkü sizden önce odaya girdiğinde görüşünü belirtir.
-
@abcdefg potansiyel soru olarak türev işlemler(futures, swap vs) gelebilir. Özellikle swapın ülke ekonomisine etkileri. Yine ziraat bankasının çinden aldıgı krediyle ilgili de soru gelebilir. Büyük bankacılık krizleri ile ilgili soru gelebilir.
-
@abcdefg, içinde söyledi: Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
potansiyel soru olarak türev işlemler(futures, swap vs) gelebilir. Özellikle swapın ülke ekonomisine etkileri. Yine ziraat bankasının çinden aldıgı krediyle ilgili de soru gelebilir. Büyük bankacılık krizleri ile ilgili soru gelebilir.
hocam bu tarz sorular ziraat bankası için mi yoksa ziraat katılım için de bu tarz faizli bankacılık işlemlerinden sorular gelebilir mi
-
@mouseblood her ikisinde de gelebilir hocam. Katılım için de katılım bankacılığının dünya pazarındaki payı. Özellikle endonezya ve malezya da oran çok yüksek. Yine ülkemizdeki katılım bankaları hangileridir. Ziraat katılım bankasınız sermayesini ziraat bankası koymuştur. Bu konulan para faizli banka olan ziraatten geldiği için caiz midir degil midir tartısmaları ile ilgili soru gelebilir. Bankanın geçmiş yıl karları sorulabilir. Özellikle faaliyet raporları okunmalıdır gireceğiniz bankanın. Bddk sitesindeki sayısal veriler gözden geçirilmelidir
-
@abcdefg ziraat katılım bankası için şube sayısı, en son açılan şubesi, ilk ve tek yurtdışı şubesi nerede gibi sorularda gelebilir.
-
@abcdefg merkez bankası politika araçları, repo ve geç likidite penceresi nedir ve oranları nedir gibi sorularıda örnek verebilirim. Tum söyledigim sorular potansiyel sorulardır gelir veya gelmez ben çalısırken bu tarz çalışmışım arkadaşlar
-
bizim için ayrılan profilde yazan sıra neyi ifade ediyor arkadaşlar bilgisi olan var mı ?
-
-
@shewolf tam anlayamadım hocam sorunuzu
-
@abcdefg hocam şimdi bize bir sistem açtılar orada sıra numarası yazıyor bu sıra numarası neye istinaden veriliyor, sınav başarı sıralamamamız vs gibi birşey mi?
-
@shewolf muhtemelen ilk mülalata girecek kişiden başlayarak bir sıra oluşturulmuştur. Başarı sırası olacağını sanmam
-
@shewolf buna nereden ulaşıyoruz acaba ben göremedim
-
@abcdefg hocam o izlediginiz videodan puan aldikca sira azaliyo. Mulakat ile alakasi yok buyuk ihtimalle. Videolari izlemeden 500.siradaydim izledikten sonra 400 kusur oldu. Daha izlemedigim 1 video var
-
@cazop olabilir hocam süreç içinde olmadığımdan bende bilemiyorum. Yeni gelmiş bu video sistemi daha önceden yoktu
-
@shewolf hocam bu sıra numarası meselesi nedir ? İndirdiğimiz uygulamadan ben videoları izledim ama herhangi bir sıra numarası göremedim
-
Hocam mobilden izlemisseniz gormemis olabilirsiniz. Browser uzerinden izlerseniz sag da bi panel var orda siraniz yaziyor. Ama videolari izledikce sira azaliyo
-
@cazop evet hocam mobilden izlemiştim, teşekkür ederim
-
Arkadaşlar başarı sıralaması değil, tamamen sistem üzerinde aktifliğinize bağlı olarak değişen puanlama sisteminin sizi öne atmasına dair oluşturulmuş bir algoritma. Eğitimleri takip edin ve aktif olmaya dikkat edin. Mülakatı kazanan bütün arkadaşlara başarılar diliyorum.
-
@abcdefg Öncelikle merhaba. Bütün cevaplarınızı okudum, yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Benim de bir sorum olacak. Mülakat sırasında istenen belgelerde diploma istenmiş ancak ben henüz mezun olmadım. Ne yapmam gerekiyor sizce? Başvuru klavuzunda işe başladıktan sonra mezun olmak şartıyla son sınıfta okuyor olmak yeterliydi. Şu an son sınıftayım ne yapmalıyım?