10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
@teşkilatçılar ben zaten formül sorularında allaha emanet girmiştim shdjjd içine vergi dahil olan formülü ezberlerken bayılacaktım bir ara
-
@genova hocam ordada diyorki bir ekonomide daima c+s=1 dir diyor
-
@teşkilatçılar ya ben bilmiyorm çarpandan gelmez inşallah diye dua ederek girmiştim normalde. Arkadaş görsel paylaşamıyorum diyince attım, sorunun tartışmasında değilim. 2 saattir de çarpan konusuna bakıyorum, tasarruf kısmındaymış bu soru
-
Arkadaşlar az önce Tufan Samet Özdurak hocaya çarpan sorusunu sorduk yazışmaları aşağıdaki ekran görüntüsüne bırakıyorum
https://www.hizliresim.com/aqrcnnc -
@kartalbaba Tufan Hocam diyorsa haklıdır️️️️
-
Soru 20.8.4 marjibal tasarruf eğilimi 0.20 çoğaltan katsayısı 2 ise marjinal ithalat eğilimi kaçtır.
Cevap:dışa açık bir ekonomide dış ticaret katsayısı formülü k=1/1-c+m dir. c+s=1 olduğuna göre ...diye gidiyor cevap ve arkadaşın söylediği sorudada marjinal ithal eğilimi ile marjinal tüketim eğiliminin toplamı hakkında soru soruyor kanımca ve yorumlamaya çalışılıyor orda bile diyor ki daima c+s=1 -
@kartalbaba yeni gördüm hoccam o zmaan bişey diyemem
-
@teşkilatçılar işte az önce dediğim şeye geliyor. Soruda sadece 2 değişken var. Bize gelene bir de vergi eklenmişti
-
@genova olabilir ne diyeyim
-
Musa Çiçek hocanın çarpan sorusu ile ilgili görüşü
https://www.hizliresim.com/ciqhloi -
Bu arada 2019 iptalleriyle 2020’de iptal edilen soru arasında bir fark var mıydı? Sanki 2019’da her netin değeri artmıştı ama 2020 iptalinde doğru cevap verenlerin neti düşmüştü. Biri itiraz diğeri dava sürecine konu olduğundan mı oluyor?
-
Tufan Samet Özdurak hocanın sorunun çözümü ile ilgili açıklaması aşağıdaki bağlantıdadır.
-
Arkadaşlar halen ortalama üzerinden Taban puan hesaplamaya çalışanlar görüyorum. Mesela 70 altı netlere herkes 2 arkadaşını yoruma davet etse ortalama 70'den aşağı iner. Bir diğer taraftan 70 üstü alan 439 kişi olduğunu ve ortalamanın 75 olduğunu düşünün. Taban puan 70 olur bu durumda 440 kişi bulunamaz. Bu sebeple Taban puan burada ortalamadan bulunamaz, gerçekte 70'i geçen adayların yüzde kaçının foruma cevap yazdığı ile alakalı bir veri elde edebilirsek ancak öyle tahmin edebiliriz.
-
Örnek bir hesap yapıyorum. Foruma yazanlardan 70 puana sahip olanın sıralaması 150. diyelim. 70 üstü alan arkadaşlarımızdan 50 kişiye bir anket yapıyoruz diyoruz ki "Puanını foruma yazdın mı? Diyelim ki 10 tanesi yazdı. Oran 1/5 oldu. En başta bulduğumuz 150'yi 5 ile çarparsak barajı geçenlerin 750 kişi tahmini olduğu sonucuna ulaşırız. Puan aralıkları arasındaki yığılmaların oranından da 440.kişinin puanını hesaplamaya çalışırız. Bu işin yöntemi budur.
-
Herhangi bir sınav için 10 kişinin sınava girdiğini ve 5 kişinin alınacağını düşünelim. Puanlar da 81 79 78 78 70 69 69 69 69 69 olduğunu varsayalım. 70 üstü alanların ortalaması yaklaşık 77 olur. Genel ortalama yaklaşık 73 olur. Ama Taban puan 70 olur gördüğünüz üzere. Bu sınav kontenjan sınavı, çan eğrisi sınavı değil. Kimse sınav açıklanana kadar umudunu kaybetmesin bu işler belli olmaz tevekkül edin. Hayırlı akşamlar.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Fikrim : Ilk büyük devalüasyon birçok kaynakta geçer 1946 diye , ilk büyük demesinin sebebi 1930 lardaki ayarlamaları devalüasyon olarak kabul etmemek ve cevabı 1946 olduğunu vurgulamak içindi ki o yüzden 1946 yi işaretledim
-
Fimrim: çarpan sorusunu 250 yaptım, ilk başta c + s + m = 1 yapıp c yi buldum ancak sonuç çıkmadı, bu sebeple c+s = 1 yapıp sonuca ulaştım, aslında soru tarzını ve çarpan konusunu bilen çoğu kişi bu şekilde 250 sonucuna ulaşabilirdi, ama tabi bu sorunun hatalı olduğunu değiştirmiyor bence, çünkü bariz şekilde açık ekonomi diyordu ve açık ek9nomi çarpanı c s m = 1 dir.. malesef ki iptal olma ihtimali var ve malesef ki ösym yine saçma sapan sorular sormak için konuyu bilenin hakkına giriyor
2 fikrimde de ısrarcıyım
-
-
Hayırlı bayramlar herkese, bi bayram molası verelim.
-
Gerek çarpan sorusunu gerekse de devalüasyon sorusunu doğru yapmış olmama rağmen çarpan sorusunun iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Devalüasyon da ilk büyük dediği için soru kökünde, 1946 öncesi devalüasyonlar çoğu kaynakta yok. Emin miyiz daha öncesinde devalüasyon yapılmadığından?
-
@antimülakat ben de çarpan sorusunu doğru ilk büyük devalüasyonu yanlış yaptım ve çarpan iptal edilmeli. Fakat 1931 de kayıtdışı olarak yapılmış bir devalüasyon var ek olarak birçok akademisyen 1946 yılındaki devalüasyonu ilk büyük devalüasyon olarak kabul etmiş çok zorlama şekilde ilerlenirse niceliksel olarak 1946yı aşan 1958 devalüasyonunu ilk büyük olarak itiraz edilebilir fakat bu durumun iyi niyetli bir yaklaşım olacağını düşünmüyorum ve 1946 için şüphe duymak ilk günlerin şokundan sonra açıkcası mantıksız ÖSYM bunu iptal etmeyecektir. Son olarak gereksiz linç kültürümüzden korktuğum için özetlemek gerekirse çarpan sorusunun iptal edilmesi ilk büyük devalüasyon sorusunun iptal edilmemesi gerektiğini itiraz etmediğimi söyleyim çünkü sınavdan bilmem kaç gün geçmiş şimdi mi aklınız başınıza geldi gibi daha öncesi saçma ve değişik yorumlar okudum.
-
benim anlamadigim ilk devaluasyon 1946 diye bütün kitaplarda geçerken sanki 1958 yapan arkadaşlar bunu bilmeyerek 1958i işaretlediği algısı yaratılmaya çalışılması ben 1931 deki gayriresmi devalüasyonun öne atılmasını bir türlü anlam veremiyorum bu zaten çok bilinen hatta hiç bilinen bisey degil ve osymnin dur bakalim 1930daki devalüasyonla 1946daki devalüasyonu sınava giren kisi ayırt edebilecekmi diye sordugunu hiç hiç sanmıyorum ordaki büyük kısmı bence büyük bir talihsizlikti