17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
@kayyimmi Anap döneminde alınan bütün kaymakamlar atılsın o zaman. Mantığa bak, efkarlan. Mülki amirlerin hükümetle aynı düşüncede olup olmadığını yüzde yüz tespit olanağı var mıdır ki ideolojik seçim yapılsın? Emri hukuk kurallarına uyarak uygular, politik kararları yürütürsün. Senin hukuk devleti kavramından haberin yok galiba arkadaşım.
-
@ese0603 kim ya bu kisi ben kacirdim muhabbeti
-
@Dag.Kom. hukumet bir baski unsurudur anap doneminde alinanlarda hizaya cekilir sonucta kaymakam dedigin adam 657ye tabi meslek memuru hem kndinde en yakini varken niye baskasini alsin biraz mantik
-
@kayyimmi Dediğinizde haklılık payı var ancak 400 kişinin kanıtlamış oldugu sadece bilgi düzeyiydi, daha kalteli bi mülakat yapılarak kişilerin yönetim kabiliyetleri ve benzeri başka yetenekleri ölçülebilirdi. Referans mevzusu içinde gerek siyasiler gerek bürokratlar bahsettiğiniz savunmayı öne sürüyorlar, acık acık dillendiriyorlar bunu. Bu belki de "torpili" meşrulaştırmanın bir yolu, tartışılır bir mevzu.
-
@adayadayı bende desteklemiyorum bunu ama sistem bu keske bir yarim saatlik 1 saatlik mulakat olsada temsil kabilytimizi olcseler ama en fazla duranimiz mulakatta 10 dk bile durmadi 3dk durani bile gordum 3 dk nedir ya hakaret gibi
-
@kayyimmi Hükümetler kendilerine yakın adayları seçerler kısmına değil itirazım. İtirazım şunadır; bu durumu objektif bir kriter gibi benimsemiş olmanız. Nihayetinde hükümetler, hükümetlerin politikaları, yakın temas kurduğu çevreler değişir. Her hükümet değişikliğinde kadroları bir hizaya getirmemiz gerekir o zaman sizin mantığınıza ve deyişinize göre. O hiza kanunlar olmalıdır. Biz buna inanmalıyız.
-
@ali-asker ne dedimde eksiliyosunuz arkadas
-
@ali-asker biri yanlışlıkla basmış olabilir hocam. Artı verdim mesajlarına
-
@Dag.Kom. zaten hukuk olmali ama gun geldi hdp chp koalisyonu hukumet kurdu diyelim tabi yeni anayasa gecmesse ben sahsen hdpli bir bakandan emir almak istemem verilen bir emiri gönül rahatligiyla yapamam hatta fikirlerim çalışabilir karsi bile cikabilirim yani hukuktan ote vicdan var hukuk aciklarla dolu
-
@kayyimmi O zaman istifa edeceksin arkadaşım. Bu yüzden devlet memurları siyasetten yasaklıdır ve olmalıdır. Kaymakamlar, Valiler, kanunları uygular, hükümet programlarını yürütür ve genel kolluk yetkilerini kullanır... sınavı kazandığınıza göre bunları biliyorsunuz zaten, uzatmaya gerek yok. Siyasi uyuşmazlıklardan dolayı bir bakanın emrini uygulamayacaksan yönettiğin yerde düzeni nasıl sağlayacaksın. O zaman o partinin muhipleri de kaymakamı tanımaz, anarşiden başını alamazsın. Hukuk devleti ortak rızadır ve kuvvetin kanunlarda olmasıdır. Nihayetinde hükümetler de kanunla iş görür, Anayasal/Yasal yetkilerini kullanır.
-
@Dag.Kom. katiliyorum bu yuzdendir ki su donemde bir gorev almayi daha cok istiyorum keza anayasa gecmez ve birgun hdpli bir bakan bana emir verecek olursa zaten istifa edrim ama etmeye birakmazlar zaten gorevden alirlar beni rabbim o gunleri gostermesin tabi
-
Açıklanması için sayfa sayısının 105'e mi gelmesi lazım acaba ?
-
@Asımın-nesli
olabilir mi?
-
@Schumpeter @Asımın-nesli iyiydi bu 110 da acıklanır dıyorum ben
-
@kayyimmi vicdanınla ancak özel hayatını idare edebilirsin kamusal alanda vicdan değil kanunlar geçerlidir. Vicdana aykırı kanunumuz var mıdır? Kusura bakmayın ahkam keser gibi yazıyorum ama hukuktan evvel vicdan ne zaman gelir biliyor musunuz, hukuk yetersiz kalırsa. Size hareket alanı tamımışsa... hukukun en başat savunucuları kaymakamlar olmalıdır. Çünkü halkımız kaymakamlara çok itibar ediyor. Onları tarafsız ve devlet kapısı addediyor.
-
@ese0603
hayıııııııııııııııııırrrrrrrrrrrr
105 iyi -
@Dag.Kom. Aynen kardeşim çok haklısın da sen olması gerekenleri yazıyorsun @kayyimmi de var olan uygulamayı
-
Sanmiyorum arkadaslar her gecen dakika bugunden de umudumu yitiriyorum.
-
arkadaslar dusunsenıze bakanlıgın burayı takıp ettıgını ve bız duyum/tahmın paylastıkca tarıhı daha da ılerı attıklarını
-
CILDIRIRSINNNNNN