2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@issiz Sinavin kolay oldugunu ilk ben yazmadim hocam. Sinava kac kisi girdiyse ayni seyi yazdi. Kazanan da "cok kolay sinav" dedi kazanamayan da "cok kolay sinav" dedi. Bu iki grubu ortak paydada birlestiren "Sinav kolaydi" ifadesi oldu. Ben sinavdan sonra da cok arkadasa burada "Kaybedersem bilgisizligimden degil, daha once girip cikan ve (en kucuk hatada cevabini ciziyorlar) diye gorus beyan eden arkadaslardan da ogrendigim kadariyla ufak tefek hatalardan kaybederim" dedim. Kazansaydim da ayni seyi yazardim. Cunku gecmiste bunu yaziyla ifade etmistim malum.
Yani sanki ilk kez "Sinav kolaydi" diyen benmisim gibi elestiri getirmenizi saygiyla karsiliyorum. Ama dogru degil yani.
-
Ösym işini iyi yapmıyor. Ama bu sınava giren 12751 adaya da eşit şekilde yapmıyor soruların sorulma aşamasında. Puanlamalarda sıkıntı varsa zaten itirazlarda sonuca varacaksınız. Son 3 sınava katıldım. 342-381 ve 393. oldum. Bir mülakattan elendim. Mülakattan elendim diye bir daha sınava alınmamam daha büyük adaletsizlik olmaz mı? Çünkü istikrarlı bir şekilde yazılı sınavda bir şekilde başarılı sayılıyorum. 5 dakikalık liyakat açısından yeterli olmadığını herkes biliyor. 5 dakika da kendimi “beğendiremediğim” için bir daha hakkım olmamalı mı yani? Ki itirazlar sonucu belki de benim sıralamam kayacak 400 ardına ve mülakat yüzünü göremeyeceğim bilmiyorum. Ama öyle böyle diyerek durmayıp bir sonrakine daha iyi hazırlanacam. Zaten de 400 kişi ardına kalan herkesin parolası bu olmalı.
-
@osaduman Tabii. Daha 10-15 gun once "Bu sinava giren sayisi cok fazla. Azaltilmali. AOF mezunlari bile giriyor" denildiginde Dogu Akdeniz Universitesi tam burslu ve tam ingilizce egitim almis birisi olarak ben o dusunceye karsi cikarken sesiniz cikmiyordu ama. Cunku isin ucu sizlere dokunmuyordu. O oneriler ucuk kacik haksiz degildi. Ayni platformda yazilmisti oysa. Ben dusuncemin arkasindayim. AOF'liler girmesin diyenlerin dusunceleri de gecmis sayfalarda duruyor. Mulakatta elenenlerin bazu kurumlarin sinavlarina tekrar girmedigini de tum Turkiye biliyor. Onerdigim uygulama İngiltere'den degil.
-
@Emirkym arkadaşımızın yazdıklarında bir sıkıntı göremedim.Kimseye çamur atmamış,kötü bir şey söylememiş.Kavgacı bir üslupla yaza yaza konuyu nerelere getirmişsiniz.Yazdıklarınıza lütfen bir bakın.Arkadaşa gergin diyorsunuz ama yazdıklarınız sizin daha gergin olduğunuzu gösteriyor.
Sınava mülakatlardan elenenlerin girememesi kamu kurumlarında var.Sadece bankalara özgü değil.En fazla 2 kere girme hakkı veren kurumlar var vs. Ben buna da karşıyım yaş kısıtlamasına da karşıyım.Sınav formatında sıkıntılar var bu düzeltilmeli.
Projeni yap sun ilerleme sağla diye bir durum yok ne yazık ki.Keşke olsa.
Sınav soruları kolaydı.Diğer sınavlara göre yüksek kapatmasından,standart sapmadan gelen puanın az olmasından bunu anlayabiliriz.Dikkatli şekilde sınavı yapan arkadaşlar başarılı oldular.Şahsen bildiğim halde yanlış yaptığım sorular oldu .Sınav psikolojisiyle ilgili bir sıkıntı yaşadım fakat bu böyle olmamalıydı bu benim hatam.
Şimdi herkes sakin olsun.Çok ağır laflar ediyorsunuz.Ayıp ediyorsunuz.Mevzuları bu kadar kişiselleştirmeyin. -
@emirkym hangi iletimin içeriğinde “sayı fazla aöf girmesin” yazdığımı gördün ? Eğer görmediysen bunları söyleyenlere bu düşüncelerini iletmeni tavsiye ederim. Şayet dediğin gibi bi kaç kurum mulakatta eleneni tekrar sınava davet etmiyorsa pek adaletli davranmıyorlar demektir.
-
@onuktekin Hocam. Suan adalet cigliklari atanlar varya daha 10-15 gun once bu platformda "Sinava AOF'liler bile giriyor. Buna bi sinirlama getirilmeli" diyenlerdi. Kimse buna sesini cikarmadi. Cunku ucu kendine dokunmadi. Gercek ayrimcilik oydu. Kaldiki sinav kolay dedik hepimiz. Kazanan da kolay dedi kaybeden de kolay dedi. Herkesin kolay dedigi sinav nasil secici sinav oluyor. Ben bunu soyledim.
- Ben kazananlari tebrik ettim. Gecmis iletime bakanlar "Allah hepinize kaymakamliktan cok daha guzel makamlar nasip etsin" yazmis biriyim.
OSYM'yi de ilk kez ben elestirmisim gibi herkes bisey salladi. OSYM'yi bu ulkenin Cumhurbaskani yerden yere vurdu gecen hafta yahu. El insaf.
-
@osaduman okumuyorsunuz ki siz. Biseyleri savunma derdindesiniz. Size "Siz dediniz" demedim. "O ifadeler yazilirken kimse itiraz etmiyordu" dedim. Ayrica tekrardan basarilar dilerim. Mulakatta da sansiniz bol olsun.
-
@emirkym herkesin üstünde belli bir gerginlik var normal muhabbeti bile çok farklı anlayabiliyorlar.Bu yüzden bu tavırları siz üstünüze alınmayın. Abartısız 6-7 bin belki daha fazla ileti polemikle,trollere cevaplarla geçtiğinden bir gerginlik var belli ki.
Sinirlenmekte haklısınız fakat siz de sakin olun Cumhurbaşkanı'na kimse kötü bir şey demedi okuduğum kadarıyla.Gözümden kaçmış bir şey varsa bilemem.
Toplumda var olan linç kültürü ne yazık ki forumlarda da diğer sosyal medya platformlarında da var. İsteyerek ya da istemeyerek bunun etkisinde hepimiz kalabiliyoruz. Bunun etkisiyle yazanlar da oluyor.Dert etmeyin.
Önümüzde ki sınava bakacağız artık. -
Arkadaşlar bende kendi düşüncelerimi paylaşmak istedim. Sınava ilk defa girdim ve 79 puanla sınırda kaldım sınav kolay sayılırdı ama denildiği kadar da çok kolay da değildi ama seçici soru sayısı çok azdı tartışmaya yer verecek alternatif cevaplı sorular vardı. Sorular ya özensiz hazırlanmış ya da artık ösym soru sayısını ve niteliğini azaltarak farklı bir yol izlemeye karar vermiş görünüyor. Şu günlerde en çok tartışılan konulardan birisi de eğitim sistemi ve üniversitelerin eğitim sistemleri ciddi şekilde tvde tartışılıyor bu nedenle çok kaliteli 3-5 üniversite dışında açık öğretim veya örgün olması arasında açıkçası kendi adıma üzülerek pek fark görmüyorum.O nedenle bu konuyu tartışmayı faydasız görüyorum. Mülakattan elenenlerin sınava girememesi konusunda ise 3 defayla sınırlanması gerektiğini savunanlardanım ama bunun da şartları var tabiki eğer gerçekten objektif bir mülakata tabi tutulan bir sistem olmuş olsaydı bu sınırlama konusunda sonuna kadar evet derdim ancak üzülerek ülkemizde böyle bir sistem henüz olmadığı için sınırlanması haksızlık olur. Biraz eski mezun olan arkadaşlar gayet iyi bilir gayet güzel puan almalarına ve bu görevi hakkıyla icra edebilecek bilgi birikim ve yeteneğe sahip olmalarına rağmen ülkeninde başına bela olan malum örgüt yüzünden mülakatlardan elendiler. Şimdi ise mevcut siyasi konjonktürde başka bir dönemde de farklı sebeplerden elenen insanlar olabilir. Bizlerinde yok yere elenenlerden olabileceğimizi düşünerek empati yapınca ise sınırlamaya karşıyım. Bu konuda şu yapılabilir aynı yıl içinde 2 sınav yapılması düşünülüyorsa mülakatlar sonuçlanmadan diğerinin başvurusu alınır ve mülakata katılanların başvuru hakkı olmayabilir ama oda çok zor gibi en iyisi bir sonraki sınava çok iyi hazırlanmak gerekiyor kimseden bir şey beklemeyip kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz arkadaşlar herkese başarılar
-
Sınavı kazananlarda şunu görüyorum biz demiştik .ufak bir kibir olabilir bizde insanız.allah affetsin .ben guyda mülakatta elendim , nasipdemek ki bu sınavı kazanmakmis
Oysa kaybetmeyi,hayal kırıklığıni iyi bilirim. Ben dahil sınavı kazanan arkadaşlar, farkında mısınız bilmem, 300 kişi daha elenecek bu mülakatta.gecen sene ki mülakat başlığıyla bu seneki arasında dağlar kadar fark var,daha sönük... forumda kazanan 10 kisiyi gecmez. Ben açıkçası böyle beklemiyordum.ama Türkçe'nin hayal kırıklığı,alternatif cevaplar ve paylaşılan tahmini net listesini ongorebiliyordim. -
4 sene önce ilk kurum sınavından çıktığımda sonuç açıklanana kadar 90 alırım diyordum , sonuç bir açıklandı ben şok ... Aradan 4 sene geçti , defalarca bitirmedigim kaynak mevzuat kalmadı 2 kere hakimlik birçok uzman yardımcılığı mülakatından elendim , cok sukur 2 seneden beri uzman yardımcısı yim , allah emek veren herkese nasip etsin , işe girdim diye durmadı , evlendim diye durmadım hep ders çalıştım ise girdikten sonra vi kere daha hakimlik sayıştay çalıştım, ideallerimin peşinde koştum , kaymakamlık sınavından geldim 1 hafta ara verdim tekrar ders calismaya başladım işten gelip gece 21.00 dan gece 3 lere kadar ders çalıştım ki son 3 haftadır da programını aksatmadan bir sonraki hakimlik ve kaymakamlık sınavına çalışıyorum ... Bütün bunları yapıp da çok şükür kazanıyor hakimlik sayıştay kaymakamlık , maalesef mülakatlarda eleniyorum , sonra da birileri çıkıp diyor ki mülakatta elenen diğer sınava girmesin , yok şeffaf değil , yok şaibe var ... arkadaşım pardon da yok öyle bir şey , itirazını yap al cevap kağıdını birçok soruda düşündüğünü yazmadım ini göreceksin , hee yazdın mi ve gerçekten var mı bir durup o zaman da hep beraber dava acalim , buradan yazmaya yok öyle bir şey , kimsenin emeğine saygısızlık yapmayın ... (not : tabi ki Herkesi kastetmiyorum , düşüncesi bu yönde olan herkes alınabilir )
-
@refik-soydam dostum mülakat günleri belli olsun.seninle tanışmak isterim .18.sirada bir adayla @can-mavi ye İskender ismarlayacagim.
-
@yakupcemil unutturmam bu verdiğin sözü
-
@Emirkym dostum, sen bu işin peşini bırakma şimdiden basla. İnsanlar mutlu anlarında,mutluluğu bozulacak endişesiyle gereksiz cevaplar verebilir.takma sen onları
-
@can-mavi inşallah dostum ..inşallah kazanırsın burada tek kazanmasını istediğim kişi sensin. Açık söylüyorum. İçin dişin bir. Allah yardım etsin.
-
@yakupcemil kardeşim öyle bir derdim yok , dediğim gibi itiraz edip cevap kağıdını burada paylaşır ve hak yeme gibi bir olay olursa söz veriyorum ki ben de gidip sınav hakkında dava açacağım
-
@yakupcemil, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@can-mavi inşallah dostum ..inşallah kazanırsın burada tek kazanmasını istediğim kişi sensin. Açık söylüyorum. İçin dişin bir. Allah yardım etsin.
Amin kardeşim ,allah herkese hakettigii güzellikleri başarıları yaşatsın ınsallah ,eğer ki ben de hakediyorsam bana da nasip etsin
-
@yakupcemil hocam ugur55 arkadaşımızda 18. sırada:)
-
Arkadaşlar, bakın burada herkes bu sınavı kazanma konusunda rekabet içerisinde birbirleri ile yarıştı. Bu tatlı bir rekabet olması gerektiği halde sınav sonucunda lütfen kimse kimseyi incitmesin. Kazanan kardeşlerimiz biraz daha dikkatli oldu, benim gibi yarım puan ya da dafa fazla fark ile başarı listesine giremeyenler de bir talihsizlik yaşadı. Ne kazananlar çok daha zeki ne de kaybedenler onlardan aşağıda kalır. Bir sınavdı oldu bitti. Mesele şu ki, açık uçlu sınav formatına göre bariz bir şekilde kanun, anayasa vs. metinlerde geçen kavramlar haricinde geri kalan bir çok sorunun fazlaca alternatif cevabı olmasına rağmen, maalesef ÖSYM bir çoğunu kabul etmediği yönünde kuvvetli kuşkular var. İlan edilen sonuçlara göre başarılı olan kardeşlerimizin bizlere yazdığı cevaplarına göre, örneğin kendi cevaplarımı karşılaştırdığımda daha az puan almış olduğumu görüyorum. Bir kabahat arayacaksak, bunun muhatabı ilgili kurumdur, kazananlar değil. Ben yeniden inceleme talebinde bulunacağım.
Ayrıca, kendimizi Kaymakam adayı olarak görüyorsak, üslubumuza dikkat etmeyi unutmayalım. Bazı arkadaşlarımın sınav stresi ile olsa gerek, çok kırıcı ithamlarda bulunduğunu görüyorum. Yakışmıyor arkadaşlar. -
@can-mavi Ben yukarida soyleyeceklerimi soyledim hocam. Sinavda saibe var demedim. Sozlerim yukarida duruyor. OSYM'yi en sert elestirenlerin basinda bu ulkenin Cumhurbaskani da var dedim. Ayrica sinav aciklanmadan once yanlis hatirlamiyorsam burada herkes OSYM'ye cakiyordu lafi. O elestiriler de once sayfalarda mevcut. Yine sizi bu platforma "Sinava giren sayisi cok. AOF'liler de giriyor. Bi sinirlama getirilsin" diye yazilip cizilirken bu kadar hak hukuk savunucusu olarak gormedim. Bu acidan da samimiyetle hak savunucusu oldugunuz icin tebrikler.
OSYM'nin seffaf olmadigi noktasinda da herkes biseyler yazdi sinav oncesi. Cevap kagidimi para ile gormek zorunda kalmak bi kere idarenin seffafligina aykiri. İdare hukukunu su gibi ictim diyorsunuz.
Mulakatta sinirlama getirilmesi konusunu da idare hukukcu adayi olarak bilmiyorsaniz bisey diyemem. Kamu bankalarinin tumunde mulakatla eleme yapan bazi devlet kurumlarinda da mulelata 2 kere 3 kere girip sonra sinavina bile girememe kurali var. Bu kurali ilk ben yazmadim. Bu kuralin uygulandigi yer de İngiltere, Amerika degil. Yani bu oneri ile bu uygulama ile ilk kez karsilasmis gibi tavriniz komik oluyor. Daha da otesi sanki Turkiye'de degil de Hollanda'da yasiyormussunuz izlenimi uyandiriyor.
Ayrica tesekkur ederim. Bu ifadeleri anlamiyor gibi yaparak 35. kere yazdiriyorsunuz.