2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@OseneBuSene İMKB 26 Aralık 1985'te kuruluyor. İlk hisse alış satışı 3 Ocak 1986. Eğer faaliyet diye bir cümle varsa 1986 'yı baz almış olabilirler tabi. Öteki arkadaşların dediği de olabilir inceledim biraz 1986'da o kuruma çeşitli yetkiler veriliyor ama hisse satışı şeklinde değil de düzenlemeler yapma şeklinde bilemiyorum ayrıntısını ösym ne diyecek bakalım.
-
- Kamu Kuruluşlarına Ait Menkul Kıymetler:
Madde 36 – Genel ve katma bütçeli daireler ile mahalli idareler ve kamu iktisadi teşebbüsleri tarafından çıkarılan
menkul kıymetler, Bakanlık'ın yazılı isteği üzerine borsa kotuna alınır.
- Kamu Kuruluşlarına Ait Menkul Kıymetler:
-
Alan+ Tarih =23net doğrum var
Ayrıca alanda soru işareti koyup doğru kabul etmediğim 3 soru var>
1)İnsan hakları bildigesi yerine "bildirisi"
2)Merkez teşkilatı yerine "Merkezi Teşkilat"
3)Tam dışlama yerine "Dışlama etkisi" yazdım
Türkçeyi hesaba katmıyorum ama minimum 2 doğrum vardır.Sizce ihtimal yüksek mi arkadaşlar? -
kaymakamlık sınavı bu kadar basit mi olur evet oluyor işte . Ösym olta mı atıyor niye atsın umurunda bile değil niye bu kadar karmaşık düşünüyoruz onu anlamadım. Adamlar mevzuatta geçen ifadeyi kullanıyor onun cevabını istiyor biz hala şurda şu yazdı diye cvp şu olabilir diyoruz. Arkadaşlar DOĞRU BİRDİR SALLANIR AMA YIKILMAZ!
-
@username7 hisse senedi satışı şeklinde de yetki veriliyor. 3 haziran 1986 tarihli resmî gazetede 13. madde 2. paragrafta geçen ifadenin birebir aynısı idi soru.
-
@ugur1144 soruda kurulma ya da faaliyete geçme demiyordu ki! Herkes 1986 yılında kurulan diye diye öyle sorulmuş gibi bir intiba ve görüş oluşturdu.
-
Günaydın arkadaşlar, birkaç soru haricinde cevaplar genel olarak belli oldu. Sizin tahminleriniz nedir kaç netle kapatır?
-
24 dogru gibi kapatilacagini dusunuyorum iktsatta cok belirsizlikler var sapmasi cok olacak kanimca
-
Ahali...Türkçe resim sorusunu açıklarken uzun bir cümle kurdum ve cümlenin son kelimesinin yani yukleminin yarısı noktalamanin dışına taştı. (Noktalamanin sonunda parantez içinde puan vardı. .onun üzerine doğru yazdım. .)
Sıkıntı olur mu? Kafamı rahatlatin bi.. -
Bende osmanli sorusun da dedigini yaptim boyle seylere takilmayalim bence vicdansiz olamazlar bu kadar
-
@Jakuppp geçen sınavda kağıt inceleyenler böyle bir şey tecrübe etmiş mi acaba. .
Inşallah sorun olmaz. . -
22-24 arası kapatabilir.TL sorusunu, bir hoca 2006 yazıyor diğeri 2005 yazıyor. ki bence cevap 2005. Protokol sorusu var.tarihte bile iddialar var. Yani yazım da etkili tabi boşluğu taşırma v.s geçen sınavda böyle ben hatırlamıyorum birinin cevabı başka diğeri cevabı başka.
-
@OseneBuSene hocam tarih sorusuna "Cumhuriyet'in ilanı" yazdım kesme işareti koyup normalde olmaması gerekiyor neden böyle bişey yaptım bilmiyorum, geçen sene giren biri olarak türkçe hariç diğer cevaplarda yazım yanlışlarına çok dikkat ediliyor mu dersiniz
-
@sofuoglu ona ne desem yanlis olur.ama boşluk alanı tasmasin diye ibare okumuştum.yani verilen cevabı alanı tasmasin gibi. En iyisi beklemek bence bu saatten sonra neticede birşey degistiremeyiz
-
@sofuoglu dostum A.Nohutçu hoca 3 hataya kadar sıkıntı çıkmıyor gibi bir şey demişti geçen sınavda.Çok adaletsiz olur onu yanlış kabul etmeleri.Sonuçta doğruyu biliyorsun
-
Duman dağılmış netler düşmüş arkadaşlar.Beklediğim gibi.Yine ısrarla insanlar kendi cevabını kabul ettirme derdinde hayırlısı artık hakkımızda.Sınav kolaydı yorumları yapılmıştı hemen.Şuan geldiğimiz noktada iktisat sorularının cevaplarını net bilmiyoruz.Geçen sınav böyle bir durum yoktu.Geçen sınavın parite sorusu sıkıntısını bu yıl köy sandığında gördük.Sonucun geçen sınavdan çok farklı olmayacağı kanaatindeyim
-
En kötü ihtimal ile Alanda toplam 3,5 soru kayıp var,Diğer kısımda ise 7 yanlış.tecrübeli arkadaşların puan öngörüsü nedir ?
-
@Oruçreis Standart sapmayla 75-80 civari alirsiniz.
-
Geçen sınava girmedim ama bu sınav tam bir fiyasko. Sınavdan çıktık hala 3-4 sorunun kesin cevabı yok. Geçen sınav da böyle mi oldu?
-
45 gun yazdim parantez icinde kirk bes yazdim kabul olur mu? Genel kurul yazdim kabul olur mu? Full Crowding out dedim klasik durum yazmadim olur mu... Fantazi yapmaya gerek yok. Soru ve cevap butundur. Soruda kac gun yil diye soruyorsa sadece sayi olarak cevap vermeniz; Bm hangi kurulu siye sordugu soruya genel kurul diye cevap vermeniz; kamu harcamalarinin ozel sektor yatirimlarini dusurdugu duruma ne denir sorusuna full crowding out demeniz keza o soruda olayi soruyor hangi durumda gerceklesir diye sorsaydi klasik tam istihdam cevaplari kabul olurdu. Bu arada Gizli eylemlerle ilgili sorunun cevabi hicbir yerli yabanci literatur taramasinda cikmadi. O sorunun cevabini "manipulasyon" olarak kabul edebilirler. Iptal edeceklerini zannetmiyorum. Fakat odenti:aidat odemesi belli kurulusa yada herhangi bir yere duzenli odemeler olarak tanimlaniyor. Ayrica sinav farkindalik ve bilgi degil bildiginizin sorgulanmasi uzerine kurgulanmis bir sinav. Dava sorusunda etik olarak soruda davanin adi nedir diye soruyor ve cevabina. Bozkurt lotus yazanlarin cevabi kabul edilecektir. Tahminim sinav [22 -24] arasi kapatacak.