2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@onuktekin önemli değil hocam,bu sorudan ümidi kestim zaten de dediğiniz gibi doğru sayarlarsa da çok iyi olur.
-
-
onu sayarlar bunu sayarlar
bu kabul görür ...ondan sonra ham puanlar neden yüksek diyorlar nasıl elenecek bu kadar kişi? ve hepsi kabul görürse tabi ki 28-30 arası kapatma ihtimali var
normal değil mi sizce? Bir çok kişi, böyle hesaplıyor ve türkçeye en az +4 koyuyor.
-
@Dolaylı-tümleç Doğru sayın hocam.Anayasa mahkemesi bile kararda bu kadar farklı ifade kullanmış.Hepsi aynı kapıya çıkıyor. +1 diyebilirsiniz buna
-
Sıkıntımız orda zaten net ibare var mevzuatta hizmet bakımından yerinden yönetim kuruluşları diye biz kurumları yazdık ahmet nıhutçu yüzünden. O yüxden bakımından yönünden çok farketmeyebilir fakat kurluşları kurumları sıkıntı yaratabilir. Ama soru kökünde de net bir şekilde bu kurumlara verilen ortak ad şeklinde soruluduğundan da eminim.
-
@ferrergizmo Hayırlısı olsun hocam.Yine açılır sınav şimdi başlarsanız derece yaparsınız.Hayırlısı olsun.
-
@onuktekin sayarlar dediğiniz hangisi hocam?
-
@onuktekin hocam haklısınız da senelerdir bu işin içinde olan iddialı isimler mevzuata yer bırakmamışlardır diye düşünüyor insan. Mevzuat uçsuz bir deniz sonuçta. Kanunnameden flan da bahsetmiyorum altın serisen bahsediyorum 750 sayfa idare hukuku konu anlatımı var. Buna çalışıp soru kaçırmayıp da yazarın mevzuattan bihaber yazı şeklinden soru kaçırmak gerçekten büyük üzüntü kaynağı.
-
@BF24 dolaylıtümleç arkadaşımızın hizmet yerinden yönetimler yazmış onun için de sayarlar dedim.
-
@BF24 Hocam mevzuatta tanımlanan bir şey yok.Adı geçiyor.Tanımını idare hukuku doktrininden bilebiliyoruz.Bu yüzden de kesinlikle budur demek zor.Altın seri değil bütün idare kitaplarına bakın bu konuyu mevzuatla açıklamazlar.Ahmet Hoca'nın yayınlarını sevmem ama bu konuda da hakkını yemeyelim.Kurum,kuruluş farketmez orada, sıkıntı yapmayın onu.
-
@onuktekin yanlışınız var hocam madde 11 de attığım resmde dikkat ederseniz tanımlaması yapıldıkdan sonra hizmet bakımından yerinden yönetim kuruluşları şeklinde düzenlenir diye net cümle var. Bu zaten tanımı demek kanaatimce.
-
@BF24 Hocam resim yüklenmemiş ya da ben göremiyorum.
Burada ilgili kuruluşu tanımlamış.
İlgili kuruluşlar; özel kanun veya statü ile kurulan, iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşları ile bunların müessese ortaklık ve iştirakleri veya özel hukuki, mali ve idari statüye tabi, hizmet bakımından yerinden yönetim kuruluşları şeklinde düzenlenir. Bu kuruluşların ilgili olduğu bakanlık bu Kanunun koyduğu usule göre belirlenir.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.3046.pdf -
@onuktekin evet hocam bu maddeden bahsediyorum zaten. Şeklinde düzenlenir diyor. Net bir şekilde tanımlaması yapılmış işte bu ifadenin. Hadi bir nebze yönünden bakımından kısmı birbirine alternatif oluştursa bile kuruluşları kısmına kurumlarının alternatif oluşturmayacağının kanaatindeyim.
-
@BF24 Sayın hocam burada ilgili kuruluşun dışında neyin tanımı var?İlgili kuruluşların hizmet bakımından yerinden yönetim kuruluşları içinde olduğu anlaşılıyor ama hizmet bakımından yerinden yönetim kuruluşların tanımı yok.Sadece ilgili kuruluşlar mı hizmet yönünden yerinden yönetim kuruluşu?Üniversiteler kimin ilgili kuruşulu?Kamu Kurumu Niteliğindeki Hizmet Kuruluşları kimin ilgili kurumu/kuruluşu?
Kamu İhale Kurumu,Rekabet Kurumu,Sosyal Güvenlik Kurumu vs. bunlarda hizmetsel yerinden kurumlar/kuruluşlar arasında.Bu yüzden de kurum kuruluş farketmez. -
@onuktekin anladım hocam ne demek istediğinizi. Bu seferde sanki hem kurum her kuruluş şeklinde yazmak gerekir gibi bir mantık çıkıyor dediğiniz gibi içerisinde sosyal güvenlik KURUMU basın ve ilan KURUMU gibi birsürü kurumlarda var. Rtük gibi kuruluş şeklinde birimler de var ikisi de kabul olur demek biraz iyimser bir bakış açısı oluyor. Fakat net birşeyde söylemiyoruz aslında. Kurumları yazmak da kuruluşları yazmak da tam karşılamıyor gibi.
-
@BF24 Birbirinin yerine kullanılıyor hocam bunlar sorun olmamalı. Aradıkları kelimeler hizmet/hizmetsel/fonksiyonel/işlevsel vs vs. Anayasa Mahkemesi kararlarındaki ifadeleri paylaştım kendiniz de bakabilirsiniz.Bunlardan bahsederken kamu kurumları da demiş. O kadar karmaşık bir konu yok bence.
-
@onuktekin teşekkürler hocam yorumlarınız için. İnşallah sizin dediğiniz şekilde olur. Benim içinde iyi olur şansım artar.
-
@BF24 Rica ederim.Daha kritik,belirsiz sorular var hocam boşverin bunu
-
@onuktekin onlar hep ikitsatta hocam benim iktisat sıfır tartışma da yok o yüzden benim açımdan. Sıfır iktisatla 28 doğrum var bu hizmetsel yerinden yönetim kurumları da kabul edilirse tabi. Edilmezse 27 de durur. Bakalım nasip kısmet.
-
@BF24 fotoyu açamadım.'bakımından' mı demiş arkadaşlar ?