2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@aliserdar-çetin eyvalah kardeşim güzel dileklerin için. Bazılarımız kazanacak bazılarımız ise üzülecek. Bu işin doğasında var. Eğer olmazsa da güzel bir deneyim diyip yolumuza devam edeceğiz. Bu kutsal yolda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.
-
soru havuzu oluşturma fikriniz şahane arkadaşlar
piyasadaki kaynakları hepimiz az çok biliyoruz özensiz,hatalarla dolu ve bizim için ciddi maliyetli kaynak olmaktan başka bir özellikleri yok.tamamıyla faydasız olduklarını söylemek nankörlük olur fakat pahalı,hatalı ve eksiklikleri aşikar.arkadaş grubumuzla(gerçekten bu sürece ciddi emek ve zaman harcamış) bu konuda biz de bir çalışma yapmayı planlıyoruz.biz soru havuzu yerine içinde anayasa,idare,insan hakları,tr ekonomisi ve tarih olan kaliteli, özellikle mevzuatta ve sağlam kaynaklara dayanan güzel bir konu anlatımlı kitap oluşturmayı düşünüyoruz.umarım icraata döküp faydalı bir çalışma yapabiliriz. -
@aliserdar-çetin ınsaallah kardeşim.hayirlisi.dediğin gibi ilahi kalem tarafından yazılan yazıldı kazananlar belirlendi.sadece haberdar olmayı bekliyoruz bizler.
-
Ösym'ye yeni başkan atanmış. Resmi Gazete'ye bakabilirsiniz.
-
Arkadaslar ahmet nohutcunun hukuklarını
(konu anlatımı) bitirin derim.ondan sonra sorular daha verimli olacaktır. tufan samet OZDURAK turkiye ekonomisi de konu anlatimi olarak yeterli diye düşünüyorum. -
@butimar öyle kardeşim zaten bu saatten sonra sonucu değiştiremeyeceğimize göre beklemekten başka çaremiz kalmadı ama şunu söyleyebilirim türkçesiz en az 20 net olan inşallah kalır diye düşünüyorum çünkü neden derseniz hocam sınavdan çıktıktan sonra millet kolay diyordu herkes şöyle yaptım böyle yaptım basit diyordu ama aradan birkaç gün geçince netler iyice düşmeye başladı basit küçük hatalar netleri düşürdü aynısı bende de oldu basit hatalar küçük hatalar çalışmamıza rağmen ama en az türkçesiz 20 net olan kişi inşallah mülakata kalacağına inanıyorum her şey gönlümüzce olsun
-
@aliserdar-çetin evet türkçesiz 20nin kalması en ortayol gibi suan. Yine tabi temennim kendi adima 17ye düşmesi:)
-
@kamikaze aynen kardeşim. Tabi bu işe başladığımız zaman sonuna kadar götürmemiz gerekir. Acil durumlar hariç keyfi olarak yarı yolda bırakmamak gerekir. O yüzden bence sayı ne az ne fazla olup sabit bir sayıda belirlenmeli.
-
idari mevzuat konusunda faydalandığım kanunlar :
-belediye kanunu
-b.belediye kanun
-il özel idare k.
-il idaresi kanunu
-köy kanunu
-mahalli idare birlikleri k.
-kamulaştırma k.
-imar kanunu
-devlet ihale k.
-kamu ihale k.
-kamu ihale söz.k.
-memurların yargılanması hk.k.
-mal beyanı k.
-mgk kanunu
-kalkınma ajansları k.
-başbakanlık k.
-bakanlıkların kurulması hk.k.
-bilgi edinme hk.k.
-kamudentçiliği k.
-kvk. kanunu
-dilekçe kanunu
-insan hakları kom.kur.hk.k.
-i.hak. ve eşitlik kurumu kanunu
-ddk kanunu
-danıştay ve sayıştay kanunları
-içişleri bakanlığı kanunu
-1700 dahiliye memurları
-kamu görevlileri sendika-toplu söz.k.
-kit kanunu
-ohal kom.kanunu
-mahalle -muhtar kanunu
-vatandaşlık kanunu
-hsk kanunu
-657 dmk
-kolluk gözetimi kanunu
-kamu görevlileri etik kurulu
-tr varlık fonu yönetimi a.ş.
-ahim tazminat kom.
-sıkıyönetim kanunu
-sosyal yardımlaşma tesvik kanunu
-ekonomik ve sosyal konseyanayasa ile ilgili:
1982 anayasası
tbmm içtüzüğü
aym içtüzüğü
m.vekili kanunu
siyasi partiler kanunu -
@mfurkantuna peki bunun yüksek kapatacağına dayanagın nedir kardeşim?
-
@aliserdar-çetin kız aliserdar inşallah kazanırsın! en heyecanlı sensin. eski günlerimi hatırlıyorum seni gördükçe insan bi yerden sonra heyecanını yitiriyo amaaan hayırlısı olsun bu hayatta herşey kısmet Allah sağlık versin diyo. Ya da ben yaşlanmış olabilirim
Bütün samimiyetimle diliyorum, inşallah hayırlısıyla kazanırsın. -
@numerus üslubuna bakılırsa isabetli bir karar olmuş elenmen .)
-
@yakupcemil üslubumu samimi buluyorum
-
@numerus evet cok samimi(!) ama samimiyetinin karşılığını başka yerde arasan daha iyi.zira o samimiyet dedigin uslubuna burdan is cikmaz.
-
@numerus kardeşim inşallah sizlerde dahil olmak üzere hepimizin gönlüne göre olur kazanırız sizinle de mülakatta karşılaşmak nasip olur beraber bu mesleği icra ederiz allahın izniyle
-
@butimar bende rüyamda 74,3 ile kapattığını gördüm.Sınavda 365 inci olmuşum rüyalar tersine çıkmaz derler
-
@görünür-el bir önceki sınava göre bariz kolay olması, cevremdeki kişilerin 24-25 bandında olması bu kadar. Beklentiyi buna göre belirlemek lazım.
-
@dolaylı-tümleç umut fakirin ekmeği
-
Arkadaslar biz gruplardaki anketlere gore hesap yapiyoruz gectigimiz yilki 23-24 bandinin 25-26 ya yukselmesi icin yuzlerce adayin 30 ustu yapmasi lazim cok zor. yukselmesi ki bende dusuk yapmadim kendime gore yorum yapmiyorum
-
@kamikaze hocam bunların hepsine detaylı baktıysanız sizin sınavı geçmenizi geçtim mülakatı da kazanmanız gerekir benim düşünceme göre, ciddi bir emek ve vakit gerekiyor çünkü bu tip mevzuatla detaylı çalışmak ve not çıkarmak için