2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@Liyakat tavsiyelerin için çok teşekkürler hocam
-
Themis anayasa hukuku ve idare hukuku nasıl arkadaşlar bu kaynakları kullanan oldu mu? Ben de kaymakamlığı düşünüyorum bu yıl içinde ikinci bir alım olacağında herkes hemfikir bu noktada kaynaklarımı revize etmem gerektiğini düşünüyorum ilk etapta anayasa hukuku ve idare hukuku tedarik etmeyi düşünüyorum.Ahmet Nohutcu veya Ümit Kaymak hoca ikisi de alanın da çok değerli üstadlar.Hangisinin kaynağını alsam kararsız kaldım bu noktada buradaki üstadlar bir yardımcı olursa müteşekkir olurum.Hayırlı akşamlar herkese.
-
@sofuoglu şahsen kaymakamlık için özellikle Ahmet Nohutcu Anayasa ve idare hukuku kitapları ve yanına okuyacağın kanunlar bu iki ders için fazlasıyla yeterli hocam.KAS kitabıyla da çok sağlam bir çalışma olur iki ders için
-
@John-Rawls rica ederim.iyi çalışmalar
-
@John-Rawls kardesim konu anlatimi olarak nohutcu iyi güzel de acik uclu soru bankasini tavsiye etmem cevap anahtarinda bazi sorular yanlis eger almak isteyen varsa 2017 basimini beklesin su an piyasa da olan kitap hatalarla dolu
-
Arkadaşlar,makro,mikro ekonomi ve insan hakları için önereceğiniz bir kaynak var mı? Bir de sınavda makrodan mı fazla soru çıkıyor mikrodan mı yoksa eşit sayıda mı soru çıkıyor?
-
@enea evet kardeşim cevap anahtarında bazı hatalar mevcut doğrudur ama konuya hakimsen o küçük hataları fark etmek rahat oluyor.Hatalar dışında değişiklikler de oluyor mevzuatta sürekli.Genel olarak hukuk kitapları son baskısini kullanmak gerekir tabi ki
-
@John-Rawls dogru soyluyosun kardesim ama sinavda oyle bir an geldi ki %3 muydu %30 muydu kararsizliginda kalıp %30 yapinca kitaba olan guvenim kayboldu
-
@enea anladım hocam haklısin ama şunu görüyorum biz çalışırken bizzat konu anlatım kanunlardan da çalışarak not çıkararak,teyit ederek bu işi yapacaz değişiklikleri de yakından takip edip gerekirse eksiği biz tamamlayacağız.
-
@hakan-yılmaz senin durum nasıl,kaçıncı oldun?
-
Arkadaşlar özellikle makro,mikro ekonomi kitap tavsiyelerinizi bekliyorum. Zeynel Dinler iktisada giriş kitabı yeterli olur mu ?
-
Evet arkadaşlar sınavı geçen arkadaşlar toplu bir şekilde kaynak paylaşımi yapar ise tercihini yap ailesi olarak bizlerde faydalanabiliriz. Şimdiden teşekkürler...
-
Erdal Ünsal mikro iktisat ve Nurdan Aslan makro iktisat kitabını Hakkı'nı vererek bitirin sonra Yüksel bilgili mikro makro son kitabının tamamını çözün.. Konu kitaplarında önemli yerlerin altını çizin defalarca okuyun..ben geçen yıl bunu yaptım.. Tek yapmadığım şey Yüksel bilgilinin iktisat okullarını almamak oldu.. 2-3 ay önce Onuda aldım okuyunca çok pişman oldum. Sınavda 2-3 tane soru vardı..22 doğrum vardı eğer o okul kitabını alsaydım 25 olurdu.. Yazarak çalıştım ben ama çok büyük Zaman maliyeti var bu topa girme derim.. Altını çiz ve defalarca oku..dün ders çalışırken tekrar rastladım mikro iktisat monopol piyasası ile ilgili bir soru vardı kaymakamlıkta yapamamıştım.. Erdal Ünsal'ın kitabını kopyala yapıştır yapmışlar resmen..IS LM BP analizi var bu çok karmaşık bir konu.. Bu konuyu hiçbir yerden anlayamamıştım.. Onuda ihtiyaç akademinin YouTube'da videosu var.. Adam 30 tane grafik çizdi sana yemin ediyorum kafana vura vura anlatıyor hepsini deftere çizmiştim.. Kaymakamlık Sınavından bir gün önce baktım. Sabit kur para politikası dediği anda tam etkisiz yapıştırdım soruyu çözmek üç saniyemi aldı.. Çünkü grafikler gözümün önünde gibiydi..@Dolaylı-tümleç
-
Bu arada sınavı 1.1 puan ile geçemedim. Geçmiş gibi üstüme alındım ama:)
-
@reagan kardeşim sen geçmiş sayılırsın zaten,senin tecrübelerinden de istifade etmek isteriz.Yalnız benim iktisat temeli çok zayıf,Erdal Ünsal'ın kitabı için üst düzey anlatmış diyorlar, temeli zayıf olanlar ondan başlamasın diyorlar var mı böyle bir şey ? Ben makroya Themistan çalıştım,Themis dan iyi mi anlatıyor bu kitap anlayabilir miyim?
-
Anayasa ve idare Ahmet nohutçunun açık uçlu kitabını tavsiye ederim.. Ama insan hakları bir işe yaramaz.. Sadece insan hakları ile ilgili kurullardan bahsetmiş.. Ben sadece bu kitabına çalışmıştım. 12 puandı sanırım insan hakları sadece bir puan aldım.. Oda üniden aklımda kalmış.. Mahalli idareleri kanundan çalıştım.. İdare hukuku Metin Günday idare hukuku kitabından çalıştım.. Mesela şöyle bir soru vardı.. Bakanlıklarının ilişkili teşkilatları başka bir bakanlığa kaydırılmak istendiğinde teklif ve onay makamı neresidir? Bu cevabı hiçbir yerde bulamazsın.. Ama ben bu kitapta bu bilgiyi okumuştum. Anayasa anlamında kesinlikle nohutçunun açık uçlu kitabı yeterli olur.. Birde a kadro eğitimin anayasa kitapçığını al yeterlidir.. Türkiye ekonomisi onlarca kitap yazmışlar ben sadece a kadronun kitapçığından çalıştım dörtte üç yaptım tek yanlışım un şeker pamuk sorusu ama o bilgide kitapta vardı okumama rağmen dikkatszilikten gitti soru.. Yasin çoban diyorlar ondan bakabilirsin çok methiye düzülüyor bu kitaba.. Ben sınava 40 gün civarında hazırlandım günde 8-10 saat çalışarak.. Ama dediğim gibi sadece ayrıntı çalıştım konuları zaten biliyordum Bana göre sınavın belirleyicisi insan haklarıydı.. Hafife almazsanız Hakkını verirseniz kesinlikle zor değil
-
Arkadaşlar öncelikle selamünaleyküm sınavı kazanan kazanamayan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun ben sınava çalışmaya başlamadan önce bana bu sınava çok iyi öğrencilerin gireceği benim hiç şansımın olmadığı söylendi ama ben bu sınava katılan gerçekten çok başarılı öğrencilerle yarışmanın benim için bir gurur kaynağı olduğu o kişilerle yarışmak için can attığımı söyledim ve sonuçta sınav sonucum puan 78 sıralama 215 şükürler olsun son bir söz sizinle yarışmak gerçekten çok büyük bir onur mülakatta tüm arkadaşlarıma başarılar
-
Themisi bilmiyorum önce onu söyleyeyim.. Yarım saat anlatırdım ama uzun gider kısaca şöyle yapın.. Önce iktisat okulları Yüksel bilgili ince bir kitap bunu bitirmeden on tane kitapta bitirsen iktisat eksik kalır.altını çizerek çalışın içindeki soruları konu bittikten sonra muhakkak çözün başta moral bozulur ama bi daha bi daha okuyun. İkincisi Yüksel bilgili iktisada yeni başlayanlar için kırmızı renkli kitabı mikro makro karışık.. Her konuyu on bölüme ayırmış.. Her bölümde 10 dan fazla soru çözmüş direk oturuyor konu..bu bittikten sonra Erdal Ünsal.. Neden zorlanıyor millet çünkü grafikteki matematiksel ifadeleri yazıya dökmeye çalışmış uzatmışta uzatmış sonunu okurken başını unutuyorsun.. Ama matematiksel ifadelerden sonra konuyu bir açıklıyor ki mest olursunuz.. Cımbızla çekilecek sınav soruları var.. Ama dedikleri gibi başta ağır gelir.. İktisat öğrenmek istiyorsanız 2 ay kapanacaksınız üstüne başka hiçbirşey çalışmayın bu yazdığım kitaplar 2-3 ayda biter @Dolaylı-tümleç
-
@reagan Teşekkür ederim,haftaya bu dediğin kitaplardan başlayacağım inşallah.Bende yaptığım programda 2 aylık bir süre ayırmıştım zaten ancak biter.
-
Arkadaşlar Themis yeni basım idare hukuku kitabında geri alma işlemi geçmişe ve geleceğe etkilidir diyor,nohutçunun açık uçlu soru bankasında sadece geçmişe etkilidir diyor hangisi doğru acil bir cevap bekliyorum.