Uluslararası İlişkiler - Kpss B
-
Merhaba arkadaşlar. 2018'de A Grubu'na hazırlanıp çok iyi puan almıştım. 84-88 arası puanlarım vardı. İki kez mülakatta elendim. Hatta birinin kurum sınavından 90 almıştım. 2018-20 arası çok fazla ilan gelmedi, her sene açılan GUY bile açılmadı. Bir daha sınava girmeyeceğim diyip girmedim ve özel sektörde işe başladım. 2022 B Grubu'na hazırlanmak gibi bir düşüncem var. Uluslararası İlişkiler mezunu olduğumu da hesaba katarsak; A Grubu'ndan atanmak mı daha kolay, B Grubu'ndan atanmak mı?
-
@bulbasaur B grubundan atanmak için min 87-88 almak lazım. Ama B'nin güzel yanı bu puanı alırsanız kesin atanıyorsunuz, mülakat vs ile uğraşmıyorsunuz. Eğer ingilizcede sıkıntınız yoksa A grubu deneyin çünkü B grubunda çok daha fazla rakibiniz olacak. Artı eksileri kefeye koyun, beklentileriniz yönünde karar verin
-
@bulbasaur B grubundan hazırlanın. 85+ üstü alınca mülakat filan uğraşmadan atanırsınız. Atandıktan sonra rahat rahat YDS ile A grubu çalışıp kurumlara başvurursunuz
-
B için uluslararası ilişkilerde 90 üstü almanız gerek diye biliyorum. Bölümünüzden atama az oluyor. DHMİ gibi kurumlarda şansınız yüksek. Dil puanınız varsa bu kadar yüksek almanız da gerekmeyebilir. Verilen kadroları bir inceleyin. Merkezi atama dışında belediyelerde de şansınız olur.