2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
Sonucun açıklanmasına az bir süre kaldı. Bu yola nasıl girdik, neden kaymakam olmak istiyoruz hepimizin söyleyecekleri vardır.Hayatın bir yerinde denk geldiğimiz kaymakam görünce bizi etkilemiştir.Kim bu ne iş yapar demişizdir.Gördüğümüz kaymakam intibası silinmemiştir gözümüzden zihnimizden.Zamanla görevi tanıdıkça, beliren fotoğrafın öznesi olmak için aradığımız sebepler ve emekler silsilesi…
Mülakat Komisyonunun önündeki ilk intibamızın çok önemli olduğu, unutulmaz ve etkileyici olacağı söylenmiştir bizlere, çünkü hayatımızda ilk intibalar unutulmazdır kişiler ve yerler ilk gördüğümüz haliyle aklımızda kalır değiştiremeyiz.Anayasa metnini ilk elimize alışımız bu metnin nasıl ezbere yakın bilineceği endişesi ve diğer mevzuatın da öyle her elimize alışımızda ilk hali belirir gözümüzün önünde nitekim diğer konular da öyle.Her şey gelir geçer de bazı şeyler ilk gördüğümüz halini korur.Benimde sınav bahsi açılınca hep şunlar zihnimde belirir: başlarken ki düşüncelerim, ayrancıda ilk sınavıma girdiğim yokuştaki lise, ilk sınavımda kitapçıkta “kaymakamlık sınavı” yazısı ciddiyeti, sonuç ekranının heyecanımdan uzak sadeliği , ilk mülakat takımının hangi renk olması düşüncesi, bakanlığın girişindeki bankolar, mülakat salonunun kapı açılma yönü , nihai başarı listesi sayfasının rengi ve yeni açılan sınava defalarca başvurmaktan vazgeçemeyişim.Diğer her detay zamanla değişime uğradı ama bahsettiklerim zihnimde hep aynı yerini koruyor.Vakit ilerledikçe sınav hayatımın bir parçası haline geldi, benim için bir intibak sınavı oldu sonuç ne olursa olsun.Üzüldüğüm çok oldu ama mutsuz etmedi beni, başarı tek başına mutluluk demek değil biliyorum.Olan biten hiçbir şey başlangıçtaki niyetime halel getirmedi. Harcağımız zaman verilen emekler şahsi hesabımız değil memleket sevgimizin bir parçası.
Sonuca adım adım ilerliyoruz, sonra mülakat sonra nihai liste… kaymakamlık memlekete vatana tek hayati hizmet yolu değil.Yiğit olmak, derde derman olabilmek gönülleri alabilmek, ihtiyacı olanı gözetmek elimizden geldiğince, ömrümüzün sonuna kadar yapacağımız işlerden olmalı.Şuan bir aradayız ancak sadece 200 kişi yoluna kaymakam olarak devam edecek.Eminim devletimizin kaymakamı yarın belki valisi olarak bu yolda ilerlemek çok gurur verici bir şey olmalı bakalım hangimiz bu duyguyu tadacak. De jure kaymakam olamasak eğer, de facto kaymakam olarak yolumuza devam edebilelim:)Her işimizi vatana millete hizmet şuuruyla yapalım. Olumsuz bir sonuç memlekete vatana hizmet şuurundan alıkoymasın, gideceğimiz her yere baharı götürelim, şahsiyetimizle duruşumuzla gönülleri fethedelim.Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
Yine heyecandan uyunmayan bir gece..
-
Enteresan şekilde bu yıl baraj şu oldu duyum sağlam diye sözler gelmedi
-
Mhuy başvuruları açılmadan önce bizim sonuç açıklanacak bence. 10da düğüm çözülecek gibi hakkımızda hayırlısı olsun.
-
@kaht-ı-rical kamu spotu gibi arada bir görünüp gidiyosun hocam
-
sınav yarın 10 da açıklanacak arkadaşlar boşuna gaza gelmeyelim
zaten açıklasa bile ösym, biz girip bakmayalım. 1 gün erkenden açıklansa ne olacak. protesto edelim yarın saat 10da girer bakarız bugün açıklarlarsa -
@pareto06 2013'te mezun oldum. Bir dünya sınava girdim hiç bir gün protesto edemedim. Protesto etsem bile tavşan dağa küsmüş misali
-
Günaydın arkadaşlar, bugün açıklanır açıklanmaz bilmiyorum ama nihayetinde en fazla 24 saat kaldı sonuçların açıklanmasına. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
@antimülakat bugün açıklansın ilk ben bakarım zaten tak etti canıma ya son 24 saat ama direnelim arkadaşlar ne yapalım
-
hep erken açıklanacağı umudunu korudum ama nedense bana da bugün değil yarın 10.00'da açıklanacak gibi geliyor. Zaten hepi topu 24 saat kaldı.
-
mhuy acıklandı
-
Valla kafayı yicem az kaldi
-
Mhuy geldi
-
Sabah 8 den beri ayaktayım ya
-
En azından ÖSYM saat konusunda tutarlı diyebiliriz. Yarın saat 10.00'da herkes sonuçlarını görecek gibi
-
bugün acıklanmazsa işten 2 gün izin alcam.. stersten işte yapamıyorum o da ayrı bir vicdan azabı oluyor...
-
arkadaşlar yarın saat 10 da açıklanacak bu belli oldu. yarına kadar herkese allahım son bir dayanma gücü, sabır versin inşallah
-
@werder-veremem Kardeşim bu sonuç stresi çok kötü bir şey yemeden içmeden kesildim saçlar gitti
-
@ceterissparibuss, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Mhuy geldi
10 kasım 11den itibaren diyor. 10da da bir zahmet sonuçlarımızı açıklarlar artık.
-
@dervisoglu, içinde söyledi: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@werder-veremem Kardeşim bu sonuç stresi çok kötü bir şey yemeden içmeden kesildim saçlar gitti
Dur daha mülakatı var bunun