Navigasyon

    TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler yüksek lisans

      S

      Merhabalar İstanbul Üniversitesi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü yüksek lisans mülakatına gireceğim. Süreç hakkında veya mülakat hakkında bilgisi olan var mıdır?

      YÜKSEK LİSANS
    • Tezli Yüksek Lisans Yaparken Örgün Eğitimde İkinci Lisans Okunabilir mi?

      M

      Merhaba, net ve doğru bilgiye ulaşamadığım için bilgiye ihtiyacım var. 2022 yılı itibarıyla bir lisans mezunu olup tezli yüksek lisans yapıyorken örgün eğitimli ikinci lisansımıza başlayabilir miyiz? 2020' de yapabiliyorduk; sonrasında değişiklik oldu mu, merak ediyorum. Teşekkür ederim şimdiden.

      YÜKSEK LİSANS
    • Lisansla birlikte yuksek lisans

      B

      Arkadaslar iyi aksamlar, ben suan bir universitede ikinci universitemi okuyorum bu yil da yuksek lisansimi ilk universitemdeki lisansima gore baslatmayi dusunuyorum. Kaydolacagim programdaki ogrenci isleriyle gorusunce ayni anda lisans ve yuksek olamayacagini soylediler yuksek lisans yonetmeligini inceleyince boyle bir sey goremedim ama bir bilgisi olan var midir

      YÜKSEK LİSANS
    • Tezsiz Yüksek Lisans İle İlgili Bilgilendirme 2018

      E

      Arkadaşlar tezsiz yüksek lisans için ayrı bir başlık göremedim.2018/2019 güz bahar döneminde yapılacak olan tezsiz yüksek lisans için bu başlık altında toplanalım.

      YÜKSEK LİSANS
    • Siyaset bilimi ve kamu yönetimi yüksek lisans

      A

      Aydın Adnan Menderes Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü için yüksek lisans mülakatında nasıl sorular soruluyor bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

      YÜKSEK LİSANS
    • Askerlik tecili için yüksek lisans

      odtüsbky

      KPSS A Grubuna hazırlanan biri olarak askerlik tecili ben dahil birçok kişinin belini bükmüştür. Hali hazırda çalışan arkadaşlar da bu durumdan muzdarip olabilir. O nedenle bu başlık yüksek lisans kısmında sabitlenirse sevinirim. Ben Ocak 2015'te mezun oldum ve tecil tarihim Mart 2017 olarak gözüküyor. KPSS'de anca 2. girişimde yani son yapılan sınavda işe yarar puanlar alabildim. Ancak darbe girişimi vs. hadiselerden ötürü kamuda işler daha da yavaşladı ve atıyorum önümdeki en yakın sınavlardan biri olan ekimde yapılacak sayıştay sınavının tüm aşamalarını geçsem bile işe başlama vs. normalden daha uzun sürüp nisanı mayısı bulabileceği için tecil şart oldu ve düz taban ya da aşırı kilolu değilsek bunun tek yolu yüksek lisans. Çünkü a grubu ya da b grubu fark etmez. Eger tecil süremiz biter ve bakaya olursak kuruma atamamız yapılmıyor. Askerlik dışında yüksek lisanla uğraşanlar lütfen kızmasın ancak şu hazırlık döneminde 6 ay ya da 1 yıllık askerlik tüm KPSS emeğini çöpe atabilir. Çalışanlar için tezsiz elbette ideal ama benim gibi İstanbul'da ailesiyle kıt kanaat geçinen biri için 1500 TL'lik uzaktan yüksek lisanslar bile imkansız. O nedenle işimi şansa bırakmadan talebin az olduğu tezli bir yüksek lisansa başvurup kabul edildim. En kısa zamanda işe girersem bu programdan çekilip istediğim alanda bir yüksek lisansa başlayacağım. Zaten kamu kurumuna girince devlet aday memurluk süresince tecil yapıyor. Askerlik tecili için yüksek lisans düşünen arkadaşlar, sizler neler yapıyorsunuz?

      YÜKSEK LİSANS
    • Yüksek lisans kaydımı sildirip başka okula kayıt yaptırmak istiyorum tecil sıkıntı olur mu?

      T

      Arkadaşlar merhaba yüksek lisans kaydımı sildirip başka bir okulda yüksek lisansa başvuru yapmak istiyorum ancak bildiğiniz gibi başka okula kayıt yaptırmak için mevcut kaydımı sildirmem gerekiyor. Bu noktada da askerlik tecilliği sıkıntısı devreye giriyor. Okuldan kaydımı sildirirsem ve hemen başka bir okula yüksek lisans kaydı yaptırmazsam tecilim düşer mi? Ya da Yeni okula kayıt yaptırmak için belli bir süre var mı (1-2 hafta gibi) . Konuyla alakalı bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

      YÜKSEK LİSANS
    • TEZLİ YL KAYDINI SİLDİRİP AYNI ALES PUANI İLE BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEYE İKİNCİ KEZ TEZLİ YL KAYDI YAPILABİLİR Mİ?

      K

      Merhaba arkadaşlar. Ben Eylül/2020 de Tezli YL’ye başladım. İlk sene aldığım dersleri vermedim. Şimdi 3. dönemdeyim ve dönem bitiminde kaydımı sildirip Ocak ayında açılacak olan yüksek lisans alımlarına başvurmak istiyorum. Aynı ales puanımla başvurabiliyor muyum? ALES puanının 5 sene geçerli olduğunu biliyorum ama daha önce kullanılan ALES puanı tekrar kullanılabilir bir bilgi bulamadım.
      Ve aynı üniversite aynı anabilim dalının farklı bir bölümüne kayıt yaptırabilir miyim?

      Bir de askerlik tecilim Ocak/2024 tarihine kadar devam ediyor. Şayet kaydımı sildirip yeni YL kaydı yaptırırsam bu süre uzar mı? 30 yaşındayım.
      (Not: Amacım tecil süresini uzatmak değil bölüm değiştirerek yüksek lisansı bitirmek.)

      YÜKSEK LİSANS
    • Yüksek lisanstan ilk sene atılma

      A

      Arkadaşlar bu sene yuksek lısansa kayıt oldum ama danısman hocam tez calısması adında bır ders daha ekledı derslerımın arasına. Benim bildiğim tez 2. sınıfta yazılıyor. Acaba bu sene hiç gitmesem okuldan atılma olasılıgım var mı ?

      YÜKSEK LİSANS
    • Covid-19 Sebebiyle Kayıt Dondurma ve Tecil

      K

      Merhaba. Bir devlet üniversitesinde tezli yüksek lisans öğrencisiyim ve Covid19 sebebiyle kayıt dondurma hakkından yararlanmış bulunuyorum. Dondurulan 1 dönemin azami süreden sayılmayacağı YÖK tarafından ifade edildi. Ancak, dondurulan 1 dönem için tecilime ek süre eklenip eklenmeyeceğiyle ilgili net bir bilgiye ulaşamadım. Tecil sürem bu duruma bağlı olarak uzatılacak mı, eğer uzatılacaksa bu işlem ne zaman gerçekleşmiş olur?

      YÜKSEK LİSANS
    • Askerlik tecil yardım

      A

      Arkadaşlar merhaba bugün saat 17'de ''Sayın ... 2021 agustos ayı ıcerısınde ertelemenız sonlanmıstır. Kasım 2021 sınıflandırma donemınde sevke tabiisiniz'' gibi bir mesaj aldım. Ve ben sunu sormak ıstıyorum 1 eylul 2021 tarıhınde yuksek lısans kesın kaydımı yaptım unıversıte bana ders kaydınızı yaptırdıktan sonra(daha ders kaydımı yapmadım başlamadı cunku) tecıl talebınızı msb ye gonderıcez dedıler. Bu mesaj bana tecil talebımde bır sıkıntı cıkacagı hissiyatı olusturdu. Bilenler aydınlatırsa sevinirim.

      YÜKSEK LİSANS
    • Kayıt sildirip yeni üniversiteye kayıt ve askerlik

      B

      Ben 2016'da tezli yüksek lisans kaydı yaptırmıştım bu yıl atacaklar diye yeni bir tezli yüksek lisans kazandım.

      Siz değerli hocalarıma sorum:
      1-) Şu an kayıtlı olduğum okuldan kaydını sildirmeden yeni okula kayıt olabilir miyim olamazsam eğer kayıt sildirmede kurul kararı şart diyorlar bu uzun sürebilir mi?

      2-) Kaydı sildirdikten sonra bakaya düşüp kayıt yaptıramama ya da yeni okula kayıttan sonra askerliğin ertelenmemesi gibi bir durumla karşılaşır mıyım?

      YÜKSEK LİSANS
    • Yüksek lisans askerlik tecil yardım

      O

      Arkadaşlar merhaba bi sorum olucaktı.
      1992 doğumluyum geçen yıl onsekiz mart üniversitesinde uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans okudum ama bitirmedim bu yıl bitiyordu ama ben tecil için bu yıl kaydımı sildirip izmir katip çelebi üniversitesine kayıt yaptırdım 1 hafta önce falan. diğer okuldan kaydımı sildirdim dün. tecilim diğer okuldan dolayı 22.03.2022 tarihine kadar. ama ben bunu yeni okuldan dolayı daha ileri bir tarihe atmak istiyorum. şimdi nasıl bir yol izlemeliyim acaba bilen var mı ? eski okul bişey yapacak mı yeni okul napıcak bilen var mı acaba ?

      YÜKSEK LİSANS
    • Yüksek lisans yardım...

      A

      Bu sene yüksek lisansım bitiyor ve yine yüksek lisans yapmam lazım sorum şu, hali hazırda yüksek lisans kaydım bulunurken başka bır okulun yuksek lısans programına ''basvuru'' yapabılır mıyım ?

      YÜKSEK LİSANS
    • Eğitim Fakültesi Yüksek Lisans

      E

      merhaba, okul öncesi öğretmenliği lisans bölümü mezunuyum. Akademi düşünüyorum ancak yüksek lisansı psikolojiden yapmak istiyorum. Psikoloji yüksek lisans ile akademik kadrolara girişim olur mu? Okul öncesi bitiren biri eğitim fakültesine ait hangi alanlarda yüksek lisans yaparak kariyer ilerlemesi yapabilir acaba? Teşekkürler şimdiden.
      *ek olarak yurtdışı seçenekleri hakkında bilginiz var mı ya da bilgiye nasıl ulaşırım bu konuda kendi alanım dışında bir bölümde yurtdışında yüksek lisans yapsam nasıl bir kariyer ilerlemem olur?

      YÜKSEK LİSANS
    • Marmara Üniversitesi Yüksek Lisans Sınavına Katılacak Olan Var mı?

      A

      Takip ettiğim kadarıyla burası pek aktif değil ama yine de sorayım dedim Belki benim gibi birileri vardır

      YÜKSEK LİSANS
    • İktisat Yüksek Lisans Kararsızım

      N

      Merhaba İngilizce İşletme mezunuyum, KPSS sürecine bu yıl yani 4. sınıftayken hazırlanmaya başladım. p48'im iyi değil, yalnızca alan dersim iyi. Bir de yds puanım var.

      Bu arada yüksek lisansa kabul aldım. İktisat yanında pazarlama ve üretim işlemlere de kabul aldım. İktisata ilgim var. Derslerini de KPSS çalışırken birlikte götürmesi kolay olur diye düşündüm. Bu nedenle diğer bölümleri çok dikkate almadım. Sizce bir işletme mezunu olarak iktisata başlamak sizce mantıklı mı? Yoksa bir hata mı? Bana ne katar?

      YÜKSEK LİSANS
    • Yüksek Lisans ile Askerlik Tecili Hakkında Sorular

      M

      Merhabalar herkese iyi forumlar. Ben 5 Temmuz 2020' de lisanstan mezun oldum. Dolayısıyla 2 yıl tecil hakkı tanındı ve 5 Temmuz 2022 yılına kadar askerliğimi tecil ettirdim. Burada sormak istediğim sorular:

      1- Eğer 2021-2022 Eğitim yılında tezsiz bir yüksek lisans programına girersem bana verilecek 1.5 yıl tecil hakkı mevcut tecil süremin üzerine mi eklenecek? Yoksa mevcut tecil süremden mi düşülecek? Tecil tarihim kısaca ne olur yaklaşık?
      2- Gireceğim tezsiz yüksek lisans programı eğer mevcut tecil süremden düşecekse örneğin ben bu sene bir programa girdim ve 1.5 yıl uzadı. Tekrar uzatmak istediğimde mevcut yüksek lisans programından mezun olmadan tecil süresinin bitmesine yakın mı kaydımı sildirip yeni bir yüksek lisans programına kayıt olmalıyım yoksa kaydımı sildirdiğimde tekrar tecil sürem bana ilk tanınan hak olan 5 Temmuz 2022'ye mi dönüşür?
      3- Kısacası askerliğimi 2023 yılına uzatabilmek için izlemem gereken en mantıklı ve güvenilir yol hangisi sizce? Biraz detaylı anlatabilir misiniz?

      Vakit ayırıp okuduğunuz için ve vereceğiniz yanıtlardan ötürü şimdiden teşekkür ederim.

      YÜKSEK LİSANS
    • Yüksek lisanstan atıldıktan sonra tecil durumu

      B

      Re: Yüksek lisanstan atılma

      Merhaba, aslında eski konuya yanıt verecektim ama yeni başlık oluşturdu.

      2016 da tezliye kaydolmuştum bu yıl atacaklar. Şimdi sorum şu, şimdi attıklarında ne zaman bakaya durumuna düşeceğim? Bu atılma sürecinden sonra hemen tezsiz kayıt yaptırsam sorun yaşar mıyım?

      YÜKSEK LİSANS
    • kayıt sildirip tekrar kayıt ile askerlik tecil

      T

      Cevap: Kayıt sildirip yeni üniversiteye kayıt ve askerlik

      YÜKSEK LİSANS

    Marmara Üniversitesi Yüksek Lisans Sınavına Katılacak Olan Var mı?

    YÜKSEK LİSANS
    6
    22
    1120
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • A
      ayyldzz Son düzenleyen:

      Takip ettiğim kadarıyla burası pek aktif değil ama yine de sorayım dedim Belki benim gibi birileri vardır

      S E 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • S
        sitareee @ayyldzz Son düzenleyen:

        @ayyldzz ben varım... hiçbir bilgim yok.

        A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • A
          ayyldzz @sitareee Son düzenleyen:

          @sitareee benim de hangi bölüme başvurdunuz

          S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • C
            colebusthe10 Son düzenleyen:

            Ben Marmara üni girdim sınava mali hukuk testti ama hiç şeffaf sonuç açıklama olduğunu düşünmüyorum

            A E 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • A
              ayyldzz @colebusthe10 Son düzenleyen:

              @colebusthe10 sadece sınav mı var aynı gün mülakata girdiniz mi?

              1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • S
                sitareee @ayyldzz Son düzenleyen:

                @ayyldzz bankacılık ve finans. Ayni gün hem sınav hem mülakat olacak.

                1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • C
                  colebusthe10 Son düzenleyen:

                  Evet mülakatta var ben memnun kalmadım notsuz listemi asılır.

                  1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • C
                    colebusthe10 Son düzenleyen:

                    Böyle rezil bir akademi olmaz. Bilim sınavı test mi olur?İnsan bilim sınavı yazmaya utanır

                    1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • L
                      L'Université Son düzenleyen:

                      Bilim sınavı sonuçları neden liste halinde yayimlanmiyor Marmara Bilim Sınavında onu anlamış değilim.

                      A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • A
                        ayyldzz @L'Université Son düzenleyen:

                        @l-université sistemden yayınlamışlardı bizimkini de ben de şaşırdım doğrusu sistemdeki puan bildiğim kadarıyla yds ales bilim sınavı oranlarının toplamlarından oluşuyor geçtiniz mi mülakatı bilginiz var mı

                        L 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                        • E
                          economist34 @ayyldzz Son düzenleyen:

                          @ayyldzz eger marmaradan mezun degilsiniz biraz zor is. Ya bilim sinavinda bir sekilde kotu puan aliniyor yada mulakatta. Son zamanlarda mulakatta kotu puan alma var. Cunku cok itiraz oluyordu bilim sinavina yonelik.
                          Sinavla mulakat ayni gundu. Son iki yilda degisti mi bilmiyorum. Bazen sinava girilen yerin kapilarina asiyorlardi listeyi bazen mulakat yapilacak yere. Zaten bir bilgi veriliyor o konuda listeler aciklandiginda.
                          Ben en son girdigimde bilim sinavinda hangi universiteden ve bolumden mezun oldugumuzu yazilmasi istenmisti. ister istemez bu kiside kotu etki yapti. Mulakata kalan listede de cok az baska uniden mezun olan vardi. Bunlardan biriydim. Ama sonuc mulakattan dusuk puanla giremedim. Benim gibilerde giremedi. Bundan sonra vazgecttim marmaradan doktora icin basvuru yapmamistim. Giderim baska uniye pasalar gibi elenirim diye.

                          1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • E
                            economist34 @colebusthe10 Son düzenleyen:

                            @colebusthe10 her sene yeni bir sey yapiyor marmara. Her yil yuksek lisans sinav ve mulakat gunlerinden itibaren sayisiz seyler yaziliyor. o yuzden seffaf olmadigini dusunen cokk insan vardir. En iyisi oradan mezun degilse yada bir sekilde hocalari tanimiyorsa bir kisi basvuru yapmayacak. Cok genelleme yapmis olabilirim ama gorunen koy kilavuz istemez.

                            1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                            • L
                              L'Université @ayyldzz Son düzenleyen:

                              @ayyldzz bilim sınavını geçememişim.Mumkun değil gibi aldığım puan.Bu yüzden liste puan mezun olunan okul vs. neden yayınlanmıyor diye sorguluyorum.

                              A E 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • C
                                colebusthe10 Son düzenleyen:

                                Yani kendimizi üzmeyip şeffaf üniversitesilere gidelim

                                1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • A
                                  ayyldzz @L'Université Son düzenleyen:

                                  @l-université ben bilim sınavından 66 almışım mülakata da girdim güzel geçti sonuçları haftaya açıklanacakmış ama siz böyle diyince ümitsizliğe düştüm açıkçası

                                  1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • E
                                    economist34 @L'Université Son düzenleyen:

                                    @l-université çok normal. ben iki kez girdim. birinden bilim sınavını geçememiştim ama dedim imkan dahilinde değil özellikle aldığım puanı görünce. İki kez deneyeyim dedim şansımı dedim belki ilk girişimdi burada o yüzden bir yerde hata yaptım. İkincisinde bilim sınavını geçtim. Bu sefer de aldığım puan azdı. Sonuçta bilim sınavındaki puan önemli. Ama mülakat sonuçlarını görünce (gün sonuna kadar açıklandı) çok yüksek bilim sınavından alan kişi bile düşük bir mülakat puanı almıştı yada gerekli mülakat puanını alamamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 50 almak gerekliydi. Neyse ki istediğim üniversitede yüksek lisansa yerleştiğim için bir daha marmaranın yakınında bile geçmemeyim dedim. Yüksek lisansdan sonra mevcut üniversitemde devam ettim.

                                    M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                    • M
                                      MiraKar @economist34 Son düzenleyen:

                                      @economist34 hangi üniversitede yaptınız hocam? Lisans tan mezun olduğunuz kendi üniversiteniz miydi?

                                      E 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • E
                                        economist34 @MiraKar Son düzenleyen:

                                        @mirakar Yuksek lisansin kendi mezun oldugum İstanbul universitesinde uaptim. Ama Medeniyet universitesini kazanmistim. Doktora icinde Galatasaray-İstanbul-Medeniyet universitelerini kazandim. Bir nedenden dolayi tekrar İstanbulu tercih ettim.

                                        M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • M
                                          MiraKar @economist34 Son düzenleyen:

                                          @economist34 hocam kendi üniversitemiz dışında başka üniversitelerden birini yapsak yani hepsinde mi sıkıntı var, kendi öğrencilerini mi alıyorlar genelde peki?

                                          E 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • A
                                            ayyldzz Son düzenleyen:

                                            Ben ayın 24'ünde hem sınava hem mülakata girdim o zaman bilim sınavı sonucum görünüyordu şimdi ise sistemde başvurduğum bölüm dışında başka bir şey görünmüyor bu ne demek elendim mi ne oldu

                                            1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti
                                            Tercihini Yap | Devlet Kredileri