

-
Maliye Bakanlığı Örneği;
Arkadaşlar bildiğiniz üzere, 2011 yılında Maliye Bakanlığı; bünyesindeki tüm unvanları belli ana unvanlar altında birleştirdi. Bu birleşmedeki tabi ki en önemli mamûl Vergi Denetim Kurulu idi. Kimisi buna bürokratik oligarşinin zaferi gözüyle baktı, kimisi de kurumdaki çok başlı yapının denetim standartlarını aşağı çektiğini, birleşmenin verimli olacağını öngördü. Tabi ki niceliksel anlamda bir fayda sağladığı muhakkak. Ama nitelik anlamında test sınavı ile alınan yüklü 5,6 ve 7.promosyonların verimliliği tartışıldı ve kurum içerisinde aslında tek unvanda birleşilmiş olsa dâhi Eski Maliye Müfettişliği, Hesap Uzmanlığı kökenliler birleşme sonrası gelenlere Eski Vergi Denetmeni gözü ile bakmaya bir nebze devam etti.
Yani niteliksel anlamda birleşme tam olarak bir meslek kimyası ortaya koyamadı.Bugünlerde Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki 3 denetim unvanının tek çatı altında toplanması ihtimali dillendiriliyor. Bunlar;
*** İş Müfettişleri
** Sosyal Güvenlik Müfettişleri
*** Sosyal Güvenlik Denetmenleri**Denetmenlerin Ekonomi ve Kuruma Katkısı Yadsınmamalı;
Bu 3 meslek mensubundan ilk ikisi 3600 Ek gösterge ve müfettişlik sıfatını haizken, Denetmenler 2200 Ek göstergeye ve daha zayıf haklara sahipler. Ama aslında yapılan iş noktasında, işin verimliliği ve kapsamından daha çok kategori farkı var. Denetmenler de aşağı yukarı aynı işi yapmakta, aynı yetki alma ve yeterlilik süreçlerinden geçmektedir. Ek olarak Kayıtdışı İstihdamın Engellenmesi açısından her yıl çok ciddi sayılarda çalışana sigortalılık sağlıyor olması ve uzun vade için milyonlarca lira prim kaybını engellemesi denetmenleri ülke için de, kurum için de çok önemli kılmaktadır.
Peki bu durum Adil mi?
Burada bir adaletsizlik olduğu aşikardır ve meslek mensupları bu adaletsizliğin en kısa zamanda giderilmesini beklemektedir. Ayrıca mesleğe giren adaylarla, meslekten daha iyi özlük haklarına sahip mesleklere geçen mensupların devir hızı da göz önüne alındığında, kurumun gerek beşeri sermaye anlamında, gerekse mesleğe girenlerin yetiştirilmesi için yapılan masraflar anlamında kaybı bu ülkenin değerlerinin kaybıdır.
Bu konuya çözüm olarak öngörülebilecek 3 ana yol vardır;
-Bunlardan ilki; Denetmenlerin aynı unvanda kalarak, 3600 ek göstergeye çıkarılması ve yine il müdürlüğüne bağlı çalışması.
Burada karşımıza iki sorun çıkmaktadır. Bunlardan ilki, il müdürünün ek göstergesinin 3000 olması ve böyle bir hiyerarşinin kurulmasının imkansızlığı. İkinci olarak da 657 Sayılı Devlet Memuları Kanunu'nda denetmenlik hakkında yapılacak bir değişikliğin otomatik olarak diğer kurumlardakileri de etkilemesi.
-İkinci yol; 3 mesleğin tek teftiş kurulunda birleştirilmesi.
Burada da yine sorunlar karşımıza çıkmaktadır. Özellikle İş Teftiş Kurulu'nun SGK Bünyesi dışında bir yapı olması ve yaptığı işin teknik yönlerinin de olması onları daha ayrı bir noktaya koymaktadır. Bu yönden verim açısından SGK Bünyesindeki mesleklerin birleşmesi daha makûl bir seçenektir. Yani Denetmenler'in Müfettiş olması daha makûl bir seçenektir.
Üçüncü Yol ise; Denetmenlik Mesleği'nin 657'deki özlük haklarının da uygunluğu açısından DENETÇİ unvanını alması ve kurulacak Grup Başkanlıkları'nda toplanmasıdır. Bu hem Müfettişlerin rahatsızlık duyması gibi sorunu ortadan kaldıracaktır, hem de Denetmenlerin rahatsızlığını, huzursuzluğunu yok edecektir.
Bu mesleklerde bulunan veya bu mesleklere aday olan siz değerli okurlar ne düşünüyorsunuz?
MESLEK ve UNVAN TANITIMLARI ile Tercihinizi Yap!ın
Denetmen Yardımcılığı Mesleği İçin: http://tercihiniyap.net/sgk-denetmen-yardimciligi/
Müfettiş Yardımcılığı Mesleği İçin: http://tercihiniyap.net/sosyal-guvenlik-mufettis-yardimciligi/
Denetmenlik/Denetçilik Unvanları'nın Kıyaslaması için: http://tercihiniyap.net/denetcilik-denetmenlik-meslekleri/
-
-
Çalışma Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel İdari Hizmetleri sınıfından 50 (elli) adet 8. dereceli Çalışma Uzman Yardımcısı kadrosuna aşağıda belirtilen öğrenim dallarında ve sayılarda sözlü sınav ile Uzman Yardımcısı alınacaktır.
Sınav Tarihi ve Yeri:
Sözlü sınav 26/12/2016-13/01/2017 tarihleri arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Emek Mah.17Cadde No:13 P.K:06520 Çankaya/ANKARA adresinde yapılacaktır.
Giriş Sınavına Başvuru Şartları:
Giriş sınavına katılabilmek için,
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
b) T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 04-05 Temmuz 2015 veya 22-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında (KPSS), mezun olunan bölüme göre yukarıda belirtilen puan türlerinde 70 ve üzeri puan almış olmak,
c) Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak,
ç) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, fen/fen edebiyat istatistik bölümü ,iktisadî ve idarî bilimler fakültelerinden mezun olmak,
d) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, (erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş yada yedek sınıfa geçirilmiş olmak.)
e) Görevini devamlı olarak yapmaya engel olabilecek hastalığı olmamak,
f) Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak yapılan başvuruların yukarıdaki tabloda belirtilen aday sayısından fazla olması halinde, mezun olunan bölüme göre puan türü en yüksek olan adaydan başlamak üzere bu ilanda belirtilen kadronun dört katı sayıda aday sözlü giriş sınavına alınacaktır. Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.
Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler :
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI
Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, Ek’te bulunan Başvuru Formunu (Bakanlığımız www.csgb.gov.tr web sayfasından veya Personel Dairesi Başkanlığından temin edilebilir eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenir.
a) T.C. Kimlik Numarası beyanı, (Nüfus Cüzdanı Fotokopisi)
b) Yüksek öğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin veya eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denkliğinin yetkili idarelerce kabul edildiğini gösterir belgenin aslı veya Bakanlıkça onaylı örneği,
c) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınav sonuç belgesinin aslı veya fotokopisi veya ÖSYM’nin internet sitesinden edinilen bilgisayar çıktısı,
ç) Özgeçmiş, (Bir sayfayı geçmeyecek şekilde ve kompozisyon biçiminde adayların kendi el yazısı ile yazılmış olmalıdır.)
d) 3 (üç) adet vesikalık renkli fotoğraf.
ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri-2021
-
-
henüz bir başlık açılmamış, konuşalım istedim. iddialar hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
@mogi salsınlar artık şu kurumu yap boz sistemiyle olmaz bu işler resmen kurumsal kültür erozyonu
-
@keynesinabv sığ bir yorum. bilgi sahibi olmadan yorum yapıyorsunuz, yanlış.