2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
-
@ksavdliybncıkymk sinavda yapamadiklarim aklima geldikce kafayi yiycek gibi oluyorum insanin dusunmeye zamani kalmaz miya okuyamadim bile sorulari puanlari yuksek olanlar o hatalari yapmadi turkceden sans eseri dogru siralamayi yapan kazandi
-
@herseye-rağmen Aynen Türkçe sorusunun en büyük handikapı ardından diğer sorulara tam odaklanamamak oldu . Çoğu boş bırakıp en son yaparım demiştir ama Tüm sınav aklının bir köşesinde olduğundan Türkçe den 4 boş bırakmama isteğinden diğer sorulara hem tam odaklanılamadı hem de tekrar bakılmadı, bu durumda basit hata sayısını arttırır.
Hukuk şöyle basitti böyle kolaydı diyenler olsa dahi bu işin fıtratında basit hata vardır ve 5-10 kişi hariç herkes yapar çok takılmayın.
-
90 ve üstü grubu, 84-90 aradı gruba göre daha az olacak büyük ihtimalle. O yüzden Excelde biraz 84-89 arası netlere rastgele giriş yaptım. 76 olan puan ortalaması 73-74e düştü. Türkçe ve tr ekonomisi sorularının sıkıntısını göz önüne alınca bence 74-74.5 puan kapanışı sanki daha mantıklı gibi durmaya başladı.
-
Sözel mantık kısmı bile beklenilmediği için net düşürecektir diye tahmin ediyorum ve bağlantılı sorular olduğundan 3 4 net aşağı çeker yapamayan çok diye paylaşılıyordu
-
88 ve üstü net yapanların sabırla beklemesinde fayda var. Tabi 90-91 arası da kapatabilir, belli olmaz. Soru iptalleri hususu ise benim gibi sınırda bekleyenler için içeri girebilmemizi ya da dışarda kalmamıza sebep olacak. Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
Nekadar sessiz sakin insallah puan dusuklugune alamettir:)
-
Bütün tahminleri boşa düşürecek bir sonuç da çıkabilir 28 Aralık'ta
-
@herseye-rağmen hocam bircok kisi telegramda sanırım ama orada da cogu kisi troll:) ciddi tayfa azaldi sanirim. Yoksa sinavlar kotu gecse bile yazilirdi gecen yil listede epey kisi vardi mesela bu sene tik yok gercekten.
-
@mümin yuksek kapatarak sasirtmasindan korkuyorum hocam
-
@kaymakamhanım aynen hocam cok goy goy yapiliyor oralarda eskiden yuksek puanlarda havada ucusuyordu anlamadim bu işten genelde gecen sene mulakata kalanlar bu sene 86 bantlarinda gibi ama yuksek yapanda yapmis sessizlik beni hep korkutmustur bakalim celal hoca 90 arti eksi bir can hoca 88 banti gibi biseler dedi ortalama 87 net tarzi olsa guzel olur
-
@kaymakamhanım bu da ihtimal dahilinde ama beklenenden düşük kapatarak şaşırtma ihtimali daha güçlü gibi :-)
-
@herseye-rağmen en cok ona sasiriyorum hocam ve uzuluyorum bunca sene sinav tecrubesi olan kisilerden dusuk netler duyuyorum. Bu sene bence de 87 ihtimali yuksek umarim ongorumuzde yanilmayiz.
-
Dostlar bu yıl derin bir sessizlik var gerçekten lakin mülakata kalacak kişi sayısının 308 olması, sınavın geçen yıla göre daha kolay olması özellikle alan + insan hakları 80 soru yapıyor, o yüzden düşük kapatmasını pek beklemiyorum. Artık çoğu kişi de yaptığını paylaşmıyor. Tabi her ihtimal olabilir ama şahsi düşüncem 90 seviyesinden aşağı düşeceğini sanmıyorum. Umarım düşebildiği kadar düşük kapatır. Lakin bazı kurum ve kişilerin 94 gibi tahminler yapması bana mantıklı gelmiyor, hiçbir veriye dayanmadan böyle bir tahmin yapılması ise işin enteresan tarafı, tabi her görüşe saygı duymak gerekir. Nihai olarak 28 aralıkta belli olacak, cümlemiz için hayırlısı olsun
-
Arkadaşlar hepinize hayırlı geceler.Kendimce bir değerlendirme yapmak istedim.Öncelikle kaymakamlık sınavı yıllardır alan sorularının belirli standartlarda yapılıdıgı (iyi anlamda) ve kaçırılan soruların genellikle genel kültür genel yetenek kısmından oldugu bir sınav.100 soruluk dönemlerde sınav 1.lerinin bile 10 yanlışı varsa 6-7 si gkgy kısmındandır.Bu sene fazladan 20 soru soruldu.20 sorunun 16 sı gkgy kısmından ve bu 16 sorunun 4 ü sözel mantık:) Yıllardır gkgy kısmından kaçan soruların durumu ortadayken böyle ciddi bi soru artışı söz konusu iken umutsuzluga kapılmamanızı tavsiye ederim.Bir kurumun hocasının taban olarak 92-94 net tahmininde bulundugunu duydum.Saygı duyarım.Ancak geçen sene taban puanı 71.5 olan kaymakamlık sınavında aynı hocamızın taban tahmini 75-78 idi diye hatırlıyorum ve bunu belirtmekte fayda duyuyorum.Taban tahmininde yıllarca sınava girip kazanmış hocalarımızın tahminleri daha tutarlı olmaktadır ve her sene yığılma nerde ise taban puan oralarda olmaktadır.Ayrıca en önemlisi şudur bu tür sınavlarda her sistem değişikligi öğrenciyi geriye itmektedir.Bu yıl sınava olan ilginin az olması,olmayacagı duyumunun bir anda büyük bi hızla yayılması,başka sınava yönelenler,yorumlardan baktıgım kadarıyla mulakat mudavimlerinin 86-87 net yaptıkları bir sınav olması bize bir takım ipuçları vermektedir.Şunu da belirteyim her sınavda 120 soru üzerinden değerlendirecek olursak 110 da yapan çıkar 105 yapan da çıkar ancak bizi ilgilendiren alt tarafta nerede yoğunlaşma oldugudur.En nihayetinde duydugum,gördüğüm kadarıyla yoğunlaşma 88-89 arasında . 86-87 yi de çok duydum.Tahminim tabanın 88-90 arası olacagıdır.86-87 net umut ederek beklemelidir.En son umutlar ölür:) gönül isterki taban 84 net olsun. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun tekrardan hayırlı geceler.
-
Yıllardır bu sınava girip mülakatlardan elenen birisi olarak benim düşüncem 90 -91 arası bir puanla kapatacağı yönünde.
100 üstü net yapan 20 kişi çıkacaktır en fazla.
95 -100 net arasında beklentim 120 kişi civarı. Yani tahminimce ilk 150 kişi 95 net üstünde yaptı.
Asıl bana garip gelen ise 90-95 net aralığında çok az kişinin bulunması. Tabi bu benim duyduklarımdan yaptığım çıkarımlar.
Ancak asıl yoğunluk 85 - 90 net aralığında gibi görünüyor ki bu da gayet doğal. Ancak ben yinede 90-91 net arasında gelecektir diye tahmin ediyorum.
Neti 88 ve üstü olanlar yine de müsterih bir sekilde beklemeye devam etmelidir. -
Arkadaşlar iktisad temelim var en az 7 8 net yapabilmek için Erdal Ünsal’ın kitabından çalışmak şart mı?
-
@Blackstone, içinde söyledi: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
Arkadaşlar iktisad temelim var en az 7 8 net yapabilmek için Erdal Ünsal’ın kitabından çalışmak şart mı?
Yüksel bilgiliden çalışıyorum yıllardır bu sınavda 7 yaptım önceki yıllarda 12 soruda en az 8-9 yapabildim. Full istersen erdal ünsal olabilir gibi.
-
şöyle bir durum var ki, bu seneki sınava giren adaylar içerisinde, sınava gerçekten mesai harcayan sayısı önceki yıllara göre çok fazlaydı. Ancak şu da var ki malaesef bu adayların kahiri ekseriyeti girdiği sınavı tanımadığı için çalışma stratejileri çok ama çok yanlıştı. Belli başlı temel konuların, hususların, vakıaların mantığını, önünü ve ardını yorumlamayı, anlayıp oturtmayı bırakmış gereksiz bilgileri ezberleme cihetine düşmüş azımsanmayacak sayıda bir aday kitlesi vardı. Ancak burada hatalı olan adaylar değil. İlk defa sınava giren ya da bir defa girmiş aday, ders aldığı kursta hocası ne anlatıyorsa, popüler diye aldığı kitapta hangi bilgi varsa haliyle onu önemli zannediyor. Zattiri zuttiri genel müdürlüğü yönetim komitesinin hangi ayda toplandığı bilgisi ile merkez bankasının bastığı paranın kaçıncı emisyon grubu para olduğu bilgisinin pek de ehemmiyetli bilgiler olmadığını idrak edemiyor. Neticede 1 dönümlük verimli araziyi ekip biçmek yerine, 10 dönümlük kayalık ve çorak araziyi kan ter içinde ekip biçilmeye çalışılıyor. Hasat sonunda kimin daha çok mahsul alacağı açıktır. Hal böyle olunca sonuç olarak bu sınavın yüksek kapatmasına pek de ihtimal yok. Geçen sene çok sayıda tecrübeli adayın da çekilmiş olması dikkate alındığında 80 puanı geçecek aşağı yukarı 50 aday, 77-80 arası puanda yine aşağı yukarı 50 aday olurken, geri kalan 200 civarı aday ise 73-77 arasında kalacaktır. Taban puan kimse net bilemez ama belirtilen puanlar dikkate alındığında 74 gibi bir şey olacak sanki. Ancak iptal edilecek maliye bakanlığı soru ile taban puan 73'e bile gelebilir çünkü o soruyu kazanma potansiyeli olan adayların tamamına yakını kamu mali dönüşümü genel müdürlüğü şeklinde yaptı.
-
@Kethüda cok guzel anlatmissiniz hocam tebrikler....bende ddk ve mali plan sorusuyla puanlamanin cok degisecegini dusunuyorum bu dusurur mu yukseltir mi bilemem ama mantiken yuzde 80 bu iki soruyu dogru yaptigini dusunursek iptallerle beraber puan duser diye dusunuyorum buda 88 89 gibi geliyor bana
-
@herseye-rağmen 2 soruda iptal edilirse olan benim gibilere olacak gibi. İkisini de doğru yapmıştım.