2023 Kaymakam Adaylığı Mülakatları
-
Bayramımız mübarek olsun ey forum ahalisi.
-
@bitmediniz hayirli bayramlar hocam umud ediyorum surec bir an evvel hayirlisiyla sona erer ....dusuncem ve beklentim bu yönde insallah....
-
Herkese hayırlı bayramlar arkadaşlar. Geçenlerde bürokrat bir tanıdığımdan almış olduğum duyumları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakan Bey’in önüne sunulacak liste hemen hemen şekillenmiş ancak henüz Bakan Bey ile liste konusunda görüşme yapılmamış. Ve hemen hemen de hepinizin bildiği üzere Nisan sonu gibi açıklanacakmış. Doğrudur yanlıştır bilmiyorum ama bana gelen böyle bir duyum mevcut arkadaşlar.
-
Hayırlı bayramlar dostlar, benimde bugün aldığım bir duyum var. Nihai liste hemen hemen netleşmiş durumdaymış, bakan beyle yapılacak son görüşmelerle (Belki birkaç kişi listede değişebilir, ihtimal dahilinde olduğundan belirtiyorum) nihai listeye son şekli verilip açıklanacakmış. Öngörülen açıklanma tarihi önceki duyumlar gibi bayram sonrasıymış. Lakin net bir gün yok. Tekrardan hayırlı bayramlarınız olsun
-
Bence daha bakan beye listeler henüz sunulmadı ise biraz daha zaman var demektir. En azından bayramdan sonraki ilk hafta beklenti içine girmeyelim diye düşünüyorum.
-
Sevgili dostlarım, büyüklerim küçüklerim. Hepinize esenlikler dilerim.
Önce hep beraber ilan bekledik. Hepimiz kitaplar kurslar almıştık. Maddi manevi fedakarlıklarla sevdiklerimizle geçireceğimiz zamandan çalıp sınava hazırlanıyorduk. Soru bankaları, denemeler, ders videoları, mevzuat okumaları, Rabbimizden isteklerimiz dualarımız...
İlk olarak bu sene sınav olmayacak söylentisi çıktı. Diğer sınavlardaki süreçler tıkır tıkır işlerken biz boşluğa düşmüş gibiydik. Sonra kpss şartlı bir sınav olacak dendi. Neye inanacağımızı bilemedik. Sonra Bakan bey'in tweet'iyle kendimize geldik ve çalışmalara tekrar hız verdik.
Sonra İlan geldi. Geçen sene 200 olan, ek mülakatlarla 211'e (yanlışsam özür dilerim) çıkan alım sayısı 77'ye düşmüş, İktisat soru sayısı azaltılmış, Bir de sınav yeri olarak eskisi gibi sadece Ankara değil; birkaç farklı seçenekte eklenmişti. Birde henüz ilanda görmediğimiz, Türkçe'nin bize bir sürprizi olacaktı.
Nihayet gözümüzde dağ gibi büyüyen sınav günü geldi çattı. Allah'a sığınıp sınava girdik. Herkes en iyi olduğu dersten başladı. En iyi denememizden de daha iyisini yapmak için niyet ettik ve sorulara başladık. Türkçe 'de ilk defa 4 mantık sorusu sorulmuştu. Hepimiz şaşırdık ve bir gayretle çözmeye uğraştık. Sonra sınav bitti ve bekleme süreci başladı.
Sınavdan sonra ilk baraj tahminleri yapıldı. 95ler, 96lar... 89-90 Civarındaki arkadaşlar oldukça ürkmüştü. Barajın 80lerde olacağına dair tahminlerde vardı ama. Hepimiz bir umut bekledik. Sınavın açıklanma tarihi belliydi ama her ihtimale karşı sürpriz bir açıklama var mı diye ösym'nin linkini eskittik.
Bir sürpriz olmadı ve sınav tam da zamanında açıklandı. Kalbimizin atma seslerini duyarak açtık sonucu. Baraj ilk tahminlerdeki gibi uçuk değildi. 89 civarındaydı. Bir kısmımız üzüldü, bir kısmımız ise sevindi. Sevinenler şükrederek kendilerinden istenen belgeleri hazırladılar. Özgeçmiş, sağlık belgesi, erkekler için askerlik belgesi...
Sonra kargoyla gönderdik onları. En hızlı hangisi gider diye bile düşündük. Ayrıntıların çok önemli olduğu bu süreçte hata yapmak istemedik. Geceleri bazen mülakat komisyonunun önünde olduğumuzu düşünüp heyecanlandık, uykularımız kaçtı.
Sonra yeni bir bekleme süreci başladı. Mülakat ilanı. Artık geleceğini biliyorduk ancak yine de heyecanla bekledik. Sonra o da geldi. Günde yaklaşık 20-21 kişi. Ayın 8'inde son grup girecek şekilde...
Mülakat günü müthiş bir heyecan ve endişeyle uyandık. Erkekler lacivert takımlarını giydi, sabah birer kez daha tıraş olundu. Kadınlar en zarif ve münasip şekilde hazırlandı. Ankaralı kardeşlerim evlerinden, biz diğer memleketliler ise ya akrabaların-tanıdıkların evlerinden ya otellerden ya da misafirhanelerden çıkıp yola koyulduk.
Bakanlığa giriş yaptık, kimliklerimizi teslim ettik. Kimilerimiz artık alışmıştı, kimilerimiz içinse her şey çok yeniydi. Herkes birbirine samimi, sıcak davranıyordu. Kimse kimseyi rakip olarak görmüyor herkes diğer tüm arkadaşlar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyordu.
Sonra o an geldi ve mülakat salonuna girildi, komisyon selamlandı, kendimizi tanıttık. Sorular soruldu belki hepsi cevaplandı belki bazıları cevapsız kaldı. Belki bazı şeyleri doğru yaptık bazılarını yanlış. Bittiğinde iyisiyle kötüsüyle oradan ayrıldık. Bizden sonra girecekler (varsa) büyük bir samimiyetle başarılar diledik ve bakanlıktan çıktık.
Artık yeni bir bekleme serüveni daha başlamıştı. Bereketiyle Ramazan geldi. Ramazan ayındayken gözler seçime çevrildi. Hemen herkes seçimden önce açıklanmayacağını düşünüyordu. Seçim geçtikten sonra gözlerimizi bayrama diktik. Ve şimdi bayramında sonuna geldik.
Artık tahminler o yönde ki bayramdan sonra her an açıklanabilir. Mayıs ayına da sarkabilir ancak her geçen saniye yaklaşıyor Allah'ın izniyle.
Şimdi sevgili dostlarım; en yenimiz bile belki bir yılı aşkın bir süredir bu yolda. İlk çalışmaya başlamadan şimdiye kadar ki geçen süre bir yılı aştı belki de. Ki bu süreçten 2. 3. 4. hatta 5. kez geçen dostlarım da var. Bu bize upuzuun gelen yolun Allah'ın izniyle sonuna yaklaşıyoruz.
Yanılmıyorsam 308 kişi büyük bir heyecan, endişe, panik ve ümitle açıklanacak sonuçları bekliyor. Şimdi dostlarım soru sayısının 100'den 120'ye çıktığı, Yanılmıyorsam sadece bir sorunun iptal edildiği, Sınava giriş destinasyonlarının artığı bu sınavdan, 18 bin kişi içerisinden ilk 308'e girdik. Allah'ın izni ve yardımıyla gerçekten iyi ve önemli bir iş başardık. Bu mesaj vesilesiyle kendim dahil her birinizi tekrar tebrik ediyorum.
Öyle inanıyorum ve öyle inanmak istiyorum ki bu 308'den hangi birini tutup çıkarsan karşında vatan ve Türk sevdalısı, çalışma azmiyle yanıp tutuşan, namuslu ve dürüst bir hanımefendi/beyefendi bulursun. 308. Arkadaş da dahil olmak üzere her biri rüştünü yazılı sınavdan ispat etmiş, akıllı, analitik düşünebilen, stresini yönetebilen, düzenli, programlı Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin en iyi bölümlerinden mezun olan kişilerdir.
Kıymetli kardeşlerim, Mülakat sonuçları ne olursa olsun hangi 77mizi alırlarsa alsınlar çok başarılı ve namuslu iş yapacak bir 77 olacağına gönülden inanıyorum. Ancak kalan 231'inde çok başarılı ve namuslu şekilde hayatlarına devam edeceğine inanıyorum. Kimi tekrar bu yola girecek ve bir dahaki sefere Tanrının izni ve yardımıyla olacak. Kimi başka denizlere yelken açacak ancak her nereye giderse oraya da götürdüğü bilgi birikim ve tecrübeyle yeni bir soluk getirecek, çok düzgün ve bereketli işler yapacak hayırlısı ile.
Vaktinizi aldığım için özür dilerim. Galiba içimi dökmem gerekiyordu. İyi de geldi. Mutlaka buraya duyum varsa onu okumak, işe yarar bilgiler için gelenler vardır onlar için yararlı olamadım. Ama belki şu süreci bir solukta yeniden yaşamak iyi gelir. Kendimize, süreç boyu verdiğimiz emek dolayısıyla -sonuç ne olursa olsun- hakkımızı vermek gerektiğini unutmayalım. Allah en hayırlı ve bize en mutluluk getirecek sonucu ihsan eylesin.
İsra 80: De ki: “Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!”
-
2-3 kişi haricinde duyum paylaşan hiç olmadı, bu sene yardımseverlikte sınıfta kaldı forum
-
Burayı az daha canlandırsak iyi olacak. Bugünlerde duyum alan var mı?
-
Canlanmaz hocam ne burasi ne whatsap grubu ....
-
Forumun eski günleri özlendi..
-
Günde yaklaşık 800 900 kişi bakıyor sadece bu başlığa. Ama yazan çok az.
-
Bu hafta itibariyle duyumların artacağını düşünüyorum, şahsi düşüncem açıklanma sürecine girmiş bulunuyoruz arkadaşlar
-
5 oldu ama ilk günkü gibi heyecan var, işte bu kaymakamlık böyle bir meslek
-
@108-Dönem derken hocam:)
-
@108-Dönem eski 108. Dönem hesabı kapandı gitti, bu çakması galiba, profiline girin sürekli tutmayan tahminler paylaşmış gene de bu sefer haklı çıkarsın inşallah hocam
-
@bitmediniz imkansiza yakin... ama olsun hocam adrenalin oluyor:)
-
Ahmet deniz ortalarda yok, belkide yeni bir kimlik yeni bir yüze büründü
-
@bitmediniz Olabilir sonucta bizsiz yapamaz o
-
- mesaj hayırlı uğurlu olsun. Yazılı sınavdan önce yazdığım mesajı tekrar yazayım:
Allahım sonuçlar açıklanınca sen güldür yüzümüzü rabbim.
-
Bugün gelir mi?