2024 YILI KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
merhaba dostlar, 5 mülakattan elenmiş bir abiniz, kardeşiniz, dostunuz olarak öncelikle bu sınavın herkes için hayırlı olmasını dilerim. bu yıl sınava girmedim zira süreci bırakmak istedim 5 mülakattan sonra. bilmiyorum bir daha girer miyim zira 4 senem daha var. sizlere söylemek istediğim hayatınızın merkezine bu sınavı koymayın. çok şeyden geri kalabilirsiniz. merak ettim bu yılki sınavı inceledim, yüksek netlere pek aldırmayın derim zira 7 yıldır haşır neşirim her sene böyledir, sonuçlara pek takılmayın zira mülakattan elenmenin acısı bambaşkadır. kazanan adaylar atı alıp üsküdarı geçtiği için geçmiş umurlarında olmaz, rızıklarını veren hüdadır kula minnet eylemez instada favori hikayeleridir. ben hesabı mahşere bıraktım, sizlerde bu süreçte kendinizi yıpratmayın. hülasa hayra bırakın, çok takmayın, her şey olacağına varıyor. esenkalın
-
Arkadaşlar herkese hayırlı olsun. Online eğitim aldığım kurstan bugün aradılar veri almak için ben de onlara durumu sordum ve topladıkları veriler ışığında barajı 91-92 gibi öngördüklerini - yığılmanın 85-95 arası olduğunu - 105 üstü birkaç kişi ve bir öğrencinin 116 yaptığını söylediler. Evet yanlış görmediniz 116.
-
Hahahahahhahahahhaha 116 öyle mi
Geçen senede 110du. Korkuyorumki 125 net yapan çıkacak -
@mia_ dört doğru bir yanlışı götürmüş herhalde
-
Forum hadi neyse zaten son yıllarda çokta aktif olmuyordu lakin telegram normalde çok canlı olurdu. Ama sessizlik hakim heryerde. Demekki sınava ciddi hazırlanan aday sayısında ciddi bir azalma var, ben buna yorumluyorum
-
@mia_ 2019-2020-2021 sınav süreçlerini yakından takip ettim . 2021 de mülakat gördüm. 2022-2023 sınavlarına çalışamadım süreçten biraz uzak kaldım ama yinede forumu sosyal medyayı takip etmeye çalıştım. Her geçen yıl sosyal medya da toplanma sayısı azalıyor bilmiyorum belkide sınava hazırlanan sayısıyla doğru orantılıdır. Geçen sene 71 netler 500 lü sıralamalardaydı demekki barajı aşabilen belli bir sayı var. Lakin bu barajı aşıpta belli bir başarı oranı elde edenler niye bu kadar sessiz bunu anlamak imkansız. Önceki yıllara bakıyorum ne insanlar geldi geçti buradan. Heyecanlı muhabbetli insan doluydu ortam. Herkes birbirinin tecrübesinden de faydalanabiliyordu. Eski dönem konuşmalara bakabilirsiniz. Böyle bir sınava hazırlanıpta bu tür yerlerden uzak kalabilmek veya kalmak benim anlam verebileceğim bir iş değil. Bilmiyorum belkide ben yanlış düşünüyorumdur.
-
uzun süredir çalışan ya da bu sürecin içinde olan insanlar için 100 net üstü yapılacak bir sınavdı ama sürece yeni dahil olan insanların bu nete ulaşmasını bence biraz zor. yine de 65 kişi gibi düşük bir alımın olması, Türkiye ekonomisinde veri sorulmaması ve alan kısmının çok kolay olduğu düşünüldüğünde 95 üstü bir netle kapatması beni şaşırtmayacak
-
2019 sınavında 261. kişinin puanı 78,35 bu seneye uyarlanırsa 94 nete denk geliyor. 95 i göreceğini düşünmüyorum ama 92-94 arası kapatabilir.
-
Geçen yıl bu tahminde bulunmustum.
1-200 77
200-400 75
1-800 ise 71.5 tahminimÇok yakın netice geldi.
Son olarak yine bir analiz yapmak gerekirse alan sınavının kolay olması, belirli bir kitlenin devamlı çalışması gibi net artırıcı nedenler mevcut iken sözel mantık suprizinin olması sınavın olma belirsizliği ve geçen yıl ek mülakatla kazanan 210 civarı kişinin olması sebebiyle bizler için puan noktasında ki olumlu durumlardır.Tahminimce alandan 1 veya 2 soru iptal olacaktır.Bu sebeple puan olarak 308.arkadasi 89.5 (+,- 1)puan olarak bekliyorum.
Sınav özellikle alan kısmı noktasından kaliteli olmasa da inşallah hak eden 308 kardeşimin daha da düşük puanla kazanmasını temenni ediyorum
Yarın ola hayrola.Son iki yıl analiz yapmıştım neredeyse tam isabet geldi.Öncelikle girdiğimiz bu sınavın neticesi hepimizin için inşallah en hayırlısı olur
-
Bu yıl analiz yapmam gerekirse şöyle söyleyebilirim.Her sınavın bir kendi dinamiği oluyor ve taban puana olumlu ve olumsuz etkisi olan durumlar mevcut oluyor.
Taban puana olumlu yönlerine bakarsak sayının az olması ve belirsizlik sınava ilgiyi azalttı.Üzerine 35 yaş durumuyla çok değerli arkadaşlarımız sınava giremedi.Bu da sınav için olumlu yönde yansıma durumu oluşturdu.
Olumsuz yönlerine bakacak olursak sayının az olup ilgiyi azalttık desekte netice olarak sayı azalımı yaklaşık 1 puan olumsuz yönde etkileyecektir.Üzerine hukuk kısmının az da olsa geçen yıla göre kolay olması ve asıl etkileyici olan Türkiye ekonomisi kısmı sınavın taban puanını olumsuz yönde etkileyecektir.Geçen yıl nasıl sözel mantık sınavın kaderini değiştirdiyse bu yıl Türkiye ekonomisi veri olmaması yaklaşık tahminimce 2 net olumsuz yansıyacaktır.
Neticeye gelirsek geçen yıl 260.aday 74.7 gibi bir puan yani 90 nete tekabül etmektedir.Özellikle Türkiye ekonomisi bağlamında değerlendirmemle beraber bir sorunun cevap şıkkı değişmesini beklemekteyim.Bu sebeple tahmini beklentim 92.5 net +1 -1 net de eklemek istiyorum.Bu da yaklaşık 77 puana denk geliyor.İnşalllah yanılırım ve daha düşük netle arkadaşlarımız mülakata kalmış olur.
İnşallah herkes için açıklanacak sonuçlar hayırlı olur.Mülakat süreci ile beraber en layıkıyla 65 kardeşimiz bu mesleğe instisap eder.
-
@parpp Değerli hocam önceki ekipler olsa dediğine katılırdım.Lakin zamanla profil değişti bu sebeple 93 civarı taban puanı daha anlamlı buluyorum.
-
Hocam değerlendirmeniz için teşekkürler ben de aynı şekilde 92-94 arası arası bir baraj bekliyorum ama yukarıda bahsettiğim kurstan 116 net duyduğumda açıkçası biraz afalladım. 116 net sizce yapılabilir mi ve bu gibi 100-110 üstü çok mudur ? ben açıkçası 1. ile 260. arasını 108-92 gibi öngörüyordum. Ama 116 gibi bir rakam ve fazla 100+ olduğu bilgisi(?) öngörümü sorgulattı.
-
@yakupcemil81 Hoş aynı kurs geçen yıl 94-95 baraj öngörüsünde bulunmuştu, 92 ile kendime umutsuz vaka derken ilk 120 içerisindeydim.
-
@yakupcemil81 rasyonel bekleyişlere göre hareket ediyorlarsa zor duruma düşeriz :))
-
@yakupcemil81 her sene aynı hocam, geçen yılda hocaların paylaştığı bir hanım kardeşimiz vardı, 110 net yapmıştı güya, sonuç olarak sınavı kazandı ama 99-98 net civarlarında kazandı. Benim anlamadığım 110 netten 99-98 nete nasıl düşebildi. O yüzden milletin söylediği netlere pekte takılmayın. Millet optimalinde optimali hesaplıyor. Geçen sene 250küsürlerdekinin neti 89.25 ti. Bu yıl hukuk geçen yılla aynıydı, yok daha kolaydı devemeye lüzum yok, iktisat daha zor, tarih aynı, insan hakları daha zor, türkiye ekonomisi daha kolaydı lakin soru sayısı düşük, türkçede geçen yılla aynı. Mantık sorularını herkes çalışıp doğru yaptı algısı var lakin bu algı yanlış, 1 aydır mantık çalışıp sınavda afallayıp yapamayan en az 4-5 kişi var yakın çevremde. Genel çercevede bakarsak süprizlerle dolu bir sınav değildi. Yükselebileceği maksimum net 2-2.5 net olur ancak. Buda maksimum 91.25-91.75 yapar. Milletin sözlerine pek güvenmeyin, arkadaşım 98 net bekliyor lakin 7 sorusundan emin değil ama sanki doğru yapmış onları
anlayacağınız manipülasyon çok.
Zamanda yavaş ilerliyor gibi sanki 21 mart bir türlü gelmedi -
Haklısınız hocam sınavdan önce akan zaman şimdi durdu
inşallah hayırlısıyla sonuçlansın.
-
@yakupcemil81 116 biraz abartı geldi lakin her şey olabilir.Artık bu saatten sonra ne söylesek çok anlamlı değil sabırla 21 Martı bekleyeceğiz.
-
Haftaya cuma sonuçlar açıklanıyor. Çok sessiz her yer, iki muhabbet dönmüyor
-
@mia_ Garanti görenleri anlarımda sınırda bekleyenlerde de mi heyecan kalmadı biz bize konuşuyoruz.
-
Bu platform çok bilinmiyor olabilir.Yada gerçekten ilgi azaldı