2024 YILI KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
Arkadaşlar merhaba;
Önümüzdeki dönemde yapılması muhtemel sınavın başlığını şimdiden açmak istedim. Sınav için kendi çalıştığım mevzuat listesini gruplandırarak mesaja ekliyorum, bu mevzuatla birlikte idare hukukunun teori kısmına da çalışarak sınavda umarım güzel neticeler alırsınız. Süreçle ilgili sorularınız olursa başlıkta sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.Anayasa ve ilgili Mevzuat
Anayasa
Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması HKK kanun
TBMM İçtüzüğü
Siyasi Partiler KanunuSeçim Kanunları
Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu
Milletvekili Seçim Kanunu
Mahalli İdareler Mahalle Muhtarlıkları ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun
Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında KanunYargı Kuruluşları
Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usullerine İlişkin Kanun
Yargıtay Kanunu
Danıştay Kanunu
Sayıştay Kanunu
Uyuşmazlık Mahkemesinin Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Kanun
Yüksek Seçim Kurulu Kanunu
Bölge İdare Mahkemeleri KanunuMahalli İdareler
İl İdaresi Kanunu
İl Özel İdaresi Kanunu
Belediye Kanunu
Büyükşehir Belediye Kanunu
Köy Kanunu
Mahalli İdare Birlikleri kanunu
14 İlde Büyükşehir kurulmasına dair kanunKamu Görevlilerine İlişkin Kanunlar
Devlet Memurları Kanunu
Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
Mal bildiriminde Bulunulması Hakkında Kanun
Kamu Görevliler Etik Kurulu Kurulması Hakkında KanunKurum ve Komisyonlara İlişkin kanunlar
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında KHK
Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu
Kamu Görevliler Etik Kurulu Kurulması K.
Bilgi Edinme ve değerlendirme kurulu hakkında yönetmelik
6701 Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kanunu
Dijital Mecralar Komisyonu Kanunu
OHAL İnceleme Komisyonu Kanunu
Kolluk Gözetim Komisyonu Kanunu ve yönetmeliğiMali Konular Hakkında Kanunlar
Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu
Kamulaştırma Kanunu
Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun
Kamu İhale Kanunu
Devlet İhale kanunu
Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun
İl özel idareleri ve Belediyelere Genel Bütçe Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun
Belediye Gelirleri Kanunuİnsan Haklarına İlişkin Kanunlar
Avrupa Yerel Özerklik Şartı
Dilekçe Hakkı Kanunu
Bilgi Edinme Hakkı KanunuDiğer Kanun ve Kararnameler
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu
TABİİ AFET NEDENİYLE MEYDANA GELEN HASAR VE TAHRİBATA İLİŞKİN HİZMETLERİN YÜRÜTÜLMESİNE DAİR KANUN
İmar Kanunu
Kat Mülkiyeti Kanunu
Terörle Mücadele Kanunu
terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması hakkında kanun
Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat Yönetmeliği
Kararnameler (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 23, 25, 34, 38, 47, 49, 62, 63, 68, 74, 77, 93, 95, 102 ) -
Arkadaslar merhaba sayımızı bilelim kimler var acaba
-
Keşkelerin olmadığı başarılı bir sezon diliyorum.
-
Herkese şimdiden başarılar
-
Merhaba arkadaşlar bu sene KPSS şartı getirilme durumu hakkında bir duyumunuz var mı
-
Geçen sene öyle net konuşulduğu çalışmayı bıraktım ve muğlak olmasına rağmen açıklama yok söylentiler de boş çıktı
-
Arkadaslar kaymakamliga hazirlanmak icin almistim ama vakit olmadigi icin hazirlanamadim hepsi 2023 baski 2024 te de hic bir degisiklik olmayacagi icin hazirlanacak arkadaslar bu linkten alabilir kitaplari
link için özelden iletişime geçiniz.
-
Arkadaslar burası geçen seneden beri aktifligini yitirdi başka bildiğiniz canli grup varmi kpss olayını merak ediyorum ama kimse birsey paylamiyor
-
Herkese merhaba. Bu sene memur alımı olmayacak diye bir açıklama yapıldı Hazine Bakanı tarafından. Bu kaymakamlık için de geçerli olur mu?
-
Neden bu site bu kadar sakin arkadaşlar
-
Bir aksilik olmazssa eğer Eylül-Ekim ayında Sınav olacağını düşünüyorum
-
Bakalım hayırlısı
-
-
Hocam geçen seneki süreçte tahminlerin ne kadar boş olduğunu gösterdi ki bu sen alım olmama ihtimali de var ama
-
@omrcan işte sizinle bir şey paylaşmaya gelmiyor hemen muhalif hemen aksi bir şey belirtme kardeşim sen benim söylediklerimi dikkate alma istersen tamam mı ?
-
Siz düşüncenizi söylediniz ben de düşüncemi söyledim ki durum ortada düşüncelere açık değilsen burda paylaşım yapma sana katılmak zorundaymıyim kardesimmm
-
Doğru diyorsun senin gibi adamlara bir şey paylaşmamak lazım kusura bakma
-
Sakinliğinizi korumanızı rica ediyorum.
-
Hakaret vari konuşman gereksiz en ufak eleştiriye tahammülü olmayan senin gibi adamlar mesleki hayatlarında da sıkıntı çekerler benden sana tavsiye sakın ol biraz kardeşim
-
Hakaret vari konuşmuyorum sen anlamak ve duymak istediğin şekilde davrandığın için problem yaşıyor olabilirsin insanların duygu düşüncelerini manipüle etmemen konusunda sana tavsiye de bulunabilirim
-
Söyle ifade edeyim geçen sene o kadar kpss sarti gelecek diye senin gibi duygu düşünce belirlenerek ve duyum paylaşanlar yüzünden ben bırakmıştım ayrıca seninki duygu ve düşünce de bizimki ne