SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI.
-
Kardeşim senin hesaplama ay hesaplaması
Ama burda gün hesaplıyoruz o yüzden 36.000'e bölünecek. -
Senin bulduğun faiz 18 aylık
-
@pigoucu 18 gün değil 19 gün olacak.yani 1000000.18.19/36000
-
@Mehmetkosovalı SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI. içinde söyledi:
Kardeşim senin hesaplama ay hesaplaması
Ama burda gün hesaplıyoruz o yüzden 36.000'e bölünecek.Aynen yaa ooof gitti bi soru daha
-
Ben de 19 gün saydım 9500 tl şeklinde ama 9000 diyen de çok. 193-360 kavgası ayrı. Bu muhasebe yaktı beni.
-
@Harun-Resid 193 olayı sen bankadan faiz geliri elde edersen bankanın kestiği vergiyi 193 atarsın.burda tam tersi olay var.bankanın faiz gelirinden kesinti yapacaksın.360 kullanılması lazım
-
Ay 30 gün ayın 12 sinde alınmış kredi.Direk 30-12=18 yapılmalı.Matematik hesabı yaparak artı 1 eklenmemeli.Muhasebe çde böyle yapılıyor.
-
@Mehmetkosovalı o zaman ayın birinde çektiğin krediye 29 günlük faiz uygularsın
-
@arthur-smithes SAYIŞTAY ÇIKMIŞ KLASİK SINAV SORULARI. içinde söyledi:
@Harun-Resid 193 olayı sen bankadan faiz geliri elde edersen bankanın kestiği vergiyi 193 atarsın.burda tam tersi olay var.bankanın faiz gelirinden kesinti yapacaksın.360 kullanılması lazım
Arkadaslar ne 193 ne 360 kullanilmicakti hocaya ve mali musavire sordum peki siz neye gore bu hesaplarin kullanilacagini soyluyorsunus merak ettim
-
Valla ben 18 gün-19 günü bilmem ama ödenecek vergi hesabı kullanılacak.Bundan eminim
-
@Mehmetkosovalı 360 kesin zaten de.19 günde de iddalıyım
-
@arthur-smithes ay 30 gun alinacak diyo 18 gunluk faiz hesaplanacakti ayrica 360 in kullqnilacagini neye dayanarak soyluyorsun onuda yazar misin?
-
Adam bi soru yazmış gün sayısında bile anlaşamadık İnşallah insafsız biri değildir muhasebe kağıtlarını okuyacak adam Soruyu aynı şekilde çözen daha çıkmadı forumda
-
@arthur-smithes kardeşim bu soruda ay 30 gün alınacak diyor.Senin dediğin 29 gün muhabbetindeki sorularda emin ol ay 30 gün alınacak demiyordur.
-
@pigoucu hocam stopaj gelir tahakkuk ettiği an yapılır.dönemsellik gereği her ay gelir tahakkuk ediyor yani her ay vergi hesaplaman gerekiyor
-
@arthur-smithes tamamda biz faiz geliri elde etmiyoruz faiz gideri yapiyoruz o yuzden soruyorum hocalar bile kullanmayacaktiniz derken sen neye gore konusuyorsun o kaynagi merak ettim sadece
-
Gelirlerin vergisi peşin ödenene giderlerin vergisi ödenecek vergiye atılır.Kpss de benzer bir soru çıkmıştı
-
@Mehmetkosovalı yok hocam muhasebede aylar fix 30 gündür.18 günlük bulmanızın sebebi kredi 12 sine alınıyor sizin alındıgı günü hesaba katmamanız
-
@pigoucu bizde her ay gideri muhasebeleştiriyoruz hocam.ayrıca stopaj uygulama yükümlülüğü oldugu için bizimde vergi kaydını yapmamız gerekiyor.banka 193 atacak ay sonu vergiyi.seninde ay sonunda 360 atman lazım.defterlerin birbirini tutması gerekir
-
@arthur-smithes yani diyorsunki senin dersanendeki iki hoca arti bi tane mali musavir yanlis biliyo ben dogru biliyorum diyorsun:) hemde bi kaynak gostermeden.burda cvplarinizi kabul ettirince puanmi aliyorsunizda yanlisi bu kadar savunuyorsunuz.