A Grubu puanlarının gecerlilik süresinin arttirilmasi
-
Arkadaşlar öncelikler herkese hayirli günler dilerim. Belli ki kurumlar sınavı acmayacaklar yakın tarihte performans programında defterdarlik ve maliye uzman yardımcılığı alımından söz edilmiş ancak diğer meslekler es geçilmiştir.Bu kurumlar alim yapsa bile kontejan sinirindan dolayi bircogumuz icin ayni surec devam edecek.Hepimizin ortak gayesi kpss puanimizi kullanabileceğiniz yüklü bir alim gelmesi ve bu her geçen gün daha zora giriyor. Malum her hafta khk yayımlanıyor devlet borclarindaki kuru bile khk ile sabitleyebiliyorsa bir khk ile de bizim puanların geçerliliği pekala arttirilabilir.Sosyal medyadaki etkinliklerimizi bu yone doğru çevirmek mantıklı olur diye düşünüyorum hem askerlik aradan çıkarılabilir hem de şu belirsizlik ortamıni belirgin hale getirebilir hem de zaten bekliyoruz acaba kpss 2017 den puanını düşürür muyum stresini atlatırız çünkü arkadan da gelen ciddi bir kpss grubu var ve ders çalışmakta zorlanıyoruz.Ne dersiniz arkadaslar,fikirlerinizi bekliyorum ?
-
@Serkan01 kardeşim realist konusmak gerekirse 2017 ye asılabildiğin kadar asıl 2 yıl geçerli olcak. 2017 kpss ile yarış tekrar başlıyor bu yarışın dışında kalmamak gerek.
-
Dediğine hak veriyorum kardesim ancak hakkımız emegimizin gecerliligine dair bir şeyler yapmak da gerekmez mi ?
-
@Serkan01 tabiki gerekir ama bunu yaparken asıl yapılması gereken şeyin ihmali daha büyük yıkım doğurur. Ki bahsettiğiniz şeyin değişmesi gerçekçi olmak gerekirse malasef ki yüzde 1 ihtimaldir. Not :Aynı durumdan bende müzdaribim
-
Bu konuyu BİMER'e yazdım, gelen cevapta DPB: "Talebiniz farklı mevzuatlarda değişiklik yapılmasını gerektirdiğinden, yapılacak çalışmalarda not alınmıştır." dedi. Bu demek oluyor ki nereye yazarsak yazalım değişmeyecek, hele bir de ÖSYM puan türlerini değiştirmişken zannetmiyorum artıracaklarını. Yapılması gereken bunun için kamuoyu oluşturup farklı platformlarda kitle ile talepte bulunmak ancak İİBF'nin hali malum, ayrıca genellikle düşük puan alan arkadaşlar bunu kendilerine tehdit olarak görüyorlar. Halbuki yüksek puanlılar bu sene yerleşirse seneye önleri açılacak ama gel de anlat.
-
Puan türlerinin değişmiş olması çok önemli değil bir cümleye bakar 2017 KPSS şu puan türü 2016 KPSS şu puan türünden alım yapılacak gibi çok zor birşey değil yani ne fark edicek bence de yapilmali kesinlikle
-
Ayrıca insan şunu da düşünüyor 2017 kpss den birkaç ay önce kpssnin geçerliliği 2 yıla çıkarıldı soru sayısı değiştirildi 2018 Kpss den önce 2017 puanlarının tekrar 1 yıla dusurulmeyecegine nasıl inanabiliriz.o kadarını yapmazlar diyoruz kendi kendimize ama taa ekim ayından beri de illa ki alim olur mağdur etmezler bizi diye diye subat ortasına geldik.. Ne yaparlarsa yapsınlar biz hep sonraki seneye daha yüksek almaya mi çalışacağız?Twitterda facede grubu sayfası olan bu arkadaşları tanıyan kimseler yok mu bir harekete geçelim? (Ben de bir çok kuruma yazdım benzer cevapları aldım hep)
-
Bu konu çok ciddi bir konu.1.5 sene çöp oldu.ibfliler her zamanki gbi umursamaz birlikten uzak.Ben de bimere yazdım hiç bir şey olmayacağını bile bile çünkü boyle konularda toplu mağduriyet belirtilmesi daha etkili oluyor ders çalışmaktan gına geldi artık.
-
2016 puanlarının süresinin 2 yıla cikarilma ihtimali 0 bence ama aklımı kurcalayan başka bi konu var tam tarih nedir puan geçerlilik süresinin bitmesinin. 2016 sonucu temmuz ayinda açıklandı 2017 haziranda açıklanacak yanlış hatırlamiyorsam. 2016 puanimiz 2017 sonuçlarının açıklanmasıyla sona erecekse 10 aylik bi süre kullanabilmis olucaz bu puani. Zaten ilan sıkıntısı olan bir seneye denk geldik 10ay geçerli olursa yapilan haksızlık daha da artacak.
-
@lisbeth 2017 kpss geçen seneki gibi temmuzda açıklanmayacak haziranda açıklanacak yani 11 ay gibi bi süremiz olmuş oldu. Ösym nin sonuç açıklama takvimine de bakabilirsiniz. Eğer referandum öncesi ilanlar gelmezse işimiz yaş.
-
@mariapuder onu belirtmek istemistim ben de. Bizim puanların süresi artırılmiyorsa 2017 puanının açıklanma tarihi ileriye alinsin yoksa 10ayimiz olacak, 2016 puanının geçerlilik süresi 1 yıl açıklamasına uysunlar bari
-
@lisbeth o kadar büyük bi mağduriyetimiz var ki sınav erkene alındı, geçerlilik süresi düşürüldü, yaşanan olaylar, gelmeyen ilanlar, açıklanmayan mülakatlar.. Her gün tweet atıyorum ama her yer kapı duvar olmuş. En basit bi konuda bile sonuç alamıyoruz. Malesef çoğu iibfli de 2016 yılının 1 yıl geçerli olmasından memnun. Olan da senin benim gibi yüksek puanlılara oldu.
-
Arkadaşlar bu işler tweetle felan olmuyor şuraya grin https://www.bimer.gov.tr/ iki dakikanızı almaz bence bir şikayetinizi yazın.Sırf bu yüzden foruma kayıt oldum
-
@aslıhan Bimer'den de olmuyor zaten gidecek yeri şaşırdık bir kez daha deneyelim...
-
@aslıhan bimere de yazdık aynı basmakalıp cevaplar
-
@mariapuder sonuçlar ilk açıklandığı zamanı hatırlıyorum da her sey çok güzel olacak sanmıştı saf aklım. Sonuclar açıklanali 8 ay olmuş manevi yorgunluk olarak 8 yıl gibi geldi bana
-
Bence geçerlilik süresinin artırılması çok uzak bir ihtimal gibi. Ama kpss 2017 sınavını temmuza ertellettirmek en azından puanın bi 3 ay daha geçerliliğini koruması demek. Erteleme içinse güçlü bir bahane var aslında. Sınav ramazan ayına denk geliyor. Oruçlu oruçlu sınava gireceğiz. Sahura kalkacağız uykumuzu da tam almış olamayacağız?
Öğretmenlerle aynı zamanda olursa her açıdan rahatlamış oluruz diye düşünüyorum.
-
@Antimülakat @aliveli @paretowilfredo sevgili moderatörler 2017 sınavının ramazan ayına gelmesi ile ilgili bir haber yapabilir misiniz acaba?
-
@Keymarsh yapalım kardeşim haklısınız bu konunun gündeme gelmesi gerekiyor ama dikkate alınır mı bilemiyorum.
-
@Antimülakat önce ciddi bir hazırlık süreci ile haberleşip toplanalım(sanal ortamda birliktelik) sonra toplu bir dilekçe verelim ayrı ayrı pek güçlü olamıyoruz biraz ısrarcı olalım göz göre göre gidecek puanlarımız