İçini Dökmek İsteyenler...
-
Şu kısacık őmrűműzde bu kadar duygu varken neden 'őzlemek'..???
-
şımdı kımseyı dınlemden uzun uzun konuşmak ısterım... saatlerce belkı o zaman dökülür ıçım.. o zaman rahatlarım belkı.. saçmalarsam belkı konuşursam saatlerce bıter bu dert..
-
@kürşaddd cok dertlisin arkadas. Insallahh atanirsin bi derdin bitmis olur.
-
Arkadaşlarla dışarı cikayim diyorum o gun ders calisamiyorum. Cikmasam evde yalnizliktan ders calismaktan kafayi yiyorum. 1 saat yuruyuse cikiyorum yorgunluktan yine ders calisamiyorum. Spor yapmasam ye ic otur kilolar alip basini gidecek :)) ne sacma hayat bu ya azicik aklim vardi onu da kaybettim
-
@keynezyenciii aynı beni anlattin
-
Hayatım hep ders çalışmakla geçti .Babam inşaatta çalışarak geçim sağlıyordu altı kardestik.okumak zorundaydım.liseyi ve üniversiteyi derecelerle bitirdim birçok sertifika aldım ...Okul bitince KPSS a ya yoneldim yoğun stres hastaligumi tekikledi derken doğuştan bir hastalıkla mücadele etmek zorunda kaldım tedavi devam ederken ilaç b12 yıl emdiği için hafizam zayıfladı artık hiçbir şeyi eskisi kadar aklımda tutamiyor yaoamiyordum bu stres ankisyetreyi tetikledi onunda tedavisine başladım zor günlerde bunu anlatmak için derse devam ettim bazen yataklarda geçiriyorum gunlerimi ama elimden gekeni yapıyordum .Ve tek başıma yılmadan hukuk muhasebe öğrendim çok çalışarak .Ve yeterli puanı aldim .Çok GUY sınavına giremediğimoldu .Mücadeleyi bırakmadım herşeye rağmen .Hiç kimseyle kendimi kiyaslamadim bu süreçte .bana yardım eden bir kuvvet vardı .Rabbim .
-
ah yalan dünya...
-
Kpss'de Türkiye'de 10. Olduğum puan türleri var. Ales puanım 88. Şimdiye kadar girdiğim bütün mülakatlarda elendim toplam 7, 8 mülakata girmişimdir. En son hakim savcılık sınavında 86 aldım. Bir de oradan eleneyim. En son neden olmadığını bir büyüğe sordum. Fetö lisesinden mezun olmam(2010) olduğunu, boşa uğraşmamam gerektiğini söyledi. Arkadaşımın ifadesi ile "bu adamlardan en gıcık kapan da bunlardan en çok çeken de sensin". Çalışmaya gücüm kalmadı artık. Ümit mi daha kötü ümitsizlik mi bunu düşünüyorum bu saatte. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
-
Sabahın 6'sında bunu yazan insan güzel insandır.İnşallah hak ettiğini bulursun.
-
Buradaki bir çok arkadaşın; eğmeden bükmeden, gak guk etmeden anonim söylemle "karnından değil yürekten yürekten" değişlerine şahit oldum.Çok güzel insanlarsınız be
İnşallah "nazire" bir başlıkla Sevinç'lerimizi, başarılarımızı da anlatırız. -
.........
-
Musibette birlik olmak onun sıkıntısını hafifletir. Bu sebeple her yorumda herkesin kendinden birşeyler bulup bu zor süreçte bir nebze de olsa ferahlayacağı bir başlık olmuş açanın eline sağlık.
-
-
Canlar değil camlar kırılsın.
-
Birkaç gönderi okudum bu bölümden.Çok karamsarız.Şartlar kötü farkındayım ama öncelik kadro olmuş her şey ona bağlanmış.Bende atanamadım bende karamsarca düşündüm bazen ama gerçekler çıkmamalı aklımızdan.Şeytanın vesveselerine kapılmayalım.O atandı, bu atandı, şu evlendi, bu hayatını kurdu, ben daha fazla çalıştım ama ben hala işsizim vs vs türünden her şey zaten şeytanın tuzakları.Allah ailemizle sevdiklerimizle birlikte hepimize sağlık sıhhat versin arkadaşlar, gerisi olur inşallah.Rızkı veren Allah.O ol derse oluverir. Ne bir puan ne de bir soru geçebilir önüne.Ferah tutalım içimizi, emekler Allah'a emanet.
"Hasbinallah ve nimel vekil" -
Dökersem toplayamam uzunca bir süre, o yüzden sadece söverim gelmişine geçmişine ayıpsa ayıp. ah...
-
Babamdan bi iki haftadır harçlık alıyorum ben yaa şimdi diyebilirsiniz ki eee nolmuş?? Benim bi çalışma hayatım oldu a kadro ya atanmak için kpss e hazırlanmak için işimden ayrıldım ve 1.5 yıl oldu tam tamına tüm birikimim bitti tükendi..Babadan harçlık almanın nası tatlı bişi olduğunu hatırlamak güzel olsa da belli bir iş hayatından sonra zor geliyor gerçekten utana sıkıla kabul ediyorum kaç seferdir..Bazen diyorumki ya delimisin çalışsaydın rahatına baksaydın ne vardı yok yere bu kadar hem kendinin hem ailenin düzenini bozdun..Ama hayallerim vardı bırakmak istemedim ve inandım gerçekten..son 1.5 yılda çalıştığım kadar dersi tüm okul hayatım boyuncada çalışmamışımdır...üniye hazırlıkda falan bu kadar çalışsaydım tıp falan okurdum kesin buralarda olmazdım ya da genetik mühendisi falandım işte Bu süreçte en çok öğrendiğim şey sabretmek oldu.İnşallah Allah bu uğurda emek veren herkese hayallerini yaşatsın..Bu yazımda burda dursun atanırsam inş bir kaç sene sonra okurum vay be ne pskolojilerdeymişim derim
-
..........................
-
@Hayatım-Sınav kaleminize sağlık; kendimden parçalar bulduğum enfes bi yazıydı..
-
Mezun olalı haziranda 2 yıl olacak. Bazıları için bu süre uzun bazıları için kısadır. Bu süre zarfında bir yerlere girmek için uğraştım hep. Mezun olduğum sene finallerle bitisi ile kpss arası 5 gün olmasına rağmen diğer arkadaşlarım gibi memlekete gitmek ve sınava girmemek yerine bekledim kpss ye girdim. 2- 3 gün çalışarak geçmişten gelen birikimle 85 üzeri puan alabildim ama gelin görün ki hiçbir işe yaramadı . Cunku hukumet kurulamadigi icin kadro acilmadi dogru duzgun .Avukatlık stajımı başlattım. Ha bu arada ailemin yanına dönmeyip Ankara da eve çıktım. Staj yaparken büroda da çalışmak zorundaydım. Haftaiçi her gün arti bazen haftasonları. Mesai bitimi belli değildi. Hem de aylık 500 liraya. Hem para kazanmam lazımdı hem de sınavlara hazirlanmam. Staj sürecinde hakimlige girdim kazanamadim.Öyp için yazılı ve sözlü sınava girdim, kazanamadim. Garanti Bankasının müfettişlik sınavına girdim kazanamadim. Yüksek lisansı kazanamadim.Yds den 50 yi bile gecemedim. 2016 kpss ye girdim. Amacım P3 puanımı 90 üstünde alip avukat olarak atanmaktı. Bu şekilde puan beklememe rağmen daha düşük aldım. Bu da ancak 2018 mayısta atanmam demekti ki o da kontejyan çok olursa. Kariyer netten onlarca basvuru yaptim hepsi olumsuzdu tabi ki .Staj elimi kolumu bagliyordu .Bunların hepsi bir yıl içinde oldu. Her sınava girdim ve kaybettim. Yakın arkadaşlarımın neredeyse hepsi hakim oldular ya da kurumlara avukat olarak girdiler. Ben kaldım ama asla hiçbir zaman yilmadim. Her işte bir hayır vardır dedim. Ki gerçekten de oyleymis mesela öyp lilerin atama şartları değişti vs vs. Şimdi ise yüksek lisansı kazandım hem de çok istediğim kendi üniversitemde, yds den istedigim puani aldim, cok istedigim ve 2015 ilanı icin kpss puanimin yetmedigi bir üst kurulun bu seneki uzman yardımcılığı icin mülakat sonucunu bekliyorum. Adli hakimligi zaten kazanirim gözüyle bakıyordum ve idari ye babamin istegi ile vergi vs yuzune bakmadan girmiştim şans bu ya ikisini de kazanmisim. Bunların hepsi 1 ay içinde oldu.
Herşeyin başı sabır arkadaşlar. Bir şey olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir. Lütfen hiçbir zaman yilmayin . Zorluklar sizin üzerinize gelmesin siz onların üzerine gidip onları korkutun. Pes etmek her zaman en kolayıdır. Siz zor olanı seçin. Babamın bir betimlemesi vardır . Rüzgar karşısında bir ince dal olur isen en küçük esintide yıkılırsın ;ancak bir ağaç olursan seni hiçbir rüzgar toprağından koparamaz.
Bu da benim mezun hikayemdi arkadaşlar hala isim yok ama umudum var. Siz de umudunuzu kaybetmeyin.