İçini Dökmek İsteyenler...
-
İnsanların acılarının dahi ırkçı olması beni o kadar üzüyor ki. Acılarımızda, yokluklarımızda, başkaları için beslediğimiz duygularda hep bir tarafın yanında yer alma kaygısı insanlığımızı öldürdü diye düşünüyorum. Sadece kendimizi düşünüyoruz. Dini, dili, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun, haksızlığa uğrayan biri karşısında aynı duyarlılıkla yüreğimizden bir şeyler kopuyorsa insanız demektir. Biz bugünlerde insan olmayı beceremiyoruz. Hep öfke doluyuz, hep tarafız, acımasız ve kindarız. Empati yapmaktan yoksun duygularını aldırmış, kendisine mutlaka bir renk seçmek zorunda hisseden varlıklarız. Malesef! Keşke bir şeyler değişse ve birbirimizi anlamaya çalışabilsek...
-
İçimi dökmeye başlamayı planlarken bile içimi dökmemin mümkün olmadığını görüyorum. Öyle birikmiş ki bazı şeyler ne anlatılınca çözülüyor ne susunca. Sadece Türkiye değil dünya da acayip bir yere gidiyor ve dostum senin de dediğin gibi empati kavramını unutmayı bırak kendimizi kendi yerimize bile koymaktan öyle uzaklaşmışız ki tüm duygularımız ölmüş sanki. İnsan düşünmeden edemiyor acaba gerçekten günün en karanlık anı güneş doğmadan önce mi yoksa biz dipsiz bir kuyuda bir gün güneş doğacak diye boş bir umuda mu sarıldık?
-
.................. 08.02.2017 20.45
-
26 yasına geldim bayanda epey yas bu 26 buralarda. Kafamı evden dısarı cıkaracak olsam atanamadınmı sorusu geliyor yok demem yetmiyor vahlar ahlar derken eee evlenmiyonmu ikinci soru üniye giderken beni tonlarca ikaz eden sakın bi adamı bulup evlenecem diye getrme diyen o mübarek annem sımdilerde evde kaldın diye basıma kakıyor. Ne yapayım cıkıp evlenmek istiyom diye bagırayımmı tv yemi cıkayım ne olduda evde kaldım insanlarda bu mantık oluştu bilmiyorum cirkin biride degilimki. Neyse tv izleyecek olsam azcık tele bakacak olsam ders calısmadn kafanı bunlara verdin diyen kadın ders calısırken yardım etmiyom diye surat yapıyo:) üzülüyor bana farkındaym benden küçüklerim atandı evlenecem diyor kardesim evlensin ben bunh kompleks yapmam ama yaptırıyorlar işte. Ne alacak olsam para istiyorum utanıyorum artk sürekli evlenen işe giren hamile olan arkadaslarımı tebrik ediyorum zekamdada sorun yok görüntümdede ama rabbim bu sınavı bana niye verdiriyor bilmiyorum cok sükür diyorum yinede. Ama artık suclu gbi utanmak istemiyorum en sevdigim cukulatayı kardesime alırmısın demek degil gidip alabilmek istiyorum kafa rahat uyumak sadece düzenli bir hayat hepsi bu . Karnm doyacak kadar para kazanacagm iş sefkatinden baska bişe beklemeyecegm eş
-
Haa birde sürekli oglunu kucagına alıp halılarımı merinostan mobilyamı kilimden aldım mutfagım söyle evim böyle diye iyelik ekleriyle bNa nispet yapan komsu kızımada slm gnderiyorum burdan asla iyi niyetle demedigini biliyorum bunları ben hayallerimi anlatrdm sana mutfagm söyle olsun tencerelerim porselenlerim falan diye birde oglum olsun bizi seven eşim olsun derdim bunları bilirdin sen simdi bana her baktıgında senin hayallerini ben yasıyorum dedigini görüyorum bilmiyosun yüzüne düşündüklerimi diyemiyorum ama buraya yazayım fırsat varken. Asla kimsenin mutlulugunda evinde barkında işinde gücünde gözüm olmaz ben hayal kurdum vermediyse yaradan vardır bildigi deyip sükrettm Allah içimzdekini biliyor herkesin gönlüne göre versin vermiyorsada ondan iyisini bilmiyoruzya .. Bigün benmde salonum güllü tencerelerim kıyamadıgım porselenlerim olur elbet Allah nefesten kesmesin
-
@keynezyenciii sen=ben:))
-
Bombik sende geceleri bazı bazı aglıyonmu , mutlu insanlara imreniyon yada ailede saygınLıgının olmadıgını sadece seni sevdiklerini hissediyonmu cok istedgin kazaga yakısırmı acaba diye denemeden önce etiketine bakıyonmu cüzdanında olmayan parayla hayaller kurup sırf annenle papaz olmamak için canın istemesede uyanıyon ,yemek yapıyon ,temizlik yapıyonmu . Evlilik atanma kelimelerinin gectigi cümlelerin oldugu ortamda aglayacak gbi oluyonmu bir sucun olmadıgını biile bile sırf sosyal baskı altında utanıyonmu evetse sen eşittir ben
-
@keynezyenciii yaw keynezci naptın beni bana anlattın adeta. Kendimi başka birinden dinlemek çok tuhaf bi his:)
-
Kader arkadasım :))
-
@keynezyenciii peki en son ne zaman gűzel bi haber aldın?Ben şimdi aniden mutlu bi haber alsam ulan şimdi napyoduk yerimizde zıplıyo muyduk yoksa şaşkın şaşkın bakıyo muyduk diyecek kadar yabancılaştım:(
-
Tesekkurler tercihiniyap:)) bana yıllardır aradığım kader arkadaşını buldurduğun için;)
-
Güzel haber :)) kendi hayatım için hiç kardeslerim arkadaslarm adına güzel haber alıyorum snra: - ayyy cok sevindm hadi gzün aydın diyorum sonuc: herkes hayatına baslıyor ben yine annemin sahip oldugu evde yasam mücadelesi veriyorum
-
Sevdiklerim adına gűzel haber almak, darısı başına temennileri ve kapanış:))
-
Başlığı açan arkadaşa da çok teşekkűrler. Yalnız olmadığımızı bilmek iyi geldi..
-
Aynen bombik haberi aldıklarında sevincini senle paylasan insanlar moralin bozuk oldugunda nereye kayboluyolar halaa cozemedm ay darısı basına diyen arkadaslarm bak oda soyle olmuş falan evlenmş filan atanmş ornekleeryle kulaklarımı dolduran annem bana inanan tek varlık olan babam yol uzun mu dersin
-
Ha su derdimde var mesela arkadasn atandı iki üc gün konusursun artık sen sahip olmadıgından onla sohbet sarmaz cünkü mutlu umutlu allah artırsın tabi ama aynı dili konusmaktan uzaklasıyosun hiÇbişe olmasa benim niye olmuyo diye üzülülüyosun konusurken bu sefer daha az aramaya baslıyosun o zamnda arkin dioki bak ben oldumya cekemedi cekemedi degil ÜZGÜN
-
Bi yerde okumuştum şőyle diyordu:' Gittiğin yolda herşey yolunda gitmeyebilir. Sen de aynı yoldan gitmek zorunda değilsin zaten.'Başka yollar denemek istemenin yanında yolu daha da uzatır mıyım korkusu benim ki..
-
@keynezyenciii vefasız dostlar..sanırım en derin yaram.Kelimelere dőkmek bu acımı basitleştirir.Őyle derin..
-
Çevremde tüm arkadaşlarım bir işe girdi. Kimisi bakanlıkta müfettiş, kimisi bankada müfettiş, kimisi kamu bankasında memur... Ama gel gör ki ben giremiyorum bir yere. Nerde hata yapıyprum diyorum sürekli kendime. Neden olmuyor. Bir yandan teselli ediyorum kendimi hayırlısı böyleymiş diye ama üzülmemi engellemiyor artık. Ders çalışamaz oldum. Artık ilanları bile takip etmez oldum. Sıkıldım bıkkınlık var. Yani öylesine banka sınavına girip sınavı kazanıp bankada çalışan arkadaşım bile var. Yani diyorumki benim sürecim neden böyle sıkıntılı ilerliyor. Ailemin yüzüne bakamaz hale geldim. Çevreden herkes soruyor naptı oğlun bir yere girebildimi diye. Sokakta eş dosta rastlamak bile tedirgin ediyor insanı. Ee yaşımız geldi sonuçta sevdiğimiz kişiye karşı bir mahçupluk var. Daha ne kadar bekle diyeceğim? Çocuğunu seven arkadaşlarım var artık.. Her lafı üstüme alır oldum. Sanki millet bana laf sokmak için konuşuyor. Bir yerlerde çalışan arkadaşlar kadar alan bilgim var gy gk var puanım var. Sıralamaya girsem kurum sınavından eleniyorum olmuyor. Mülakatlara giriyorum olmuyor. Biliyorum birgün olacak iyi kötü bir şekilde olacak ama ozaman bendende büyük şeyler götürmüş olacak..
-
Bjk de bizden bombik yazını cok bgendm. Bjk34 sükret bi sevdigin var o da olmasaydı bak bana sarılıp uyudugum ayıcıgım dışındaki tek varlıgım sürekli sarj sorunu yasadıgım telim