KPSS 2016 DEGISIKLIKLERI
-
2016 yılında bir hayli hukuki değişiklik oldu ben pek takip edemedim iyi takip eden arkadaşlar varsa buradan paylasabilirler mi acaba?(özellikle idare hukuku)
-
@Serkan01 kardeş daha anayasa değişiklikleri onaylanmadi ki
-
@Aristo76 idare hukuku ve ticaret hukukunda değişiklikler olmuş onlar için kardesim
-
@Serkan01 hocam 6728 sayılı yeni kanunda ticaret hukuku değişikliklerini bulabilirsiniz .
1-Yapılan diğer bir değişiklik ile, tasfiyeye tabi tutulan şirketlerdeki 1 yıllık bekleme süresi “Altı ay” olarak kabul edilmiştir. ( Alacaklılara üçüncü kez yapılan çağrı tarihinden itibaren (Eskisi 1 yıl idi) “altı ay” geçmedikçe kalan varlık dağıtılamaz. Şu kadar ki, hâl ve duruma göre alacaklılar için bir tehlike mevcut olmadığı takdirde mahkeme (Eskisi 1 yıl idi) “altı ay” geçmeden de dağıtmaya izin verebilir.)2- Tacirlere ilişkin ; Gerçek kişi tacir ile tüzel kişi tacir adına imza atmaya yetkili kişi, ticaret unvanını ve bunun altına atacağı imzayı, noter onayı şartı aranmaksızın ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda yazılı beyanda bulunmak suretiyle de verebilir.”
3- Şirketlerin tür değiştirmesine ilişkin ; Tür değiştirmede, yeni türün kuruluşuna ilişkin hükümler uygulanır; ancak, sermaye şirketlerinde ortakların asgari sayısına ayni sermaye konulmasına ve kurucuların şirket sözleşmesini imzalamalarına” ilişkin hükümler uygulanmaz. Sonrasında Yönetim organı “tür değiştirme planı ile yeni türün şirket sözleşmesini” genel kurula sunar.
4-Kolektif şirkette ; sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması “veya şirket sözleşmesinin ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda imzalanması” şarttır. “Şirketin kuruluşunda, şirket sözleşmesini ihtiva eden kâğıtlardan değerli kâğıt bedeli alınmaz.”
5-Anonim şirkette ; Şirketin kuruluşunda, esas sözleşmeyi ihtiva eden kâğıtlardan değerli kâğıt bedeli alınmaz.”
-
@hopa-- çok teşekkür ederim kardesim tamamı bunlar mi yoksa eksik olduğunu düşündüğün kısımlar var midir bakmami önerdiğin kanunlar (değişiklik anlaminda)??
-
@Serkan01 esas değişiklik metninden kendim çalışmak için ayırdıklarım bunlar kardeşim , varsa eğer eksiğim gören arkadaşlar düzeltsin lütfen .
-
Limited şirket sigortacılık yapabilir idari yargıda üç dereceli yargilama oldu istinaf geldiği için .Muhasebe amartisman 900
-
@nene-hatun muhasebe amortisman 900 derken ne demek istediğini anlayamadım?
-
Amortisman ayırma sinirı .Soru olarak geliyor