2017 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatları
-
20 bin öğretmen alımı için yapılacak mülakatlara , nasıl hazırlanmak lazım
-
Sıralamalarda kaymalar var arkadaşlar. Nasıl oluyor bu ?Araya birileri mi giriyor?
-
@atanamayanörtmen evet paylaşımlardan onu fark ettik ama çok mu değişti sıralamalar.
-
100 sıra kadar oynadı bence çok , mülakat potası dışına çıkanda var
-
@atanamayanörtmen anlam vermek zor. Bir kaç gün içerisinde oldu bu durum, 100 kişi de ataması az olan bölümler için oldukça sıkıntı verici. Umarım bununla ilgili bir açıklama yapılır.
-
doğuda yazılabilecek yerler sizce nereleri ?
-
@atanamayanörtmen hocam öncelikle kaymalar şubat ayında mezun olan adayların eklenmesi sonucu oluşan bir durum.
Doğuda her il yazılabilir mesela yazdığınız okul nerede olduğu çok önemli. bölüm nedir? -
@guyan-gelmiş türkçe
-
@atanamayanörtmen dediğim gibi illerden ziyade açılan okullar daha önemli.merkez köy okulları olmasına öncelik verin daha sonra ilçelerden servis ile gidilen okulları tercihinize ekleyin.Bunun içinde tercih yaparken okullarla görüşmekten çekinmeyin sonuçta en az 4 yıl orada yaşayacaksınız.
-
@guyan-gelmiş çok teşekkürler hocam 4 yıl orda yaşayacak olmak çok zor geliyor
-
@atanamayanörtmen benim eşimde öğretmen adayı ben de çok dikkatliyim açıkçası tercih konusunda.
-
@guyan-gelmiş tercih işlemi nasıl oluyor hocam, puanı aldıktan sonra mülakat puanına göre mi tercih işlemi yapılıyor? Tam olarak o işin kuralı nedir?
-
@Antimülakat öğretmenler yıllardır sürdükleri sefanın cefasını çekme zamanindalar. 3 kati mulakata cagiriliyor ve sadece mulakat puanina göre atamasi yapılıyor ve atandiklari yerden 4 yil hic bir sekilde ayrilamiyorlar ondan sonra 2 yil daha es durumu vb yoksa yine ayrilamiyorlar yani 6 yıl.
-
@guyan-gelmiş hocam durumlar fena da öğrenmek istediğim şu: sanırım öğretmenlerde de kadrolar Türkiye de her ile açılıyor. Aldığın mülakat puanına göre batıya atandığını varsayalım, daha sonra yine doğuya gitme zorunluluğu var mı ve bunun süresi ne kadar?
-
@Antimülakat eğer batıya atandığında 6 yıl sonunda doğu görevine gidecek. Zaten referandum.var diye rotasyonu seneye ertelediler rotasyon gelince gümrük memurundan pek bi farkı kalmayacak
-
@guyan-gelmiş fena olmuş hocam, sıkıntılı iş, rotasyon. Yerleşik hayata geçemiyorsun bir türlü.
-
@Antimülakat uzun soluklu olacağını sanmıyorum ama.
-
@guyan-gelmiş bu sistem sürdürülmeli hocam öğretmenin gitmediği yer olmaz.Daha doğrusu devletin gitmediği yer olmaz.
-
@hgrotius bu şekil yapmış olmasi yanlış.eğer ki sen hakkarinin yuksekovasinin bir köyüne öğretmeni gonderiyorsan hakkını vereceksin. Nasıl ki asker polis oralarda vatani korurken devlet olarak onlara gereken hassasiyeti gosteriyorsan ayni hassasiyeti ogretmene de gostereceksin.ve aile birligi konusu her kurum kendine gore hakli olarak personelini istediği ihtiyac duyduğu yerde çalıştırmak istiyor o zaman şu sorun ortaya çıkıyor ya evlenme ya ayrı kal ya da 4 yıl eğitimini aldigin meslegi haketmene ragmen yapma.Sen devletsin böyle emri vaki ile personelini gorevlendiremezsin eger bir vatani tehlike söz konusu degil ise çünkü bu insanlar personelin olduğu kadar da vatandaşın
-
@guyan-gelmiş orayı cazip hale getirmek lazım ama nasıl