Arkadaşlar ptt'nin bahsettiği psikometrik test bu sürecin kendisi olabilir mi?
bayke tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: PTT Personel Alımı 2018
-
RE: GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
Yalnız bu kadar heyecanla bekleyip de mülakat listesine giremezsek kötü olacak
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
Hatırla kaybolan hatıraları
Elmastan ışıklı, altundan sarı
Zaman tortusundan işte onları
Beraber seçelim tut ellerimden.Şüphe “başlangıç”tır, karar “nihayet”
Zamanı zamana etme şikayet
Kaçmak kurtuluştur diyorsan şayet
Beraber kaçalım tut ellerimden.Abdürrahim Karakoç
-
RE: Rahip Brunson Meselesi
@antimülakat Söylentiye göre yetenekli ajanlar imam, yeteneksiz ajanlar misyoner olarak görev yaparlarmış İslam ülkelerinde, Brunson da kendince görevini yaptı gitti. Türkiye'nin son yıllarda batı dünyası ile ilişkilerindeki (batı dünyasına göre) uysal olmayan tavrı, kendince tavır ve tutum takınması, Türkiye'ye başta ekonomik alanda olmak üzere ağır bir biçimde ödetiliyor. Bazı arkadaşlar haklı bir şekilde bu kadar yaygara kopmadan dolar 6 lira olmadan bu adamı gönderseydik diyebilirler,lakin iş Brunson'la bitmiyor diye düşünüyorum. Brunson sorununun ardından S-400 konusu, Türkiye-Rusya ilişkilerinin güçlenmesi, Akdenizde doğalgaz aramalarında çıkardığımız pürüzler, Afrin-Elbab operasyonları, SDF'ye karşı çıkışımızın nedenleri, Fetö avının durdurulması, F35 teslimi, Halkbank davası gibi birçok konuda da Türkiye'nin kararlarını gözden geçirmesi gerektiği önümüze çıkartılabilirdi ve hala da çıkartılabilir. Maalesef son 300 yıldaki güçsüzlüğümüz, emperyalist devletlerin de baskılarıyla iyice kısır döngü haline gelmiş durumda.Şöyle ki; güçsüz olduğumuzdan dolayı emperyalistlerin baskısı altındayız, emperyalistlerin baskısı altında olduğumuz için de güçsüzüz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu döngüyü ahir ömrümde kırmaya çalışayım, en azından deneyeyim diye düşünmüş olabilir ki ben onun yerinde olsam ben de denemek isterdim ama ne Arap dünyası ne Türk dünyası başlarındaki kukla yönetimler sebebiyle bize yardım edebilecek durumda değiller.Hal böyle iken yek vücut olmuş emperyalist devletlerin karşısına paramparça olmuş bir kitle ile çıkmak şu dönem için uygun görülmemektedir.Peki ne yapmalıyız gelene ağam gidene paşam deyip bu devranın kendi kendine bitmesini mi bekleyeceğiz? Hayır, bence Türkiye ilk etapta ekonomik bağımsızlığını kazanmaya çalışmalı, evvela ödemeler dengesini pozitif duruma getirmeliyiz bunun için de emperyalistlerle savaş marketlerde başlamalı, bilinçli tüketici eğitimi için okullarda başlamalı. İkincisi Türkiye kesinlikle nükleer enerjiye kavuşmalı petrol bağımlılığını en aza indirmelidir. Üçüncü adım ise nükleer silah teknolojisine erişip tam anlamıyla bağımsız hale gelmektir. Lafın kısası değerli dostlar benim düşünceme göre biz batı karşısında şu an Anadolu Selçuklu devletinin durumundayız,bir yandan haçlı seferleri bir yandan iç karışıklıklar bir yandan ekonomik güçsüzlük. Bu sarmal devam ettikçe ülkemizde daha çok Brunson'lar yakalanır.Benim inancım şu ki; İnşallah yüce dedelerimizin bizlere bıraktığı bu topraklar yeni Kılıçarslan'lar çıkaracak, Barbarossa'ları nehirlerde boğacak ve batıyı karanlık çağa yeniden gönderecektir.
-
RE: PTT Personel Alımı 2018
Arkadaşlar ahmetab arkadaşımızla beraber hatırladığımız 84 soru aşağıdakilerden müteşekkildir
1- Necip Fazıl
2-2017 vefa ödülü Nurettin Topçu
3-Isparta BB değil
4-Asit test sorusu ( ben bu soruyu yanlış yaptım)
5-Eksik rekabette katı fiyatlar
6-Soğuk Hindi MB'nin ani müdahalesi
7-Faktör Donatımı sorusu
8-Cambridge'e göre para talebi artarsa...
9-MC doğrusal pozitif eğimli
10-ABC en büyük sayı 991
11-yüzde 60 artı 15 iskonto 500 TL
12-Parayla Ölçülme
13-2.Dünya savaşı sebebi değil: İsrail-Filistin
14-Türk Dünyası başkenti Kastamonu
15-Bürokratlar üzünden kamu harc. artışı:Niskanen
16-Kaydetme-Sınıflandırma-Özetleme
17-Envanter sonrası düzeltmeler yapılır? Ben genel geçici mizan dedim yanlış olabilir
18-2017 yılı amortismanı 4000 TL
19-Dividant
20-Şekil Faydası
21-Statü Yedekleri (A.Ş)
22-Kısıtlanma sebebi: Mal varlığını idare edememe gibi bir şey vardı
23-Döviz girişi teşvik edilmelidir
24- M2 para arzı??
25-Ovit: Rize-Erzurum
26-Anayasa değiştirilemez madde değildir? Kanunların anayasaya uyması zorunluluğu
27-Normlar hiyerarşisi: Anayasa-Uls Anlaşma-Tüzük-Yönetm-Genelge
28-Uyarma-Kınama ile devam eden cezalar
29-Gazneliler
30-Tanzimat Fermanı
31-DPB
32- 21 Anayasası Çerçeve-Yumuşak-Güçler Birliği
33-Satıcılar Hs.
34-Antalya-Zeytin yağı
35-Matematik abc sorusu : 19
36-Yağış rejimi düzensiz (coğrafya sorusu)
37-Şikayete tabidir ya da tabi değildir sorusu?
38- 1923-30 arası yapılmayan faaliyet? işbank toprak kanunu filan vardı şıklarda
39-konakta var mıydı? Kim,kimler ...? türkçe sorusu
40-Ticaret ünvanı tek başına devredilebilir yanlış şık idi
41-Boğazlara kesin çözüm Montrö
42-Matematik bölümü 9 kalanı 7 88 sayısı
43-Hazine Bonosu
44-Türkçe: en yatkın
45-türkçe özne-bli nesne-yüklem B kitapçığı için B şıkkı idi
46-Uzun dönem tam rekabette talep artışı. Etkin olmayan firmalar üretimi bırakır yanlıştır dedim ben ama doğrusunu bilmiyorum
47-Coğrafya kıyı kesimi sorusu, samsunun hemen solundaki bölgeidi
48-icra-iflas şikayet sorusu
49-Faturaya itiraz 10 gün (yanlışı soruyordu)
50-Devreden Kdv borçlu 7200
51-Hız sorusu A aracı 320 km
52- B aracı 750 km
53-Pazarlama yönetimi: Farklılaştırılmış pazar gibi bir şey
54-Aym siyasi partileri idari olarak denetler ( yanlışı soruyordu)
55-OVP Maliye Bk.
56-Otomatik Stabilizatör değildir? Ben tarım ile ilgili olanı işaretledim
57-Sosyal Maliyet büyüktür özel maliyet??
58-Devletin cebri geliri değil? Kira geliri elde etmesi
59-Askeri yargıtay
60-Transfer Harcaması: Mal karşılığı ya da değil
61-1980 kararları: ithal ikameci politikalar (yanlışı soruyordu)
62-Fon kaynağı sağlamaz? Maddi duran varlık azalışı dedim
63-İdare arizi hizmetler gibi bir şey vardı
64-Pür kamusal mal değil? Yükseköğrenim
65-Vergi tahakkuku sorusu??
66-Vergi cezası sorusu? 1/3 olan bir şık işaretledim
67-Vergi matrahı eksikse??
68-Kişilik nasıl kazanılır? Tam ve sağ doğum
69-Adi yazılı şekle tabi değil? Mirasçıların miras hakkını devretmesi dedim
70-Bireysel Başvuru? AİHM olan bir şıkkı işaretledim
71-Muhasebe, hesap kalemlerinin matematiksel olarak? Dikey analiz dedim
72-Finansal Tablolardan hangisi anlaşılmaz gibi bir soru vardı, Hukuki durum gibi bir şıkkı işaretledim
73-Erozyon-Nadas
74-Gel-git etkisi azdır
75-İç borç ödemelerinin gelir dağılımını bozması? Sosyal etki dedim
76-Türkçe baştan dördüncü cümle, yarım yamalak ile biten bir şıkkı işaretledim
77-İşletmenin fonsiyonu muydu neydi? Örgütleme yaptım
78-Pttci deste yapıyor? 520 li bir şeydi
79-Tacir sorusu
80-muhasebe: özel maliyet sorusu
81-Maddi Duran Varlık Değerleme: Maliyet Değeri
82-IS-LM yi aynı anda değiştiren bir soru vardı
83- Parasalcı-Neoklasik-Keynes sorusu: ben 1-2 doğru dedim
84- Ptt kuyrugu sorusu 7. sıradadır
Arkadaşlar bunlar doğru gibi bir iddiam yok yalnızca akılda kalsın diye yazdım.Geri kalan soruları hatırlarsanız ekleyelim lütfen. -
RE: Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı nedir?
@jamey-osborne Hocam öncelikle uzlaştırmacı eğitimi alırsınız,eğitim sürecinde uzlaştırma yönetmeliği, iletişim ve basit hukuki bilgiler öğretilir. Eğitimi biraz pahalıdır 800-1000 TL civarı.Eğitim sonunda sertifika alırsınız, adalet bakanlığının sınavına girersiniz. Sınavı kazanınca bir ağır ceza mahkemesi seçer oraya kayıtlı olarak sicile kaydedilirsiniz. Uyap'tan durumunuzu "aktif" hale getirip dosya almaya başlarsınız. Dosyayı savcılıktan aldıktan sonra taraflarla müzakere eder uzlaşma sağlar veya sağlayamazsınız ardından dosyayı savciliga teslim edersiniz. Bu işlemler sonucunda taraf sayısına ve uzlaştırma sonucuna bağlı olarak alacağınız ücret değişir. Sarf kararı bir ayı geçebiliyor. Düzenli gelir sağlanabilecek bir iş değil.
-
RE: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
İş meselesi ne oldu diye soranlara kvkk sınavına gireceğim gibi cevaplar veriyordum. Yahu telefon satıcısı değil mi onlar, ne yapacaksın telefoncuda çalışıp? şeklinde dönütler aldım birkaç tanıdıktan. Kendi kendime "bu kurumu kazanırsam bir de bunlarla uğraşacağım, koskoca kvkk'yı kvk ile karıştırıyorlar" diye hayıflanıyordum ki sınav binasının kapısında "K.V.K sınavı" yazısını görünce gülmemek için kendimi zor tuttum. Kazanacak arkadaşlara şimdiden kolaylıklar diliyorum, Kvkk'nin telefon satıcısı KVK olmadığını Türkiye'nin büyük bir kesimine anlatacaklar,tebliğ edecekler
-
RE: Uzlaştırmacı Kursu
@ankaragüçlü Az veriyorlar hocam, aradığınızda savcı böyle uygun gördü diyorlar. Son dosyam 2 kişilik teklif aşamasında olumsuz sonuçlandı 96 TL yatırıldı tarifeye göre en az 114 TL olması gerekiyordu. Sadece bu da değil 60-70 km uzaklıktaki ilçeye gitmek zorunda kalırsanız ego tarifesinden yol parası yazıyorlar. Ben kendi aracımla gittim birkaç kez, yakıtımın yarısını yazdım adamlar 5 lira ego tarifesi yazmışlar. Bana göre tamamen zaman ve kaynak israfı.
-
RE: Neşet Ertaş - Bozkırın Tezenesi
"Mevlam ayrılık vermesin gökte uçan kuşa" dizesini yazan naif ve gönlü zengin kişi. Allah mekanını cennet eylesin hemşehrim benim.
-
RE: Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı nedir?
@evandro Yalan yok, ilk etapta dizi-film kategorisine yazsaydınız keşke diyecek kadar alınmıştım ama bu mesajınız ile ben de gülenler kervanına katıldım Teşekkür ederim ince mesajınız ile gönül aldığınız için.
bayke tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Ülkemizde ikinci el araba piyasası
@kml Hocam başka şehirlerden ezilmiş araçları ankaraya getirip satıyorlar, aralarında temizler de çıkıyor ama geneli iş yapmaz. Ben baktığım araçların model yılına göre plaka serisini inceleyip aracın dışardan geldiğini tespit edersem direkt kapatıyorum ilanı. Dışardan gelen araçlara dikkat. Özellikle muayenesi yeni araçlar bilin ki satış için bir yerlerden getirilmiş. Lpg atiker 1 ay önce takıldı gibi cümleleri görünce hemen kapatıyorum, yeni takılmış lpg ye de dikkat, emin olun ki size satmak için en az maliyetle sağını solunu onarıp bir de lpg takıp göz boyama yöntemi uygulanıyor. Km konusu zaten şans işi, aracın yetkili servis geçmişi varsa sıkıntı yok aksi bir durumda ilanı kapatın gitsin. Ankara nispeten memur şehri olduğu için düzenli gelire sahip insanları kandırma arenasına dönüşüyor aman dikkat
-
RE: Ülkemizde ikinci el araba piyasası
Ben de epeydir araç bakıyorum gün sonunda en temiz araba kendi arabam oluyor, 0 km araçlar da beni aşıyor, en iyisi yine kendi aracım (yine aynı düşünceye geldik)
-
RE: Ankarada oturulacak nezih semtler
@b-ays Şehit osman avcı güzeldir hocam, etimesgut çarşıyı pek tavsiye etmem sincan, altındağ, pursaklar, mamak taraflarını es geçmenizi tavsiye ederim. Rezidans olayinda da tek sıkıntılı durum komsularınızın gayriahlaki işlerde çalışma riskleri olacaktır. Rezidansta ailelerin yaşadığından emin olmaya çalışın, şehit osman avcı da planlı, yeni inşa edilmiş bir mahalle. Istanbul yolu metrosuna yakın yerlerden ev bulmanızı öneririm.
-
RE: Ankarada oturulacak nezih semtler
Kirası uygun ve sakin bir semt olarak eryamanı önerebilirim. Yaş ortalaması 65+, yaşayanların çoğu kamu emeklisi. Yeni avmmiz hafta içi hafta sonu vakit geçirmek için tavsiye edilir. Genelde saat 20:00'a kadar sitenizin otoparkında yer bulabilirsiniz otoparksız site yoktur. Semt park bahçe açısından zengindir, trafik karmaşası iş giriş-çıkış saatleri arasında yoktur, çekeceğiniz trafik yoğunluğu da bir kavşakta iki kez ışık beklemek olacaktır fazlası olmaz. Özel okullar bol miktarda bulunur, kızılaya metro, otobüs, öho bulunur. Kızılaya uzaklığı 25 kmdir, saat 07:20'de metroya binerseniz 45-50 dakika sonra kızılay metroya varırsınız. Ben önceden batıkentte yaşıyordum evlenince eryamana geldim, batıkent ve eryaman bence memur yaşamı için ideal, batıkent biraz daha lüks oldu bunu da belirtmekte fayda var. 20 yıllık binalardan bir ev alıp oturayım derseniz hâlâ uygun fiyatlara (3+1 90 m2~130-160 bin) ev bulabilirsiniz. Benim için en önemli kriter otopark ve planlı bir çevre, bunu da belirteyim ki çok fazla övdün demesin kimse
-
RE: PTT uzman yardımcılığı/Genel
@merve2655 Benim de ikamet Ankara (Etimesgut) hocam henüz gelip giden arayan soran yok beklemedeyiz.
-
Sonuç başarısız kazanan arkadaşlara hayırlı olsun güzel bir süreçti.
-
RE: Kış lastiği binek araçlara zorunlu mu?
Ticarilere mecbur diye biliyorum hocam
-
Bekledik bekledik ANIMOTO şirketinin veri ihlâl bildirimi geldi