pes ettiğime değmiş mi arkadaşlar nasıl geçti ekonometriniz ???
nigazinpariz
@nigazinpariz
nigazinpariz tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
-
Geçmiş yıllar Para banka sorularına bakıyorum. Bi tahvil getirisi hesaplama bi sektör kaldıraç oranı. Sonra konulara bakıyorum alakasız =D kafalarına göre soruyorlar heralde. Ekonometri desen başka bela. İktisat mezunları neden grup 2 den başvuramıyor arkadaş ya
-
@bluephantom, içinde söyledi: TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
@sergei Hocam, Greene - The Econometric Analysis kitabını eğer yılmadan çalışacaksanız alın derim. Onun haricinde mikro, makro ve mat.iktisada hangi kaynaklardan çalıştınız?
hocam o dediğiniz kitabı okuyup anlayabiliyorsanız merkez bankasına kıdemli araştırmacı alırlar sizi
-
bir de bu sınavda mesela yds kararına tepki, listelerin geç açıklanmasına tepki dışında çok az yazı var. Diğer sitelerde de öyle. Anlamadım millet çaktırmadan mı çalışıyor yoksa benim gibi rekabet (veya sayıştay) üçgeninde mi takıldı millet. Bu sessizlik hayra alamet değil. Ekonometriden 20 diğerlerinden 70'er almaya kastırmayı planlıyorum ama sanki sınava 3-5 kişi girecekmişiz gibi bir hal var
-
@stiglitzeselam şakayı ben yapıcaktım da belli ki linç yiyecekmişim heheh geçen sene de yapan olmuştu
nigazinpariz tarafından gönderilen son iletiler
-
@stiglitzeselam şakayı ben yapıcaktım da belli ki linç yiyecekmişim heheh geçen sene de yapan olmuştu
-
RE: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
iki ünvana birden başvurabiliyor muyuz acaba ?
-
@aeu032 Haydaa o zaman buraya yazan geçen sene katılan arkadaşlar bu sene yetkinlik mülakatının kaldırılıp, yetkinlik mülakatını komisyonun yaptığını fark etmediler demek ki. Çünkü bence de komisyon mülakatında alan sorusu sorulmaması çok garip olurdu.
Hocam kaç dakika sürüyor mülakatlar seneye için veri olsun.
-
@bluephantom hahah tamam tamam çaktım köfteyi zaten yetkinlik bazlı mülakat aşamasını kaldırmışlar, geçen seneki arkadaşlar da alan sorusu sorulmadı veya tek tük soruldu demiş. Tahminen sizleri o sınavdan sonra daha fazla zorlamazlar hocam daha çok o yarım saatte sizi tanımak üzerine kurulu olur mülakat bence. Herkese başarılar!
-
@bluephantom hahah hocam cin gibisiniz maşallah
-
1 arkadaşım 60 civarı birisi de 40 civarı bekliyor ben greenden çalışan arkadaşın notunu merak ediyorum
-
pes ettiğime değmiş mi arkadaşlar nasıl geçti ekonometriniz ???
-
Hocam amerikada 15 000'den fazla üniversite var burada arkadaşlar vizyon demeden önce üniversiteyi bile sormadı. bir de isterse Stanford'da okusun isterse Michael Jackson Üniversitesinde olsun insan ülkesi için çalışmak isteyebilir. Diğer arkadaşlar için tabiki de maaş vs konusunda haklısınız ama şöyle de bir durum var; eğer dediğiniz iş tecrübesinde dediğiniz kalifikasyonlarda insanlar 27-28 yaşlarında buraya giriyorlarsa İstanbulda çok büyük çaplı yatırım bankaları ve private equity şirketleri var maaşlarını euroyla veren. Ondan dedim. Her neyse, zaten 3 gün önce de dediğim gibi ben pes noktamdayım. Kim giriyorsa da başarılar dilemek düşer Bundan sonrası için sadece ekonometriyi nasıl halletti insanlar onu merak ediyorum
-
@mulkiye01 Burada bir tane master yapmış arkadaş sınava girecek diye ne "vizyonsuzluğu" kaldı ne birşeyi Etraf akademisyen merkez bankacısı doluymuş da haberimiz yokmuş
-
Çalışmalar nasıl gidiyor beyler bayanlar... Pek bir şey kalmadı geriye