Şimdi o zaman ben de duyduklarımı söyleyeyim. Bu kurumu hepimiz az da olsa liyakatiyle biliriz bilirdik. Ülkede kamu düzeni içinde açık ara en kurumsal düzene sahip kurum olarak bilinir(miş).
İşte tam olarak bu kurum bugün ne yaptı dersiniz?
Hazineden yani ülke ekonomisinin başat kurumundan kamuda ekonomi alanında açık ara en kaliteli personelin olduğu yerden bu mülakata 16-17 kişi girdi. Hepsinin ya da bir çoğunun fevkalade geçen mülakat sonuçları ne mi oldu dersiniz? Hazır olun çünkü hiç biri alınmadı. Herkesin mülakatına 50’li puanlar verilerek elendi.
Soruyorum bir tanesi bile mi haketmedi? Bir tanesi bile mi iyi değildi? Bunlar kötüydü de bunlardan daha iyi olduğu için mi diğerleri alındı? Nerede kaldı sizin liyakat dediğiniz şey?
Acaba o kadar kişinin ahını, kul hakkını düşünen oldu mu?
Tüm bu soruların cevaplarını hepimizce malum bu insanlar da biliyor ki; “Allah büyük!”
Ayrıca bu olaydan sonra sitede yer alan “neden merkez bankalı olmalısınız” reklamını silsinler bence çünkü artık söylenen her şeyin yalan olduğu net bir şekilde tescillendi.
Gönülden tebrik ederim ama kazananları değil, istatistiksel olarak bile anlamlı olmayan bir sonucu açıklama cesaretine sahip olanları ve onlara bu cesareti verenleri.
ayrıca uluslararası kuruluşlarda çalışıyorlar imf dünya bankası gibi gibi. Son olarak o bahsettiğiniz banka müfettişliklerinden istifa edip bu ünvana gelen uzmanlarla dolu şu an kurum. Yani banka müfettişliği dediğimiz şey ingilizce teofl istiyor diye bu ünvandan iyi değil. Bu ünvan da ingilizce istiyor diye istemeyen diğer kurum ünvanlarından iyi değil böyle bir karşılaştırma yapmak doğru değil.