Ne cenneti merak ediyorum
Ne de cehennemi;
Çünkü ben annemi gülerken de gördüm,
ağlarken de …
Özdemir Asaf
Ne cenneti merak ediyorum
Ne de cehennemi;
Çünkü ben annemi gülerken de gördüm,
ağlarken de …
Özdemir Asaf
Arkadaşlar bu hafta inşallah bambaşka bi hafta olsun. İlan haberini alacağımız yeni başlangıçlar yaşayacağımız bi hafta olsun. Bugün hepimiz dua edelim önümüzdeki hafta ilan gelsin diye.
“Umut belki de gelecek sayfadadır. Kapama kitabı. ‘Kitabın bütün sayfalarını çevirdim, ona rastlamadım.’ Belki de kitaptır umut.”
Az önce GIB i aradım. Salı günü müdürlük sınavı sonrası çalışamalara başlandı ve dün gecede baya çalışıldı dedi. Yani bugün açıklanır mı dedim. Biz tam bilmiyoruz belli olmaz dedi. Yarın resmi tatil pazartesiye sarkacak ama bugün açıklanmazsa dedim yarında çalışılabilir pazartesiye kalmayabilir ama kaladabilir internette takipte kalın dedi.
Bu sabah anneannem aradı rüyamda gördüm senin kazandığını söylediler bana dedi. Sonra babaannem aradı belli oluyor sınavın rüyamda gördüm dedi. Sonra aradım ikisinide kazandığımı söyledim. Birileri kazanırken birileri kaybedince insan tam anlamıyla sevinemiyor. Ben hayatı hep şöyle yaşadım yaşadığım hiçbir şey nedensiz değil birşeyler yolunda gidiyorsa sebebi var yolunda gitmiyorsa bir sınavdayım Allahtan gelen her şeye boynum kıldan ince bunu yaşamam gerekiyorsa bunu yaşarım dedim. Kazanamayanlar lütfen üzülmesin ben üzüleceğim şeyler yaşadığımda ya ben buna üzülüyorumda çok şükür aileme bişey olmadı onuruma gururuma laf söylenmedi sakat kalmadım sevdiklerimi kaybetmedim değerlerime zarar gelmedi evim var açıkta değilim bunlara bir şey olmadıysa ben iyi olabilirim diyorum kaldı ki insanlar evlatlarını kaybediyorlar yine ayağa kalkıyorlar. Her şey Allahtan arkadaşlar şükredeceğiz. Kazanamayan arkadaşlarım için dua edeceğim ve inşallah hepimiz için en hayırlısı olur.
Bir organ nakli gibi sevmiştim seni;
Çürük gözlerine bağışlanan ellerim,
Yırtık dudaklarına bağışlanan şiirlerim..
Darmadağın kadınların,darmadağın ettiği erkekler gibi
Sevmiştim seni…
Çok eskitilmiş bir aşkın hatırlanması,
Sevgilinin resmi karşısında çocuksu bir iç kanaması
Aslında işin açıkçası;
Rüzgarın fırtınaya dönüşmesi gibi
Hayatına yönelik bombalı bir saldırı gibi
Geriye çekilirken herkesi öldürmek gibi
Sevmiştim seni…
Ruhum kan kaybederken nasıl tutarım seni şimdi deniz gibi,
Neticesi olmayan herhangi bir sebep gibi
Ortalık yerde durup dururken
Sevmiştim seni…
Atlara kalırsa çoktan kaybettik savaşı,
Mızraklar kırıldı,kalkanlar delindi,ganimetler paylaşıldı.
Kasaba meydanında birbirini dövmekten
Yorulan iki kovboy gibi,
Bir tabancanın namlusuyla tetiğiyle,
Kendisinden farklı,
Kendisinden ayrı,
Bir silahın şarjöründe tanışan iki soğuk mermi gibi,
Aynı bedene sıkılan iki el kurşun gibi,
Katille kurban arasında o birkaç saniyelik telaşla
Sevmiştim Seni…
@Umutlu-bekleyiş Gireceğimiz son guy sınavı olsun amin.
Boğazımda düğümsün!
yutkunsam gideceksin,
yutkunmasam...
ölürüm...!
@iktisatci KPSS puanın 86 ise kurum sınavından niye o kadar korkuyosunki. 86 almışsan zaten belli bi bilgi seviyesindesindir. Hedeflediğin şey için cesur olmalısın. Her şey biraz zor zaten bu hayatta. Hem sınav haftaya mı da bu korkun. Sınava daha 40 gün var. İmeceyi defalarca bitirebilirsin, konu tekrarları yapabilirsin. Ben inanıyorum kurum sınavında yüksek de alabilirsin. 40 gün içinde yapamam çalışamam falan diye mi korkuyosun ama hedeflediğiğn şey için madem bu kadar istiyosun fedakarlık yapacaksın gerekirse geceni gündüzüne katacaksın çalışacaksın hayaline kavuşmak istiyosan. O zaman zaten korkun da olmaz. Yani bi de her şeyde bir risk vardır sen elinden gelen çalışmanı yap sınava kadar, duanı da et gerisini Allaha bırak. Ne güzel çok iyi bi puanın var kurum sınavına kadar biraz sık kendini iyi çalış. Bişey istiyosan bazı şeyleri göze almak zorundasın veya korkmaya devam et istemediğin bir yerde yaşa. Bunun kararını sen vereceksin. Şimdi kim nereden bilebilir ki Ankaranın kurum sınavının kaçla kapatacağını kimse bilemez. Fakat ilk sayfaya bakarsan göreceksin 2 aşağı 2 yukarı aynı puanla kapatmış iller bi de bu yönden düşün ve kararını ver.
Üç Harf yanyana kaç şekilde gelir bilirmisin ?
Aşk dersin..
Sen dersin ..
Ben dersin ..
Sen Ben biter Biz dersin, gün gelir Git dersin..
Peki Dur kelimesinden haberdar değil misin ?
Dur demeyi bilmezmisin ..
Git demek kolay,
Dur diyebilecek kadar yürekli misin.. ?
@KAYA3434KAYA İnşallah çok başarılı olursunuz.
@KAYA3434KAYA
Rica ederim. Ankaradaki makro akademiye mi yazılacaksınız.
Ben kaynak olarak şunu diyim okulum varken iktisatta sadece dershane notlarıma çalıştım hocayı çok iyi dinledim hiç kaçırmadım dersleri pegem iktisat soru bankası ve Yüksel Bilgili'nin iktisat çıkmış soruları aldım ikisinide ancak yarı yarıya çözdüm belki daha az kpss öncesi anca yetişti iktisat bu kadar
Maliyede ve hukukta dersi çok iyi dinledim hukukta konsensus aldım maliyede başkent kariyerin kitabını aldım soru bankasını. Hukukta internetten video dinledim çok sayıda video var vakit buluyodum yaratmak isteyince çok da güzel vakit bulunuyor onun dışında dershane kitabımdan konu çalıştım
Muhasebede yine dersi çok iyi dinledim kesinlikle gitmemezlik yapmadım. Bunun dışında Ferhat yıldız muhasebeyi aldım onu bitirdim
Gy gk de dersi yine hiç kaçırmadım tarih çalıştım her hafta ne gördüysek sadece onu bir kez okudum bir saatimi alıyordu haftalık hatta daha az. Coğrafyada her hafta iki tane video dinledim Engin Eraydın'ın.
Okul derslerim iyi değildi öyle aman aman bir temelim yoktu dershaneyi çok iyi değerlendirdim. Öyle kaynak tavsiyesi söyleyemeyeceğim hep az kaynak olsun ama onun tamamını bitiriyim diye düşündüm. Elbette 2016 kpss bitti ve 2017 kpss için farklı kaynaklar aldım çünkü okul yoktu vakit boldu mesela maliyede paretoyu aldım ama okul varken zaten vakit sınırlı var olan vakti en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor az kaynak olsun ama ben o kaynağın tamamını bitiriyim dedim. Kursu hiç bir gün bile kaçırdığım olmadı. Okul sınavlarına sınav olduğu gün çalıştım hocalar anlayışlıydı derslere de pek gitmedim durumumu anlattım anlayışla karşıladılar ama tabi anlayışla karşılamayan hocalarda vardı ödev sunum falan yaptıranlar onlarıda hallettim bir şekilde vakit ayırdım. Uykumdan çok fazla fedakarlık yaptım sosyal hayatım hiç yoktu sabah kalkıyodum ders akşam yatıyodum ders. Okul derslerine bile bu kpss ye faydalı olabilir açısından yaklaşıyordum o yüzden zor gelmiyodu okul.
90 ı geçen arkadaşımında benim gibi okulu vardı ve kesinlikle benden daha fazla çalışmadı zamanının kıymetini bilirdi ne çalışırsam kar diye bakardı benden daha fazla kaynağı yoktu bir yada iki tane kitap vardı çok iyi özümserdi onu
Genel yetenek genel kültürden sınav öncesi muhakkak deneme çözmeni öneriyorum ben on tane çözmüşümdür alan gibi değil o. Çok iyi vakit ayarlaması yapmak gerekiyor ve bu deneme çözmeden ayarlanabilecek bişey değil.
Alanda murat ve pegemin denemesini, gy gk de beyaz kalem denemesini almıştım.
Üzülme değmez sözünü duymaktan sıkıldım. Değmeyenlere zaten üzülmem.
Üzüldüğüm şey; değmeyenlere yüreğimin değmiş olması..
@KAYA3434KAYA Ben geçen sene sizin gibiydim okulum vardı hafta sonuda kursa gidiyordum. Elbette başarılı olabilirsiniz. 80 i geçmiştim. Güzel sıkı bir çalışmayla olmayacak şey değil. Yeterki isteyin. Benim okul olup da 90 ı geçen arkadaşlarım bile var. Önemli olan doğru kaynaktan yeterince çalışmak. Sosyal hayatla da bir yıl ilişkiyi kesmeniz gerek tabi.
@totti Bence bir iki tane puan türü olur biri de p 48 olur yds katılmamışken geçen senenin p 40 ı gibi oluyor p 48
@holywind Bence çekilir. Sonuçta tek yılın puanları kullanılacak.
Küsmek nedir bilir misin?..
Küsmek dürüstlüktür.
Çocukçadır ve ondan dolayı saftır..
Yalansız’ dır.
Küsmek; seni seviyorum’ dur…
Vazgeçememektir.
Beni anlatır küsmek.
Kızdım ama hala buradayımdır, gitmiyorumdur, gidemiyorumdur.
Küsmek; nazlanmaktır, yakın bulmaktır, benim için değerlisindir.
Küsmek, sevdiğini söyle demektir…
Hadi anla demektir…
Küsmek; umuttur, acabaları bitirmektir, emin olmaktır…
Yani, diyeceğim o ki:
Ben sana küstüm !..
Nazım Hikmet Ran
“Şu an yanımda olmanı çok isterdim. Ama değilsin. Sen oradasın. Ve orası ne kadar şanslı olduğunu bilmiyor.”
Nazım Hikmet
@gonzaloluca p 48 olabilir tam bilemiyorum ben de sadece tahmin
Nasıl iş bu
her yanına çiçek yağmış
erik ağacının
ışık içinde yüzüyor
neresinden baksan
gözlerin kamaşır
oysa ben akşam olmuşum
yapraklarım dökülüyor
usul usul
adım sonbahar