TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. JOHNDOE66
    J
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 22
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

JOHNDOE66

@JOHNDOE66

5
    İtibar
    222
    Profil Görüntülemeleri
    22
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

JOHNDOE66 Takip etme Takip Et

JOHNDOE66 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2019 MERKEZ BANKASI 50 UZMAN YARDIMCISI 15 DENETÇİ YARDIMCISI ALIM İLANI

kaynak soran arkadaslar,

piyasada envai cesit kitap var. herkes baska bir kaynaktan calisiyor. kimisi ders notlarindan, kimisi yerli veya yabanci ders kitaplarindan, kimisi online derslerden... keramet kaynakta degil, cok cok iyi calisip hazirlanmakta. elinizdeki herhangi bir ekonometri veya makro kitabi is gorur. hangisinin anlatim dili ve ogrenme teknigi size uyuyorsa onu secip calisacaksiniz. size sinavi gecirtecek sihirli bir kaynak yok yani. benim cok iyi dedigim bir kitabi siz cesitli sebeplerle begenmeyebilirsiniz veya sizin iyi dediginizi ben begenmem. herkesin kisisel tercihi bunlar. onemli olan cok kapsamli bir sekilde sinava hazirlanmak, kaynak derdine dusmek degil. bu yuzden surekli bunlari sorup durmak cok sacma, kimse kusura bakmasin...

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

@bluephantom yuksek lisans duzeyinde ekonomi bilmek lazim. hayashi veya greene ekonometri icin iyidir. bununla beraber; tam emin olmamakla birlikte, eger amac merkez bankasinda kariyer ise uzmanlik patikasinin daha uygun oldugunu dusunuyorum. arastirmacilar daha cok akademik isler yapiyor. daha iyi bir maas, daha ozgur bir calisma sekli. ama dezavantaji da var dedigim gibi. bence ikisi de iyi pozisyonlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

@dalisalvador gecmis olsun

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

JOHNDOE66 tarafından gönderilen son iletiler

kaynak soran arkadaslar,

piyasada envai cesit kitap var. herkes baska bir kaynaktan calisiyor. kimisi ders notlarindan, kimisi yerli veya yabanci ders kitaplarindan, kimisi online derslerden... keramet kaynakta degil, cok cok iyi calisip hazirlanmakta. elinizdeki herhangi bir ekonometri veya makro kitabi is gorur. hangisinin anlatim dili ve ogrenme teknigi size uyuyorsa onu secip calisacaksiniz. size sinavi gecirtecek sihirli bir kaynak yok yani. benim cok iyi dedigim bir kitabi siz cesitli sebeplerle begenmeyebilirsiniz veya sizin iyi dediginizi ben begenmem. herkesin kisisel tercihi bunlar. onemli olan cok kapsamli bir sekilde sinava hazirlanmak, kaynak derdine dusmek degil. bu yuzden surekli bunlari sorup durmak cok sacma, kimse kusura bakmasin...

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

@employee gecti o, zaten itiraz eden kimsenin sonucunda bir degisiklik olmadi

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

@siyasalcowfest Bana da ayni mail. toplam 300 puanlik sinavda 1 puan bile oynama olmamis yani

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

ben 1. gruptan girdim. kesin gecerim diye dusunmuyordum ama 1.5 puan ile kacirmak uzdu. ben de notlamanin cok kit oldugunu dusunuyorum arkadaslar.

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

@merasim34, içinde söyledi: 2019 MERKEZ BANKASI 50 UZMAN YARDIMCISI 15 DENETÇİ YARDIMCISI ALIM İLANI

bir önceki alımda hazine uzmanları merkez bankasına geçmesin mülakatta eleyin diye maliye bakan yardımcısı merkez bankasını arayıp talimat vermiş.bakalım bu süreç nasıl olacak.

neden hazine'den tcmb'ye gecmek isteyen cok kisi var? kayda deger bir maas farki mi var ki?

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

@dalisalvador gecmis olsun

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

@denklem123 bu seneki sinav gecen seneki sinavlara (2013 sonrasi sinavlarin zorlugunu tam bilmiyoruz, 2013 sinavina gore bir tik zordu bence) gore daha zor muydu kolay miydi tartisilir. fakat katilim biraz fazla gibiydi. bu sebeple ben ortalamanin yukselecegini ama bu artisin cok da buyuk bir artis olacagini zannetmiyorum. 50 ile cagirdilarsa bu sene 56-57 gibi olur diye dusunuyorum. katilimcilar para banka kismini bu kadar zor bulmasa 63-65'den cagirirlar derdim.

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

daha once mulakat deneyimi yasayan veya mulakatlarin formatini bilen biri var mi?

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

@tonyukuk646 ayni olmasi lazim

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66

iktisat son soruyu hatırlayan var mı? kac şıklı bir soru idi? simdi icime bir kurt dustu acaba son bir şık vardı da gozumden kacti yanlislikla bos biraktim diye? yanilmiyorsam iki şıklı idi? ilki dis ticaret aciginin azalmasinin ekonomiye etkisi (ad yukari kayar, fiyat seviyesi ve gsyh artar?), ikincisi ise turkiye'nin dovize (ithalata) olan talebinin esnek olmamasinin nedenler idi? ucuncu bir secenek var miydi?

KPSS A içinde yayımlandı
      J
      JOHNDOE66