@dicefolderxd Yanlış anlaşılma olmasın. 60’ı geçen adaylar başarılı sayılır. Eğer varsa, pozisyon sayısının üç katına kadar aday sözlü sınava çağrılır. 130 kişi 60’ı geçtiyse atıyorum hepsi asil olarak sözlü sınava girer. KPSS Feast Sözlü aritmetik ortalamasına göre ilk 100 atanır. Diğerleri yedek olur. Benim yönetmelikten anladığım bu.
helloworld tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
-
100 kişinin aşılması bana da pek inanadırıcı gelmiyor açıkçası. Toplam 50 oturumda ortalama iki kişi geçse bile ancak 100 bulunuyor. Her oturumda gelmeyenlerin olduğu, bazılarında 60’ı geçenin çıkmadığı ya da çoğunda ancak bir kişi çıktığı düşünülürse; son haftalardaki oturumlarda özellikle, başarı oranının baya artmış olması gerekli. Sonuç olarak benim düşünceme göre, 60 barajını geçenler gönlünü ferah tutsun. Atanamama gibi bir ihtimal yok. Mülakat puanlarına göre yerler belli olacak o kadar.
helloworld tarafından gönderilen son iletiler
-
100 kişinin aşılması bana da pek inanadırıcı gelmiyor açıkçası. Toplam 50 oturumda ortalama iki kişi geçse bile ancak 100 bulunuyor. Her oturumda gelmeyenlerin olduğu, bazılarında 60’ı geçenin çıkmadığı ya da çoğunda ancak bir kişi çıktığı düşünülürse; son haftalardaki oturumlarda özellikle, başarı oranının baya artmış olması gerekli. Sonuç olarak benim düşünceme göre, 60 barajını geçenler gönlünü ferah tutsun. Atanamama gibi bir ihtimal yok. Mülakat puanlarına göre yerler belli olacak o kadar.
-
@dicefolderxd Yanlış anlaşılma olmasın. 60’ı geçen adaylar başarılı sayılır. Eğer varsa, pozisyon sayısının üç katına kadar aday sözlü sınava çağrılır. 130 kişi 60’ı geçtiyse atıyorum hepsi asil olarak sözlü sınava girer. KPSS Feast Sözlü aritmetik ortalamasına göre ilk 100 atanır. Diğerleri yedek olur. Benim yönetmelikten anladığım bu.
-
@body270 Feast 60’ı geçenler arasında torpil dönmeyecek mi sanıyorsunuz? Atanma yerlerini her türlü mülakat puanları belirleyecek. Torpili olan %90 istediği yere gider. Ayrıca mülakattan da en az 60 puan alınması gerektiğini ve az da olsa elenenler olabileceği ihtimalini unutmayalım.
-
Sınav listesi neden KPSS yüksekten başlayarak hazırlanıyor? (Kimsenin KPSS puanı açıklanmadı). Sınava ilk günlerde girmek ile son günlerde girmek arasında kim ne derse desin dağlar kadar fark var. KPSS den yüksek puan almanın dezavantaj yaratıyor olması ne kadar mantıklı? Avantaj yaratsın demiyorum dikkat. Bunun dışında sınav programı o kadar adalet gözetmeden düşüncesizce hazırlanmış ki. İlk iki hafta günde üç grup yapıldı. Artık hep günde iki grup. Şimdi anlamsız bir şekilde bir hafta ara verildi. Sınavın zorluğu herkesin malumu ve ne kadar zinde dinlenmiş bir beyinle girerseniz o kadar verim alabilirsiniz. Yani sabah ve öğlen oturumunda girenler için bir sorun yok. Peki ilk iki hafta 16:00-19:00 oturumunda yorgun beyinle giren 90 kişinin suçu nedir? Bir hafta ara vermek yerine sabit her gün iki oturum sınav yapılamaz mıydı? Keşke sınav sonuçlarını, yayınladıkları sınav programını kullanarak açıklasalar da, ilk günlerde girenler ve son günlerde girenler, ya da akşam oturumu ve sabah, öğlen oturumu başarı oranları arasında kolaylıkla bir karşılaştırma yapılabilse ve herkes şeffaf bir şekilde görse...