O onu 6 ay önce demiş, öbürü üniversite hocasına sormuş arkadaşı varmış, binada çalışan guya sormuş, eğitimdeki kardeşim eğitmenine sormuşmuş... Arkadaşlar artık geçelim bunları. Bariz yaşadıklarımız ve bariz bilgiler aslında mevcut. Neden macera yaratıyoruz anlamıyorum.
Yaşadıklarımızdan özet geçiyim, zihnimiz canlansın. Ocak'a kadar süreç tamamlanacak, Bakan bizzat kendi ağzıyla kendini tanıtan vergi müfettiş yardımcılarına artık yardımcı demeyin müfettiş deyin yakında atanacaksınız dedi , yok bi abimiz mesaj attı, yok kardeşim eğitimde kesin şu zaman olacak eğitimdeki hocasına sormuş, ünüversitedeki hocama sordum vergi dairesi müdürü arkadaşı var şunu dedi bunu dedi, telefonla aradım memur şunu bunu dedi vs...
Az gerçeklerden konuşalım,
1- Senelerdir atanmayan vergi müfettiş yardımcıları atanamadıkları için maaş farklarını alamadıkları için dava açtı ve kazandı. Süreç büyük ihtimalle bakanlık tarafından temyize götürülecek.
2-Mülakattan kalan vmy ler dava açtı ve mülakatlarında videolu kayıt yok vs gibi sebeplerle (öğretmenlerin yaşadıklarına benzer) kazandılar. Konuya hakim arkadaşlar bilir, yeterlilikten sonra tekrar performans puanlarını doldurmaları kaydıyla 2.mülakat şansları oluyordu ve henüz hiç yapılmamıştı. Şuan o haklarından 1.sini kaybetmemiş gibi girme hakkını kazandılar. Süreç yine bakanlık tarafından temyize götürülecek.
3-Dguy ve GUY mülakatları ile ilgili bizzat kendim 10-15 gün önce GİB İnsan Kaynakları Başkanı ile telefonda gün içinde 2 kez görüştüm. Takvimi aslında 1,5 ay önce hazırladıklarını, eski vekaleten atanan başkan vasıtasıyla bakan beye sunulduğunu fakat herhangi bir dönüş yapılmadığını, tamamen bakana bağlı bir süreç olduğunu, talimat geldiği an özel bir süre belirtmezseler 1 hafta içinde hemen takvimlerinde bir güncelleme yapıp bunu ayarlayabileceklerini aktardı.
Bunu da zaten Mahlaki arkadaşa paylaşmıştım.
Sen nasıl ulaştın sorusu kafanızda yer etmesin diye açıkça şunu da söyleyeyim, amcamın oğlu bir bakanın Başdanışmanı onun vasıtasıyla ulaştım.
GİB İnsan kaynakları daire başkanının kişisel düşüncesini sorduğumda aldığım yanıt: ''Seçimlere kadar sürecin başlayacağı kanaatindeyim ama tekrar ediyim bu benim şahsi düşümcem.'' oldu.
Ortalama zekanın üstündeki bir insanın buradan çıkartması gereken sonuç : ŞUAN HİÇ BİR ŞEYİN BELİRLİ OLMADIĞI, HER AN DUYURUNUN BİLE GELEBİLECEĞİ, TÜM BUNLARINDA BAKAN BEYE BAĞLI OLDUĞU.
Peki Berat beyin harekete geçmesi için ne yapılabilir 1- ya biz ona baskıda bulunacaz ( bunun yolu nasıl olacaksa artık ) hadi şunu hallediverelim diyecek 2- CB Berat bu iş böyle mi hallet bunu oğlum diyecek. Çünkü Şuan hükümette Berat Albayrak'a soru bile sorabilecek kudrette CB dan başka kimse yok.
Durum budur, şimdi bazı arkadaşlarım böyle saçma şey mi olur, rezillik bu, kepazelik bu diye yakınmaya başlayabilir. Çünkü haklılar.Fakat ne yazıkki bir şey değişmiyor.