Ben mülakata gireli çok oldu. İnsanları germemek adına bir şey yazmadım çıkınca. Ama üzülüyorum şöyle mülakatlar görünce. Son bir ayda birçok mülakata girdim sayısını bilmiyorum. Hazine hariç hepsi özel kurumlar, bankalar vs. Açık ara en kötüsü hazineydi. Kötü olmasının sebebi “mülakatım kötü geçti” meselesi değil. Garip Tavırlar, yüzüne bakmamalar, sürekli ama sürekli sözümü kesmeler.. Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birinin Başkan yardımcısıyla daha 2 gün önce mülakat yaptım. Sanki mülakata giren ben değilim de kadınmışçasına olağanüstü kibar, nazik bir tavır sergiledi. Hiçbir çıkarı yok ama insana insan olmasından ötürü saygı gösterilmesi gerektiğinin farkında. Temel nezaket kurallarının farkında. Geçen sene ben mezun olduğumda benim dışımda hiçbir arkadaşım devlet istemedi. Kimi 3-4 kimisi 6-7 bin kimisi 14-15 bin lira maaşa işe başladı. Dönüp bakınca haklı olduklarını rahatlıkla görebiliyorum. Son sürece kadar asla özel sektör istememiştim yüksek lisansa devam edip kamu istemiştim fakat daha mülakatta böyle bir tavır görünce şu an bir gram kamu isteğim kalmadı. Her kurum böyledir demiyorum ama hazine özelinde en azından konuşabilirim. Sadece ben değil birçok kişi de benzer durumdan şikayetlenmiş. Allah’a şükür bu kurumlara girmeye muhtaç değiliz ama her devlet kurumunun ve her makamın tek bir sahibi vardır o da millet. O makamlar da miras kalmadı kimseye. Çok yazık.
naturegmbh
@naturegmbh
naturegmbh tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
-
Bir sonuç bile açıklamayı beceremeyen rezil bir kurum olmuş güzelim hazine. Yanlış ellerde kurumların ne hale geldiğini görüyoruz. Adam sabah kazandığını görmüş sevinmiş etrafına duyurmuş şimdi napacağım diyor. İnsanları şu hale düşürmenin vebalini o beceriksiz bürokratlar nasıl ödeyecek acaba? Yazık günah. Kazanamayan arkadaşlar bence hiç üzülmeyin şöyle bir kuruma girememek üzülünecek bir durum değil. Yazık çok yazık.
-
RE: Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
Son sınav 2017, bir önceki 2011'de yapılınca ister istemez bu sınavlara girmiş olanlar şimdi coluk çocuğa karışmıştır buralara bakmazlar
En azından kişisel tahminler yapalım da karşılıklı fikir alışverişi işlevi görür.
Şahsen iktisat ve hukuk kısmından çok zorlayacaklarini sanmıyorum. Kismen zorlayacaklari kısmın 40 puanlık ab kısmı olacağını düşünüyorum. Ama genel olarak sınavın zor olacağını sanmıyorum çünkü AB Başkanlığından bir genel müdür gelmişti birkaç hafta önce ve artık daha fazla alim yapmak istediklerini söylemişti. Şu an kurumda sadece 5 uzman yardimcisi varmış, 130 civarı da uzman demişti galiba. Oldukça düşük bir sayı. 2017 sınavında 12 kişi almak için yola çıkıp sınavda yalnızca 13 kişi baraji geçtiği için 13 kişiyi mülakata alıp onların da 8 i mesleğe geçiş yapmış. Demek ki biraz zor bir sınavmis. Şimdi de benzer bir durum yaşamak istemezler diye tahmin ediyorum. En azından mülakata yeterince adam bırakmak isterler heralde. Ama tabiki tamamen tahmin boyutunda zor da gelebilir sınav. Genel müdürün artık fazla alim yapacağız sözüne binaen dedim bunları.
Zorlayacaklarini dusundugum AB kismindan kendi izlenimlerime dayanarak uzerinde calisilmasinin gerektigini dusundugum bazi konuları aşağıya yazıyorum belki birilerine faydası olur.
AB kuruluş süreci ve AB Türkiye ilişkilerinin en azından birisinden tarihi boyutu olan bir soru bekliyorum.
Brexit yine en muhtemel konu başlıklarından birisi malum.
Mülteci krizi meselesi de önemli bir konu. Bunu belki TR - AB ilişkisine yedirerek de sorabilirler.
AB kurumlarından da gelebilir ama ana 4 kurumun dışına cikacaklarini sanmıyorum. Biraz eleyici bir soru sormak isterlerse "AB'de politika yapimi"ni sorabilirler örneğin. Ama 4 kurumun disindan, ornegin AB sayistayindan soru sormak biraz vicdansizlik olur.
Bütünleşik avrupa fikrinin doğuşundan yine soru gelebilir. Özellikle neofonksiyonelizm burada kritik elbette. Bence fikri olmayan arkadaşlar mutlaka öğrensin. Direkt sormasalar bile bu bilginizi kullanabileceginiz sorular gelebilir. Gelmezse de bir şekilde buraya bağlayıp güçlü oldugunuz yerde at kosturmus olursunuz.
Biraz daha herkesin fikri olduğu konulardan soralım derlerse Avrupa'da artan ırkçılık üzerinden gidebilirler. Çünkü bu hem Brexit hem de mülteci kriziyle doğrudan bağlantılı bir konu.
Ortak pazar, gümrük birligi vs bunlar gibi ekonomik bütünleşme hamlelerinden de soru gelebilir. Yine bu kısım da TR - AB ilişkisine yedirilebilir.
Düşük ihtimal görüyorum ama belki AB'nin 2019 Türkiye raporundan sorabilirler. Okumaya vakti olmayanlar için özet geçiyorum: Mülteciler konusunda "aslansin, kaplansin" diyip geri kalan istisnasız her konuda sövüyorlar aklınızda olsun ahshsh.
Son olarak 3 muhtemel soru söyleyeyim. Birisi AB genişleme süreci. Yani hangi yıl hangi ülkeler alındı vs en azından genel hatlarıyla bilin bence. İkinci olarak hangi fasillarin Turkiyeye acildigini bilmek gerekebilir biraz detay olsa da. Kapanan fasillari bilmenize gerek yok zaten 1 adet ahshs. Son olarak da yine biraz zor bir soru olur ama belki "esnek bütünleşme" kavramından soru gelebilir. Çünkü bu Turkiye'nin AB'yle butunlesmesinde üzerinde durulan bir konu.
Başka fikri olan arkadaşlar varsa ve eklerlerse sevinirim. Dediğim gibi bahsettigim şeyler tamamen tahmin. Kolaylıklar diliyorum herkese.
-
RE: Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
Sınava girecekler listesi açıklandi arkadaşlar. https://www.ab.gov.tr/51943.html
-
RE: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
Sonunda geldi ha beklenen ilan. Gecenin bu saati bi gireyim bakayım dedim ve hayallerin ilanı gelmiş.. Hayırlı olsun. İnşallah en ehil ve hakeden insanlar girer.
-
Bugün tekrar görüştüm kurumla. En geç haftaya açıklamaya çalışıyormuş komisyon. Bu haftaiçi de açıklanması ihtimaller dahilindeymiş.
-
RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
An itibariyle 816 kişi oldu arkadaşlar.
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
2 iptal var. Amiriniz ve diğer saz arkadaşlarına neden inanmamaniz gerektiğini şimdi anladınız umarım. Söylentilere kulak asmayin dersinizi çalışın. Muhtemelen 76 - 77 arası kapattı.
-
RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
Mülakat tarihi ayarlamak için sonuçların gelmesi neden beklenmış? Zaten halihazırda süreç çok uzamisken once sonuçları açıklayın sonrasında mülakat tarihlerini belirleyin bari. Kurumun gayrıciddi olduğuna yönelik önemli ipuçları bunlar. Strateji Başkanlığı ama kendi stratejisini yapmaktan.
-
“Günde iki sınav okusalar” sınırını geçeli bir ay oldu. Şimdi yavaş yavaş “günde bir sınav okusalar”a doğru gidiyoruz. Neyse ki bu hafta kesin açıklanacağını söylediler. Bir hafta daha dayanalım..
naturegmbh tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@brzezinski Anket ÖSYM’nin sınav organizasyonuyla alakalı. Sorunun kolay-zor olması ÖSYM’yi ilgilendirmez.
-
RE: 2020 KAYMAKAMLIK SORU VE CEVAPLARI
Sorular ne zaman açıklanıyor arkadaşlar 2 gün sonra mı?
-
RE: TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
Arkadaşlar maaş ciddi ciddi 13500 mü? Bana biraz fazla geldi brüt mü acaba?
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Arkadaşlar makroda iktisadi okullara çalışmalı mıyız? Yani özel olarak belirtilmemiş fakat çıkmış sorularda özellikle biraz daha eski yıllarda sık sık sorulmuş.
-
@bnrnef Bugün 4 gibi arandım. Numarayı paylaşmam uygun olmaz özel numaraydı. Ayrıca ben işletme için yazdım endüstride yedeklere sıra gelip gelmediğini bilmiyorum.
-
@Kul ben Ankara işletme yedek 1 dim. Feragat ettim.
-
@feuer 19 ekim demişlerdi ama kesin değilmiş Mevlüt Bey’in imzası gerektiği için. Daha geç imzalarsa daha geç başlanacakmış.
-
@Liverpool295 Ben 1. Yedeğim ama başka bir kurumda başlıyorum o yüzden yedekteki arkadaşlar birer sıra daha önde olduklarını varsayabilirler.