@Atlantiss23 Nurettin Bilicinin yeni çıkan maliye soru bankasını henüz almadım ama yazara güvenim var. Deniycem. Size de tavsiye ederim
kuf tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@whshw yalnız burada hata yapmışsınız. Sabahtan beri forumdayım. Yorumları okuyorum. Sınav soruları için en mantıklı yorum şu. En doğru ya da en yanlış olan cevapları tercih etmek gerekiyor. Haklısınız borçlanma geçici yani arızi kamu geliridir. Fakat sürekli olarak da yapılabilir. Hatta Türkiye de vergilerden sonra ikinci kamu geliri borçlanma olarak görmüştüm 4t'de. Fakat özelleştirmeyi sürekli olarak yapamazsınız. Yani kısacası borçlanmada geçicidir fakat özelleştirme daha geçicidir. Bu nedenle itiraz edilse bile iptal edileceğini düşünmüyorum
-
@SonMaliyeci Size şöyle bir örnek vereyim Türkiye de 1940 tan beri bütçe açıkları için para basma yoluna gidiliyor. 2001 güçlü ekonomiye geçiş programına kadar. Özelleştirme ise çok daha nadir gerçekleşmiştir. Özellikle 83-93 yılları arasında yapılmış. Sınavda da bunu da düşünerek özelleştirme dedim. Dikkatle okursanız yazdığımı daha geçici dedim. Yani senyoraj ve borçlanmaya nazaran. Ayrıca geçiciliği keyfilikle bağdaştıramayız. Cebri, cebri olmayan demiyor soruda çünkü
kuf tarafından gönderilen son iletiler
-
Arkadaşlar merhaba
Kazanan kişilerin Göç İdaresine gönderecekleri belgelerle ilgili bir şey kafama takıldı. Mal bildirimi formunda kurumu,görevi ve sicil no kısmına ne yazmamız gerekiyor. Bir de kamu etik sözleşmesinde belgenin altında birimi kısmına ne yazıcaz. Bilginiz var mı acaba
-
@Atlantiss23 Nurettin Bilicinin yeni çıkan maliye soru bankasını henüz almadım ama yazara güvenim var. Deniycem. Size de tavsiye ederim
-
@whshw işte soru da tam olarak buna yönelik. Hangisi sıklıkla elde edilemeyen bir kamu geliri olsaydı soru cevap açık olacaktı. Borçlanmaya sürekli kamu geliri diyemeyiz zaten. Özellikle de zorunlu borçlanmaya. Fakat senyoraj ve özelleştirme de kesinlikle sürekli değil. Arızilikten kastedilen bu soruda sanırım sıklıkla gelir elde edilememe
-
@whshw kaynaklara bakarak yazmıştım. Ama net bir ayrım da bulamadım tabi ki. Soruya yine de itiraz edin bence. Ben de güvendiğim bir maliyeci olarak Nurettin Bilici'ye ileteceğim.
-
@enjoythesilence üstüme alınma sebebim direkt olarak yorumumun altına yazmış olmanız. Dediğiniz gibi körü körüne savunacak değilim. şaibeli sorular olmasa bu kadar tartışılmaz zaten. Ama maalesef çok fazla var
-
@SonMaliyeci Size şöyle bir örnek vereyim Türkiye de 1940 tan beri bütçe açıkları için para basma yoluna gidiliyor. 2001 güçlü ekonomiye geçiş programına kadar. Özelleştirme ise çok daha nadir gerçekleşmiştir. Özellikle 83-93 yılları arasında yapılmış. Sınavda da bunu da düşünerek özelleştirme dedim. Dikkatle okursanız yazdığımı daha geçici dedim. Yani senyoraj ve borçlanmaya nazaran. Ayrıca geçiciliği keyfilikle bağdaştıramayız. Cebri, cebri olmayan demiyor soruda çünkü
-
@whshw evet bence de gerek yok hocam kalp kırmaya. Yıllardır takip ettiğim forum ilk kez yorum yapıyorum. Aldığım tepki hiç hoş değil. Bazı sorularda şaibeler kesinlikle var. Bu soru da onlardan biri. Ama dediğim gibi bu şekilde düşünülüp iptal edilmeyebilir.
-
@enjoythesilence siz rahat olun 80 doğrum var. Bir iki soru iptal edilmiş sıkıntı olmaz benim için. Kaldı ki hayalim meslek de değil. Yanlış yanlıştır ayrıca da savunmuyorum. Sadece itiraz edilirse yazdığım sebeplerden iptal edilmeyeceğini düşünüyorum. Ne kadar çirkin bir dua beni tanımadan ve anlamadan.. Yazık
-
@whshw yalnız burada hata yapmışsınız. Sabahtan beri forumdayım. Yorumları okuyorum. Sınav soruları için en mantıklı yorum şu. En doğru ya da en yanlış olan cevapları tercih etmek gerekiyor. Haklısınız borçlanma geçici yani arızi kamu geliridir. Fakat sürekli olarak da yapılabilir. Hatta Türkiye de vergilerden sonra ikinci kamu geliri borçlanma olarak görmüştüm 4t'de. Fakat özelleştirmeyi sürekli olarak yapamazsınız. Yani kısacası borçlanmada geçicidir fakat özelleştirme daha geçicidir. Bu nedenle itiraz edilse bile iptal edileceğini düşünmüyorum