Herkese selamlar, bu sınava yaklaşık 6 aydır çalışan ve daha sınav tarihi bile belli olmadan bütün konuları bitiren biri olarak taş çatlasa 9 soru daha yapardım diyorum. Yanılmıyorsam ve yanlış işaretlemediysem hatırlamadığım 5 soruyu da yanlış kabul ederek 72-74 arası net bekliyorum. Bahsettiğim 9 soru da genel itibarıyla herkesin doğru yaptığı iki şık arasında kalmaktan da öte çok basit sorulardı. Şunu belirtmek isterim ki adım gibi emin olduğum 2 soruyu kaçırdığım için 2 sene önceki sınavda mülakata kalamamıştım. Geçen sene mülakata kalsam da çok emin olmama rağmen basit soruları kaçırmıştım. Diyeceğim o ki nasipte varsa oluyor ancak, her sınavda kesinlikle çıkıyor bildiğimiz halde yapamadığımız sorular. İnsan kendisine ne kadar kızsa da çok basit soruları nasıl kaçırdım diye değiştirilebilecek hiçbir şey yok. İnşallah herkes emeklerinin karşılığını alır ki bundan da hiç şüphem yok.
idare-amiri
@idare-amiri
idare-amiri tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
https://forum.tercihiniyap.net/topic/4123/2018-kaymakamlık-sınavı-i̇lani/9528?lang=tr&page=477
Geçen seneki liste burada yer alıyor. Sonuçta ortalamaya göre liste şekillenmiyor. İlk şart 70'i geçip sonra ilk 400'e girmek ise mesele 70'i geçen sayısı önemli oluyor. Geçen sene 225 kişi arasında 112 kişi 70 üstü beklemiş. Netimi yazarken iddiam da yok kesinlikle belki de büyük yanılgı içerisinde de olabilirim barajı dahi geçemeyebilirim. Bu sınava yıllarını vermiş ve 2-3 kez mülakata girmiş arkadaşlardan 75'i geçen duymadım. Kendim için de yapsam yapsam 6-7 soru daha yapardım diyorum. Kaymakamlık tarihinde bildiğim kadarıyla 80 puan üstü baraj olmadı. Yanlışın doğruyu götürmediği durumda 80 doğru en kötü sınır olmuş durumda.
Gene de baraj altında kaldığını düşünen arkadaşlar dahi umudunu kaybetmesin. Rabb "Ol" deyince oluyor. Her şey mümkün.
-
iptal olabilecek sadece 2 soru var arkadaşlar, o da iktisattaki soru ile kop sorusu. açıkçası Türkçe'de ben de ilk başta arada kalsam da sonrasında çıkarım olmadığına karar verdim. çıkarım olması için "Türkiye'de de böyle böyle durumlar var dolayısı ile böyle gelişmeler yaşanıyor" deseydi bariz bir çıkarım olurdu. Orada ki cümlede direk bir bağlantı olmadan sonuç aktarılmış. Yoğun ilgi ise kişiden kişiye göre değişebilir. Bir etkinliğe katılımda kimine göre 1 milyon kişi az bulunabilir kimine göre yoğun kabul edilebilir. Yoğun kelimesi fen alanında net bir sayısal veri verseydi ancak o zaman nesnel olabilirdi. Kendi şahsi görüşlerim bunlar, tartışmayı alevlendirmek için değil. 2 soru iptal edilip bu sınavı da böylelikle kapatırlar diye düşünüyorum.
-
Tüik'ten il bazında GSYH sorusuna ilişkin son veriler 2017 yılına aittir cevabı alınmış. Fakat tepavın çalışmasında öncül verilerde net Ağrı çıkıyor. Bu rakamlar (il bazında GSYH verileri) muhtemelen önümüzdeki kısa süre içerisinde Tüik tarafından yayınlanacak. Her sene yayınlanan bir veri değil diye biliyorum.
-
Şahsen bırakın 90 üstünü 80 üstü bile yapsaydım foruma yazma gereği bile duymazdım. Köşeye çekilir mülakatı beklerdim. Geçen sene mülakatın sonucunu beklerken forumdan haberdar oldum. Bu sene popülaritesinin arttığını düşünüyorum. Katılım o yüzden fazla ve 70 altı zaten genelde yazma gereği bile duymuyor. 70’i dolduramasa da 75 ile de kapatsa şaşırmam artık. Ben başaramamış olsam da bu sınava iyi hazırlanmış biri (sınavda dikkatli olmak kaydıyla) 80 üstü yapardı. Hak edenin emeklerinin karşılığını alması dileğiyle...
-
Listeye dahil olma hızı epey yavaşlamış durumda. Bu hızla ancak 250-300 kişi arasında bir katılım olacak gibi. 72-73 aralığında sıkışmış gibi gözükse de, bu sene sitenin popülerliği vb. hususlar 70 ve üstü için hala umut vadediyor.
-
RE: 2020 Kaymakam Adaylığı Sözlü Mülakatları
mülakat tarihleri bu haftada gelmeyecek anlaşılan. yeni çalışma saatleriyle 400 küsür kişinin dosyalarını tek tek incelemek epey vakit alır muhakkak.
idare-amiri tarafından gönderilen son iletiler
-
@frkbyzt genellikle mülakat tarihleri açıklandıktan 3-4 hafta içinde başlıyor mülakatlar. 2 hafta da mülakatlar sürüyor.
-
bu hafta da gelmediğine göre mülakatlar şubat ayına kaldı. geçen senelere göre süreç daha yavaş işliyor.
-
mülakat tarihleri bu haftada gelmeyecek anlaşılan. yeni çalışma saatleriyle 400 küsür kişinin dosyalarını tek tek incelemek epey vakit alır muhakkak.
-
bu hafta muhtemelen mülakat tarihleri duyurulur. Ocak ortası gibi de başlar diye düşünüyorum.
-
son dönemde neredeyse tüm sınavlar ertelendi. elbette mülakatlar merkezi sınavlar gibi değil fakat yine de mülakatları da etkileyebilir son önlemler. temennimiz uzamaması yönünde tabii.
-
şubeyi arayıp evrakların ulaşıp ulaşmadığını teyit eden oldu mu? ptt teslim edildi diyor fakat son gün evrak gelmedi denilirse sıkıntı oluşturabilir.
-
@dlkaptan Listenin güncellenmiş hali mevcut mudur?
-
Herkese selamlar, bu sınava yaklaşık 6 aydır çalışan ve daha sınav tarihi bile belli olmadan bütün konuları bitiren biri olarak taş çatlasa 9 soru daha yapardım diyorum. Yanılmıyorsam ve yanlış işaretlemediysem hatırlamadığım 5 soruyu da yanlış kabul ederek 72-74 arası net bekliyorum. Bahsettiğim 9 soru da genel itibarıyla herkesin doğru yaptığı iki şık arasında kalmaktan da öte çok basit sorulardı. Şunu belirtmek isterim ki adım gibi emin olduğum 2 soruyu kaçırdığım için 2 sene önceki sınavda mülakata kalamamıştım. Geçen sene mülakata kalsam da çok emin olmama rağmen basit soruları kaçırmıştım. Diyeceğim o ki nasipte varsa oluyor ancak, her sınavda kesinlikle çıkıyor bildiğimiz halde yapamadığımız sorular. İnsan kendisine ne kadar kızsa da çok basit soruları nasıl kaçırdım diye değiştirilebilecek hiçbir şey yok. İnşallah herkes emeklerinin karşılığını alır ki bundan da hiç şüphem yok.
-
Listeye dahil olma hızı epey yavaşlamış durumda. Bu hızla ancak 250-300 kişi arasında bir katılım olacak gibi. 72-73 aralığında sıkışmış gibi gözükse de, bu sene sitenin popülerliği vb. hususlar 70 ve üstü için hala umut vadediyor.
-
Şahsen bırakın 90 üstünü 80 üstü bile yapsaydım foruma yazma gereği bile duymazdım. Köşeye çekilir mülakatı beklerdim. Geçen sene mülakatın sonucunu beklerken forumdan haberdar oldum. Bu sene popülaritesinin arttığını düşünüyorum. Katılım o yüzden fazla ve 70 altı zaten genelde yazma gereği bile duymuyor. 70’i dolduramasa da 75 ile de kapatsa şaşırmam artık. Ben başaramamış olsam da bu sınava iyi hazırlanmış biri (sınavda dikkatli olmak kaydıyla) 80 üstü yapardı. Hak edenin emeklerinin karşılığını alması dileğiyle...