TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. eertas
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 5
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

eertas

@eertas

5
    İtibar
    368
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

eertas Takip etme Takip Et

eertas tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI

soruları komple toparlamaya çalıştım; yanlışım çoktur, düzeltin beraber cevap anahtarını oluşturalım.

Türkçe 6 soruyu geçiyorum...

Tarih - 1) 1921 Ankara'da toplanan kongre : Maarif
      2)Bozkurt-Lotus : Fransa
      musul : İngiltere
      Etabli: Yunanistan
      iktisat -1) üretici fazlası 280 ?
      2)Giffen 3)mundell fleming tam etkin ? 4)Tüfe enflasyon ? 5) L. endeksi ? 6)karşılık faiz oranı ?

hukuk+ geri kalan - 1)en az karar 139 2) seçim 4 yıl 2007 3)geçici teminat %3 4) ara seçim 90. günü takip eden pazar 5) yetki gaspı 6) belediye sınırları 5 yıl 7) görevden uzaklaştırma 8 ) 3 beyaz : şeker un tuz 9) kopya sebep-konu 10) kongreye katılanlar işçi-tüccar-sanayici-çiftçi 11) idari vesayet 12)içişleri bakanlığı 13) TCMB 14) Bağlı kuruluş 15) Kamu denetçiliği kurumu 16) mahalli idare %10 17) 1950 deki sanayi ve kalkınma bankası ? 18)anayasa mahkeme komisyonu hangi yönden hukukilik ? 19) belediye genel sekreteri 20 ) mülki idare hizmetleri 21) yüksek hakem kurulu 22) birleşmiş milletler genel kurulu ? 23) uluslararası suçlar? 24) Başbakan-Cumhurbaşkanı 25) aihs devletin yükümlülüğü zorunlu yargıyı kabul ?

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      eertas

Bu 3 beyaz sorusunda "gida sektoru" vurgusu yok muydu ben mi yanlış hatirliyorum ?

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      eertas

eertas tarafından gönderilen son iletiler

@İNSAN eyvallah ustam

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      eertas

@İNSAN üstad sıralaman kaç sorması ayıp... 68.8 ile 681. olmuşum ben. kaçla kapattı acaba?

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      eertas

Bu 3 beyaz sorusunda "gida sektoru" vurgusu yok muydu ben mi yanlış hatirliyorum ?

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      eertas

@kadir_karasu 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:

Arkadaşlar malumunuz uyku tutmadı ☺
      Ben de kendimce bazı matematiksel hesaplamalar yaptım onları yazayım dedim ☺

Ama ondan önce "ulan nelere nelere çalıştık neler sordun seni zalım ÖSYM !!!" tepkimi dile getirmek istiyorum ☺

Gelelim matematik hesaplara
      Arkadaşlar bir önceki sınavda 486. olmuştum ve puanım 72.8 idi. Malum 79.2 ile kapatmıştı.
      240-486=|246|(yani benimle mülakat kişisi arasındaki kişi sayısı)
      246÷7=35.
      (Buradaki 7,benim puanla kazanan mülakat min puan arasındaki fark)

Dolayısıyla 1 puana 35 kişi girmiş oluyor; AŞAĞI YUKARI.

Bu sınav için
      400-240=260 (yani fazladan 260 adet kişi,mülakat için)
      260÷35=7.5
      Yani min mülakat puanı 7.5 puan daha DÜŞEBİLİR; 79.2-72
      Buna bir de bu yılki sınavın zorluğunu katalım +1.5 puan max
      ~71 puan.

Buna yanılma payımızı koyalım +2-3 puan
      72-73-74.

Sonuç olarak bu hesaba yakın bir mülakat puanı gelebilir.

Elbetteki bütün bunlar bir "züğürt tesellisi" olarak da değerlendirilip stres atılabilir 😅

hocam kaç doğrunuz vardı 72.8 puan alırken tahmini olarak. Bi de bu 79.2 yi yapan kaç doğruda kalmıştı acaba o biliniyor mu? Sapma ne kadar oluyor puanlamada onu merak ediyorum.

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      eertas

soruları komple toparlamaya çalıştım; yanlışım çoktur, düzeltin beraber cevap anahtarını oluşturalım.

Türkçe 6 soruyu geçiyorum...

Tarih - 1) 1921 Ankara'da toplanan kongre : Maarif
      2)Bozkurt-Lotus : Fransa
      musul : İngiltere
      Etabli: Yunanistan
      iktisat -1) üretici fazlası 280 ?
      2)Giffen 3)mundell fleming tam etkin ? 4)Tüfe enflasyon ? 5) L. endeksi ? 6)karşılık faiz oranı ?

hukuk+ geri kalan - 1)en az karar 139 2) seçim 4 yıl 2007 3)geçici teminat %3 4) ara seçim 90. günü takip eden pazar 5) yetki gaspı 6) belediye sınırları 5 yıl 7) görevden uzaklaştırma 8 ) 3 beyaz : şeker un tuz 9) kopya sebep-konu 10) kongreye katılanlar işçi-tüccar-sanayici-çiftçi 11) idari vesayet 12)içişleri bakanlığı 13) TCMB 14) Bağlı kuruluş 15) Kamu denetçiliği kurumu 16) mahalli idare %10 17) 1950 deki sanayi ve kalkınma bankası ? 18)anayasa mahkeme komisyonu hangi yönden hukukilik ? 19) belediye genel sekreteri 20 ) mülki idare hizmetleri 21) yüksek hakem kurulu 22) birleşmiş milletler genel kurulu ? 23) uluslararası suçlar? 24) Başbakan-Cumhurbaşkanı 25) aihs devletin yükümlülüğü zorunlu yargıyı kabul ?

KPSS A içinde yayımlandı
      E
      eertas