Olumlu oldu benim. Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Kurtuldum @odtüsbky
İNSAN tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI
-
RE: Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
Ortada ne yazık ki bir puan rekabeti var. İstatistikçileri istemeyen arkadaşların puanlarının sınırda olduğunu ve bunu dile getirmedikleri için, istememelerinin sebebini "bilgi yetersizliği" olarak dile getirdiklerini düşünüyorum.
Merak ediyorum. Kaç tane iibf mezunu arkadaş çıkarken donanımlı bir şekilde çıkıyor? Öğrenim süresi boyunca, bölümüyle alakalı kaç adet kitap okudu ve pratikte bir şeyler yapmaya çalıştı? İİBF gibi bir fakülteyi kurmak çok zor değilken, belli başlı birkaç şehir dışında doğru düzgün eğitim veren fakülte yokken okunulan bölümlerin pek bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Zaten herhangi bir kuruma girince, orada sizin bölümleriniz çok fazla dikkate alınmadan ortak bir eğitim görüyorsunuz. Bu süreçte yaşanan olumsuzluklar da bölümden ziyade adayın kendi problemidir. Şahsi fikrim, istatistik İİBF'nin çoğu bölümünden zor bir bölümdür.
Sonuç olarak kurumun kendi inisiyatifinde olan bir karar.
-
RE: Kurum Farketmeksizin Mülakat Deneyimlerimizi Paylaşıyoruz
2015 mezunuyum. 2015 KPSS'yi pek sallamadım. Mülakat deneyimim şu ana kadar 1(bir) tane. Önümde 3 mülakat var, girdikten sonra ekleme yapacağım buraya. 1 taneye gelirsek, ona da zaten KPSS ile değil YDS puanıyla girmiştim 2015 ağustos ayında. THY uzman yardımcısı alıyordu. Neyse başvurdum, sınavı falan geçtim.
Mülakatta 4 kişi var. Girmeden kurumun tarihçesini, birimlerini, filo sayısını falan attım hafızaya. İlk mülakatım olmasına rağmen oldukça rahattım. Çeko mezunu olduğum için, bana "hangi birimde çalışmak istersin?" gibi bir soru sorarlarsa , İnsan Kaynaklarını söyleyecektim. Bunla ilgili baya ders aldı çünkü.Okul, yds, kişisel sorular vs. derken(bu kısım rahattı), tam da beklediğim soru geldi. "Kurumumuza girersen, çalışmak istediğin bir bölüm var mı?" dedi.
İnsan kaynakları dedim, "İnsan Kaynakları nedir, ne yapar?" deyince, İçimden diyorum, "işte aradığım fırsat, yardır buradan". Başladım, Sanayii Devrimi'nden, İKY'nin gelişim sürecinden, önemli kişilere kadar devam ediyorum. İçinden bulunduğumuz yüzyıla yeni giriş yapmıştım ki, adam sözümü kesti. "Ben sana İKY'nin tarihini sormadım, tanımını sordum" dedi. Tabii bunu duyunca, dağıldım ben. Kısa bir tanım yaptım ama nafile.
Dikkatimi çeken şu oldu. Mülakat heyetinden birisini seçiyorlar, o kişi adaya yükleniyor baya. Bir kişi arada basit sorular soruyor. Diğerleri daha pasif kalıyor. En son ayrılmadan, THY'ye ait, kaç uçak olduğunu falan sordular. Onu da cevapladım. Sonuç, olarak şu an THY'de uzmanım, demeyi isterdim tabii ama olmadı:). İlginç bir deneyimdi benim için. Şunu öğrendim ki, adamlar ne soruyorsa onu cevaplayacaksın.
-
RE: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DERNEKLER DENETÇİ YARDIMCILIĞI ALIM İLANI
14/10/2016 tarih ve 29857 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Giriş (Sözlü) Sınav Duyurusunda yer alan “İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosuna 20-22 Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak Giriş (Sözlü) Sınavı ile personel alınacaktır.” cümlesindeki “20-22 Aralık 2016” ibaresi “10-11 Ocak 2017” şeklinde değiştirilmiştir.
-
Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Uzman Yardımcılığı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı merkez teşkilatı birimlerinde münhal bulunan ve aşağıdaki tabloda bölümü, kadro sayısı, sınıfı, unvanı ve derecesi belirtilen toplam 50 (elli) Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı kadrosuna atama yapılmak üzere sözlü sınavla personel alınacaktır.
Kadrolar: http://i.hizliresim.com/X9XLqk.jpg
A) SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,
- Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren ve yukarıdaki tabloda bölümleri belirtilen ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
- ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 04-05 Temmuz 2015 veya 22-29 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından yukarıdaki tabloda bölümü karşısında yer alan puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,
- 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1981 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olanlar).
B) BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ, ZAMANI VE DİĞER HUSUSLAR:
- Başvurular, 06.01.2017 günü saat 23.59’a kadar Bakanlık internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr) yayımlanan “Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılacaktır. Adayların, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri zorunludur.
- Bakanlık internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr) yayımlanan “Başvuru Formu” doldurulmak suretiyle elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olup, ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile Bakanlığa elden, e-posta veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
- Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Ayrıca, bu şekilde Bakanlığı yanıltanlar kamu görevlisi ise durumları çalıştıkları kurumlarına bildirilir.
C) SINAVIN ŞEKLİ, TARİHİ, YERİ, KONULARI VE DEĞERLENDİRİLMESİ:
- Giriş sınavı, sözlü olarak tek aşamalı yapılacaktır.
- Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri ile sınav yeri, tarihi ve saati; sınav tarihinden en az 20 (yirmi) gün önce Bakanlık internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr) ve duyuru panosunda ilan edilecektir.
- Sınava başvuran ve katılma şartlarını taşıyan adaylardan ilanda belirtilen KPSS puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlanarak alım yapılacak bölümler itibarıyla ayrı ayrı yapılacak sıralama sonucunda atama yapılacak kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar dâhil) sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.
- Sınavda, adayların kimlik tespitinde kullanılmak üzere, yanlarında fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Aksi halde adaylar sınava alınmayacaklardır.
- Sınav konuları;
Mühendislik
a) Asıl alan; temel mühendislik ve mezun olunan mühendislik bölümü konuları,
b) İkincil alan; Mikro İktisat, Makro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Kamu Maliyesi, Temel Hukuk Bilgileri,
Mimarlık, Ekonometri, Şehir ve Bölge Planlama, Yönetim Bilişim Sistemleri
a) Asıl alan; mezun olunan bölüm konuları,
b) İkincil alan; Mikro İktisat, Makro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Kamu Maliyesi, Temel Hukuk Bilgileri,
İstatistik
a) Asıl alan; mezun olunan bölüm konuları,
b) İkincil alan; Mikro İktisat, Makro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Kamu Maliyesi, Temel Hukuk Bilgileri,
İktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
a) Asıl alan; mezun olunan bölüm konuları,
b) İkincil alan; Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Medeni Hukuk Genel Hükümler, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Türkiye Ekonomisi, Kalkınma-Büyüme, Kamu Maliyesi,
Hukuk
a) Asıl alan; Anayasa Hukuku, İdare Hukuku ve İdari Yargılama Hukuku, Ceza Hukuku, Kabahatler Hukuku, Medeni Hukuk Genel Hükümler, Kişiler Hukuku, Eşya Hukuku, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Ticari İşletme Hukuku ve Şirketler Hukuku,
b) İkincil alan; Mikro İktisat, Makro İktisat, Türkiye Ekonomisi, Kamu Maliyesi. - Sözlü sınavda adaylar, Sınav Komisyon üyeleri tarafından;
a) Yukarıda belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel yetenek ve genel kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı
yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilir. Adaylar, Sınav Komisyonu tarafından (a) bendi için elli puan, (b), (c), (ç), (d) ile (e) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için 10’ar (on) puan üzerinden değerlendirilecektir.
Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) olması şarttır. - Sözlü sınav puanı, adayın giriş sınavı başarı puanı olarak belirlenecek ve nihai başarı sıralaması, alım yapılan bölümlere göre ayrı ayrı yapılacaktır. Sınav puanlarının eşit olması durumunda KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Bu sıralama sonucunda ilanda belirtilen kadro sayısı kadar asil aday ve kadro sayısının yarısı kadar yedek aday belirlenerek Bakanlık internet sitesinde (www.sanayi.gov.tr) ve duyuru panosunda ilan edilir. Ayrıca, asil adaylara ve atama sırası gelen yedek adaylara yazılı bildirim yapılacaktır.
- Adayların, Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı kadrosuna atanmaları başarı sıralamasına göre yapılacaktır. Yedek adayların hakları sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren 3 (üç) ay için geçerli olacaktır. Bu süre içerisinde atama yapılan kadrolarda boşalma olması halinde sınavı yedek olarak kazanan adaylar başarı sırasına göre atanacaklardır.
Kamuoyuna duyurulur.
-
RE: Tercihini Yap Ailesi 2017 Yılınızı Kutlar
Başta, site yöneticilerinin ve kurucularının olmak üzere, herkesin yeni yılını kutlarım. 2017 KPSS'ye mecbur kalmamak dileğiyle...
-
RE: Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
- Komisyon, Çeko.
Kanunu dikkate alarak GSS durumunu açıkla.
İş sözleşmesinde deneme süresi ve tarafların bu süre içerisindeki yükümlülükleri nedir?
Arzı etkileyen faktörler nelerdir?
6-7 dk arası sürüyor. Soru sayısı forumda yazılanlara göre az geldi bana. İlk soruyu baya ayrıntısıyla açıkladım belki ondan olabilir. Tabii diğer sorularda da detaya iniliyor. Komisyon gayet rahat davranıyor. Gerilmeye gerek yok.
Komisyonlar 9.30 civarında alıma başlıyorlar.
- Komisyon, Çeko.
-
RE: Öyle bir söz var ki...
'Fazla mütevazilik, ikinci kez övülme kibrini barındırır.'
-
RE: 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
Deneme arayan arkadaşlar için şuraya 9-10 tane deneme bırakıyorum.
https:// yadi. sk/d/ZGggzTH2ma7Go -
RE: Neden Yabancı Dil Öğrenmeli
Bir şeyler öğrenmeye meraklıysanız, herhangi bir konunun türkçe ve ingilizce Wikipedia sayfasını kıyaslayarak durumun önemini kavrarsınız. İngilizce bilen birisinin internette ulaşamayacağı kaynak yok.
İNSAN tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: GUY Askerlik sorunu
@James-Buchanan 2 hafta önce aynı işlem için gittim şubeye. Hatta tarihlerimiz bile aynı. 30.09 geçerli.
-
RE: Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
@guyman Söylenene göre Kurum Başkanı, 2016 puanlarıyla yeni bir alım yapılması istenilen, bir twit'i beğenmiş. Başkanın duyarlı birisi olduğu açık, dolayısıyla beğendiği her şeyin umuda sebep olacağının farkındadır. Haziran'dan önce 9. promosyon yetiştirilirmeye çalışılacaktır.
-
RE: Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
Yeni gelecek alımda 80'nin altını rahat bir şekilde göreceğini düşünüyorum. 80 civarında kalması hiç makul değil. 8.promosyon 82, .. ile kapattı. Ondan sonra İçişleri, Sgk, ÇSGB,kalkınma mülakatları açıklandı.
- promosyonda girmeyen ve ilandan önce başka yerde çalışmaya başlayan kişiler de var. Bunların da bir kısmının yeniden başvurmayacağını düşünüyorum. Yeni ilan gelene kadar Vgm ve Rekabet Kurumu'nun da sonuçları açıklanır.
Ufak bir ihtimal olsa da kaymakamlık bile sonuçlanabilir. Tahminim yeni ilan 78 civarında kapatır. Eğer bir de istatistik alımı yerine tamamı İİBF mezunlarından olunursa çok daha aşağılara iner.
- promosyonda girmeyen ve ilandan önce başka yerde çalışmaya başlayan kişiler de var. Bunların da bir kısmının yeniden başvurmayacağını düşünüyorum. Yeni ilan gelene kadar Vgm ve Rekabet Kurumu'nun da sonuçları açıklanır.
-
RE: 2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı (2000 Kişi)
Deneme arayan arkadaşlar için şuraya 9-10 tane deneme bırakıyorum.
https:// yadi. sk/d/ZGggzTH2ma7Go -
EPDK 20 Enerji Uzman Yardımcısı Alımı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan
ENERJİ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAV DUYURUSU
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 22 – 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Enerji
Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır.
I) SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI
Giriş Sınavına katılmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A)
bendinde yazılı genel şartları taşımak,
b) Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü (01.01.2017 tarihi) itibarıyla otuz beş
yaşını doldurmamış olmak,
c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış ,(A) grubu kadrolar için yapılan
Kamu Personel Seçme Sınavından ( 04/05 Temmuz 2015 veya 22/29 Mayıs 2016 tarihlerinde
yapılan KPSS) V inci maddede belirtilen puan türlerinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla,
en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, öğrenim dalları itibariye yapılacak sıralamada,
öğrenim dallarına ayrılan kontenjanın 4 (dört) katı aday içerisine girmek (Öğrenim dalları itibariyle
giriş sınavına katılma hakkını elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına
çağrılacaktır),
d) En az dört yıl süreli eğitim veren ve V. maddede belirtilen fakülte veya ilgili bölümlerden
mezun olmak. Bu fakülte ya da ilgili bölümlere denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından
onaylanmış fakülte veya okullardan mezun olanlar da denklik belgesi sunarak başvurabilirler.
Denklik belgesi olmayanlar başvurusu geçersiz sayılacaktır.
II) BAŞVURU TARİHLERİ
Giriş sınavı başvuru tarihleri: 17 – 24 Nisan 2017
III) BAŞVURU ŞEKLİ ,YERİ VE DİĞER HUSUSLAR
Giriş sınavına başvuru;
24 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 23:59 ‘a kadar http://www.epdk.org.tr internet adresinde
yayımlanan "Başvuru Formu" eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle elektronik
ortamda yapılır. Adayların, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini (eğitimini yurtdışında
tamamlamış olanların ayrıca diploma denklik belgesini) elektronik ortamda taratıp başvuru formuna
eklemeleri zorunludur. İlanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.
EPDK http://www.epdk.org.tr internet adresinde yayımlanan "Başvuru Formu" doldurulmak
suretiyle elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olup, ilanda belirtilen şartlara uygun
olmayan başvurular ile Kuruma elden, e-posta veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul
edilmeyecektir.
Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit
edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi
iptal edilir. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Ayrıca, bu
şekilde Kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise durumları çalıştıkları kurumlarına bildirilir.
IV) SINAVA GİRİŞTE KİMLİK İBRAZI
Giriş Sınavına katılma hakkını elde eden adayların listesi en geç 10 Mayıs 2017 tarihine
kadar Kurum internet adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.
Sınavda, kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve
onaylı kimlik belgesi bulundurulması gerekmektedir. Bu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava
alınmayacaktır.VI) GİRİŞ SINAVININ YERİ VE ŞEKLİ
Giriş Sınavı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/C
Yüzüncüyıl-ANKARA) adresinde yapılacaktır.
Giriş Sınavına çağrılanlar, 03/09/2015 tarihli ve 29464 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde
SÖZLÜ sınava alınacaklardır.VII) GİRİŞ SINAVI KONULARI
Sınav, Kurumun görev alanına giren temel konular ile mezuniyet durumu dikkate alınarak
belirtilen mesleki alan bilgisi konularından yapılır.
V inci maddede yer alan mühendislik bölümleri haricindeki fakülte veya ilgili bölümlerinden
mezun olanlar için giriş sınavı alan bilgisi konuları:
a) Hukuk Grubu: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı, Ceza Hukuku (Genel
Hükümler), Ceza Usul Hukuku, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar
Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletmeler Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku),
İcra ve İflas Hukuku (Genel Hükümler),
b) İktisat Grubu: Mikro İktisat, Makro İktisat, Para ve Banka, Uluslararası İktisat, İstatistik,
Ekonometri (Genel bilgiler), Türkiye ve Dünya Ekonomisi,
c) İşletme Grubu: İşletme İktisadı, İşletme Yönetimi ve Politikaları, Genel Muhasebe,
Muhasebe ve Finansman, Mali Tablolar Analizi, Üretim ve Pazarlama, Mikro İktisat, Makro İktisat,
ç) Maliye Grubu: Maliye Teorisi, Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku
ve Türk Vergi Sistemi, Mikro İktisat, Makro İktisat, Genel Muhasebe,
d) Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Grubu: Anayasa Hukuku,
İdare Hukuku, İdari Yargı, Yönetim bilimi, Siyaset bilimi, Siyasi tarih, Türk dış politikası,
Uluslararası ilişkiler, Uluslararası kuruluşlar.V inci maddede belirtilen mühendislik fakülte veya ilgili bölümlerinden mezun olanlar için
giriş sınavı alan bilgisi konuları fakülte veya ilgili bölümlerin müfredatı dikkate alınarak
belirlenecektir.
Kurumun görev alanına ilişkin konular; Kurumun görev ve yetkileri, Kurum teşkilat
kanunu, elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasalarına ilişkin temel kanunlar, veri ve politikalar,
Türkiye’de enerji yönetimi, Türkiye’nin enerji politikaları, uluslararası enerji politikaları,
uluslararası enerji örgütlenmesi.VIII) ADAYLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE BAŞARI SIRASININ
BELİRLENMESİ
Giriş Sınavında adaylar;
a) VII nci maddede belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel yetenek ve genel kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
yönlerinden değerlendirilecektir. Adaylar, komisyon tarafından (a) bendi için elli puan, diğer
bentlerde yazılı özelliklerin her biri için onar puan üzerinden değerlendirilecek ve verilen puanlar
ayrı ayrı tutanağa geçirilecektir. Bunun dışında herhangi bir kayıt sistemi kullanılmayacaktır. Sözlü
sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri
puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır.IX) SINAV SONUÇLARI VE SONUÇLARA İTİRAZ
VIII inci maddede yer verilen usulle belirlenen sözlü sınav notu adayların giriş sınavı başarı
puanı olacaktır.
Giriş sınavında başarılı olabilmek için en az yetmiş puan alınması şarttır.
Sınav sonuçlarına göre giriş sınavı duyurusunda belirtilen öğrenim dalları itibariyle ayrı ayrı
başarı sıralaması yapılarak, başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak suretiyle, ilanda
belirtilen öğrenim dallarına göre atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl adayın isimleri
belirlenecektir. Giriş sınavından yetmiş veya daha fazla puan almış olmak kaydıyla, giriş sınavı
duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısının yarısını geçmemek üzere Komisyon
tarafından belirlenen sayıda yedek adayın isimlerini kapsayan bir liste belirlenerek ilan edilecektir.
Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten
itibaren bir yılı geçmemek üzere müteakip sınava kadar geçerlidir. Belirlenen asıl ve yedek liste
Kurumun internet adresinde ilan edilecektir. Ayrıca, sınav sonucu sınavda başarılı olan adaylara
yazılı olarak bildirilecektir.
Sınav sonuçları açıklanırken, başarılı adayların notlarının eşit olması halinde KPSS puanı
yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacaktır.
Sınavda başarılı olanların sayısı, ilan edilen kadro sayısından az olması halinde sadece başarılı
olanlar sınavı kazanmış kabul edilecektir.
Sınav sonuçlarının Kurum internet adresinde ilan edilmesinden itibaren yedi iş günü içinde
yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar bu sürenin bitiminden itibaren Komisyon tarafından en geç on
iş günü içinde incelenerek karara bağlanır. İtiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilir. İtirazların
değerlendirilmesi üzerine verilen kararlar kesindir. İtiraz süresi içinde Kuruma ulaşmayan
dilekçeler dikkate alınmaz.
Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için
müktesep hak teşkil etmez.
İlan olunur.KONTENJANLAR: http://hizliresim.com/5gn7kz
-
RE: THY İİBF Mezunu Çalışma Arkadaşları Arıyor!
@cann Hocam 60 yüksek değil fakat THY biraz da kişilerin tercihine bağlı olarak başvurulacak bir kurum. Herkesin başvuracağını düşünmüyorum. Kimsenin moralini bozmak istemem ama CV açısından iyi bir doluluk oranına sahip olmayanın şansı çok düşük. Rakipler dişli oluyor biraz. Bizim zamanımızda ilan 1 ay kadar aktif bir şekilde kalmıştı.
-
RE: THY İİBF Mezunu Çalışma Arkadaşları Arıyor!
Başvuracak arkadaşlara bilgi vereyim. Temmuz 2015'te girmiştim. Sınav ve çalışma yeri İstanbul. Atatürk Havalimanı yakınında bir yeri var, sınav orada bilgisayar ortamında yapılıyor. Oraya gittiğinizde size şifre veriliyor. Şifreyi kullanarak, bilgisayarda sizin için ayrılan üyeliğe giriyorsunuz.
40 soru soruluyor. 25 dk'da çözmeniz isteniyor. Soruların içeriği matematik ve türkçe mantığından oluşuyor. Mantık dediğime bakmayın, gayet kolay sorular fakat zihinden hızlı bir şekilde çözüme ihtiyaç duyulan sorular. Yanlış hatırlamıyorsam 30 net çıkaran mülakata kalıyordu. İngilizce sınavı yapılmamıştı.
Sonuçlar Ağustos'da açıklandı ve mülakatlar kısa sürede yapıldı. Mülakat sonuçları da Aralık 2015'te açıklandı. Mülakata gelince kamu mülakatlarına göre daha zorlayıcı. 4 kişiden oluşuyordu. Birisi ciddi şekilde zorluyor sizi. Konuştuğunuz kelimelerden fazlasıyla soru türetebiliyorlar. 15 dk civarında sürüyor. Bana soru olarak, neden THY'yi istediğimi, filosunda kaç tane uçak olduğunu sormuşlardı. Biraz da özgeçmiş üzerinden sohbet oldu.
-
RE: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI
@Aristo http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/bada9268-fd4b-438f-bac9-26e8f98da235/sehit_yakin_duyuru_2017_2.pdf?MOD=AJPERES&CONVERT_TO=url&CACHEID=bada9268-fd4b-438f-bac9-26e8f98da235
Bir an tereddüt ettim ne ara açıklandı diye. Başlığa dikkat edin.
-
RE: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI
@Aristo 14 Nisan mı? Duyuru ne zaman yapıldı ki?