2015 mezunuyum. 2015 KPSS'yi pek sallamadım. Mülakat deneyimim şu ana kadar 1(bir) tane. Önümde 3 mülakat var, girdikten sonra ekleme yapacağım buraya. 1 taneye gelirsek, ona da zaten KPSS ile değil YDS puanıyla girmiştim 2015 ağustos ayında. THY uzman yardımcısı alıyordu. Neyse başvurdum, sınavı falan geçtim.
Mülakatta 4 kişi var. Girmeden kurumun tarihçesini, birimlerini, filo sayısını falan attım hafızaya. İlk mülakatım olmasına rağmen oldukça rahattım. Çeko mezunu olduğum için, bana "hangi birimde çalışmak istersin?" gibi bir soru sorarlarsa , İnsan Kaynaklarını söyleyecektim. Bunla ilgili baya ders aldı çünkü.Okul, yds, kişisel sorular vs. derken(bu kısım rahattı), tam da beklediğim soru geldi. "Kurumumuza girersen, çalışmak istediğin bir bölüm var mı?" dedi.
İnsan kaynakları dedim, "İnsan Kaynakları nedir, ne yapar?" deyince, İçimden diyorum, "işte aradığım fırsat, yardır buradan". Başladım, Sanayii Devrimi'nden, İKY'nin gelişim sürecinden, önemli kişilere kadar devam ediyorum. İçinden bulunduğumuz yüzyıla yeni giriş yapmıştım ki, adam sözümü kesti. "Ben sana İKY'nin tarihini sormadım, tanımını sordum" dedi. Tabii bunu duyunca, dağıldım ben. Kısa bir tanım yaptım ama nafile.
Dikkatimi çeken şu oldu. Mülakat heyetinden birisini seçiyorlar, o kişi adaya yükleniyor baya. Bir kişi arada basit sorular soruyor. Diğerleri daha pasif kalıyor. En son ayrılmadan, THY'ye ait, kaç uçak olduğunu falan sordular. Onu da cevapladım. Sonuç, olarak şu an THY'de uzmanım, demeyi isterdim tabii ama olmadı:). İlginç bir deneyimdi benim için. Şunu öğrendim ki, adamlar ne soruyorsa onu cevaplayacaksın.