Kurum Farketmeksizin Mülakat Deneyimlerimizi Paylaşıyoruz
-
Merkez Bankası avukat alımı mülakatı , 3 kişilik mülakat ekibi komisyon başkanı murat çetinkaya , o zaman başkan yrd idi.Sakin bir mülakat olmuştu yaklaşık yarım saat sürdü muhabbet havasında geçti , tek sorun şu 6 ay oldu açıklanmadı
-
Şekerbank müfettiş yardımcılığı, hayatımın ilk mülakati, kepazeliğin hat safhasi 5 kişilerdi yanlış hatırlamıyorsam, cari açık sordular cevap veremedim, veremeyince kalan bütün sorulara da cevap veremedim cari açığı nasil bilemem diye, tabi ki kazanamadım :),
Halkbankasi uzman yardımcılığı, 2. mülakatim geçen sene müfettiş barajını geçenleri çağırdılar, diğerine göre çok rahattim zaten İstanbul'da olacaktı iş çok istemiyordum, alanla ilgili birşey sorulmadi diye hatırlıyorum genel itibariyle dili nerden öğrendiniz vs. gibi sorular sorulmustu teklif aldim ama gitmedim hala biraz pişmanım,
Mali hizmet uzman yardımcısı, geberiyorum heycandan panikten istiyorum, yazılı puanim beklediğimden iyi Ankara alacak gibiyim iş çıkışında milli kütüphane planları zarf 2 soru sırali çekiliyor, 1. yi çektim içini açtım iktisat klasik dikatomi, dedim 2.yide oradan çekeyim oda iktisat olsun hakikaten öyle oldu oda tasarruf paradoksu, ismimle ilgili birkaç soru, bugünlerin meshur romani Kürk Mantolu Madonna, birde merkez bankası faiz oranları ile ilgili bir soru, elim tam kapinin kolunda cikicam birde ticaretten Merkez-şube ayrimi (Ankara olmasada işi aldık iyi kötü devam ediyoruz)
Kalkınma Bankasi uzman yardimciligi, genel olarak rahatim yine Ankara olsun diyorum, komisyon 5 kişi full alan soruları burasıda hüsran,
Vakiflar Bankasi müfettiş yardımcılığı, en fazla istediğim meslek belkide o yuzden bir türlü olmuyor, ev mülakati eleme yok dogum anindan bugüne kadar hersey, grup mülakati rezalet konular basit fakat pasif kalmamak lazim, birebir mülakat 11 kişiye karşı siz tek yanlis hatırlamıyorsam alanla ilgili bir kaç soru, ingilizce nerede de öğrendin yine, sonuc yine hüsran
Yılmak yok, nüfus fazla, yorulmayin sivrilmek lazim, ac kalmamak için... bazılarını çok acmadim gereksiz kalabalik olmasin diye, merak eden olursa yazarım özelden,
Konu iyi oldu biraz daha canlılık lazim buralara
-
Eee sütten ağızı yananın, kimi zaman yoğurtu üfleyerek yediği, kimi zamanda battı balık yan gider mantığıyla kaldığı yerden devam ettiği bir konu başlığı olmuş. O zaman bize de kimi zaman yoğurtu üfleyerek yediğimiz, kimi zamanda battı balık yan gider dediğimiz mülakatlardan bahsetmek düşer.
İlk mülakat Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Muayene Memurluğu mülakatı, a kadroya hakim olduğunu düşünen, tuttuğumuzu koparırız deyip, soluğu muayene de aldığımız dönemler. Meslekle ilgili çok bilgimiz yok ama ortada iş olmayınca olsun isteğiyle gitmiştik mülakata. Puan iyi, ilk gün sabah oturumu mülakat komisyonun karşısındayız. Tabi telaş, panik, kaç mülakat oldu bir kaçı tanesi dışında hep aynı sinir bozucu durum.
Kendimi tanıtma safhasından sonra, ilk soru: aynı bölümü hacettepede bırakıp, gazide neden okudun? İyi kötü bir cevap vedikten sonra, ikinci soru bölümünü iyi okuduğunu düşünüyor musun? şeklinde oldu. Tabi o an diploma notundaki ortalamanın da gazıyla istekli. Ve iyi okuduğumu söyleyiverdim, o mülakatta komisyon başkanı olarak gördüğüm, yıllardır da GTB'de müsteşar yard. olan kişiye. Meğer o da İstanbul siyasal kamu mezunuymuş. 2-3 soru peşpeşe sordu, cevapları iyi verdim. Bir gol gelecek diye düşünüyorum, sonra idarinin denetimini anlat? Dedi başkan. Aklıma bir dünya şey geliyor ama bir türlü giriş yapamıyorum. En son dedim hiyerarşik-vesayet denetimi mi anlatmamı istiyorsunuz? Sen okulu bu şekilde mi iyi okudun dedi başkan. Tabi bunun üstüne benim moral iptal, sonra sorulan soruları yarı bilinç kapalı olarak cevaplayıverdim.
Netice neyse ki olumlu oldu, bundan sonraki mülakatları da ilerleyen yorumlarda anlatacağım, geneli hüsran
-
2015 mezunuyum. 2015 KPSS'yi pek sallamadım. Mülakat deneyimim şu ana kadar 1(bir) tane. Önümde 3 mülakat var, girdikten sonra ekleme yapacağım buraya. 1 taneye gelirsek, ona da zaten KPSS ile değil YDS puanıyla girmiştim 2015 ağustos ayında. THY uzman yardımcısı alıyordu. Neyse başvurdum, sınavı falan geçtim.
Mülakatta 4 kişi var. Girmeden kurumun tarihçesini, birimlerini, filo sayısını falan attım hafızaya. İlk mülakatım olmasına rağmen oldukça rahattım. Çeko mezunu olduğum için, bana "hangi birimde çalışmak istersin?" gibi bir soru sorarlarsa , İnsan Kaynaklarını söyleyecektim. Bunla ilgili baya ders aldı çünkü.Okul, yds, kişisel sorular vs. derken(bu kısım rahattı), tam da beklediğim soru geldi. "Kurumumuza girersen, çalışmak istediğin bir bölüm var mı?" dedi.
İnsan kaynakları dedim, "İnsan Kaynakları nedir, ne yapar?" deyince, İçimden diyorum, "işte aradığım fırsat, yardır buradan". Başladım, Sanayii Devrimi'nden, İKY'nin gelişim sürecinden, önemli kişilere kadar devam ediyorum. İçinden bulunduğumuz yüzyıla yeni giriş yapmıştım ki, adam sözümü kesti. "Ben sana İKY'nin tarihini sormadım, tanımını sordum" dedi. Tabii bunu duyunca, dağıldım ben. Kısa bir tanım yaptım ama nafile.
Dikkatimi çeken şu oldu. Mülakat heyetinden birisini seçiyorlar, o kişi adaya yükleniyor baya. Bir kişi arada basit sorular soruyor. Diğerleri daha pasif kalıyor. En son ayrılmadan, THY'ye ait, kaç uçak olduğunu falan sordular. Onu da cevapladım. Sonuç, olarak şu an THY'de uzmanım, demeyi isterdim tabii ama olmadı:). İlginç bir deneyimdi benim için. Şunu öğrendim ki, adamlar ne soruyorsa onu cevaplayacaksın.
-
Çok faydalı bir başlık. Özellikle bizim gibi mülakat tecrübesi olmayanlar için
-
2012 yılında mülakatına girdiğim Gümrük ve Ticaret muhafaza memurluğunda kanun yararına bozma nedir diye sordular. arkasından yönetmelik nedir diye bir soru geldi. daha sonra ise sen yönetmelik çıkartabilir misin diye sorulunca hayatımın şokunu yaşadım. zaten seni alsak bu kurumda kalmazsın diye de almadılar.
-
Arkadaşlar öncelikle merhabalar konu başlığını açan arkadaşın tebrik ediyorum çünkü benim zamanımda yana yakıla yazılı sınavlarını geçtiğim kurumların mülakatları nasıl olacak diye sürekli araştırma yapıyordum. Çok şükür o kısmı geçtim bende sizlerle Hazine Müsteşarlığı Bilişim alanındaki deneyimi paylaşmak istiyorum. Öncelikle Hazine Müsteşarlığının yazılı sınav soruları hala aklımda yer etmiş üstünden bir yıl geçmesine rağmen soruların yarısını matematik yarsınıda bilgisayar mühendisliğinin baba konuları oluşturuyordu(tree, graph, en kısa yol algoritması, dns coğrafi yerleşimi ve RSA' nın şifreleme uzunluğu). Benim ilk sorum Hazine Müsteşarlığı yazılı sınavına girdiğinizin ispatını matematiksel olarak yapın olmuştu sanırım sınavda ilk 10 dakikada yarısı çıkmıştı, bu ara bilgisayar mühendislerine iktisattan güzel sorular bekliyor stagflasyon nedir açıklayınız türünden. Şimdi mülakata geçebilirim ancak yazılı sınav hakkında bilgi isteyenler olursa burda yazarım konu başlığı mülakat olduğu için artık konuya gireyim. Öncelikle Hazine Müstaşarlığında dikkatimi çeken mülakatın daha sizi bekleme odasında başladığını söyleyebilirim gerçi sınavı yapan arkadaş ne kadar söylemesede bizlerle konuştuğu bilgileri içerde sizi bekleyen en az 6 kişiden oluşan ekibe aktarıyor. Birde mülakat esnasında dikkat edeciğiniz ilk şey iyi polis kötü polis oynuyor olacaklarıdır. Genelde ortada oturan beyfendi Müsteşar yard. oluyor o daha iyi rolunu alıyor diğer köşedeki ise genelde Personel Daire Başk. oda biraz yüklenmeyi deniyor ancak rahat olup sorulara akıcı bir şekilde siyasi meselerlerde uzak durarak cevaplarsanız sıkıntı yok. Bir diğer konu ise dünyanın en iyi bilgisayar mühendisi olun ya da en kötü mülakattaki kişilere kendinizi onlara güvenilir kişi olarak belli etmeniz gerekecek bunu görmedikleri takdirde büyük ihtimal kötü sonuç alacaksınız. Hazine Müsteşarlığı sınavı gördüğüm en rahat sınavlardan çünü teknik ağırlıklı yüklenmiyorlar nasıl olsa aldığımızda eğitimler aracılığıyla eğitebiliriz modundadır komisyondakiler. Son olarak kamu kurumlarında bilgisayar mühendisi olarak uzman yardımcılıklarına başvurduğunuzda şunu aklınızda çıkarmayın çünkü adamlar şunun için sizi alıyorlar özel teşebbüslerden altıkları işleri takip ettirip projenin sonlanması konusunda bir yeteğeni var mıdır yok mudur o yüzden size tavsiyem bu konulara dikkat etmeniz birde ingilizce "Can you tell us your daily life" günlük yaşantınızı bize anlatırmısınız tarzından bir ingilizce soruları oluyor.
-
Hazine Müsteşarlığı Bilgisayar Mühendisliği Uzman Yardımcılığı Yazılı Sınav Sorusu
- Hazine Uzman Yard. yazılı sınavına giridiğinizi matematiksel olarak ispatlayınız.
- Oyun teoremi ile ilgili problem
- Türkiyedeki en az bir virusün bütün ülkedeki bilgisayarlarına bulaştığınızı matematiksel olarak ispatlayınız.
- DNS coğrafi olarak farklı ülkere neden dağıldığını açıklayınız.
5.Domain name lerin ağaç yapısını açıklayınız. Örneğin www.odtu.edu.tr ağacını çiziniz. - RSA algoristmasının uzunluğu nedir ? Simetrik mi Asimetrik bir şifreleme metodudur?
7 a = b * c + d şeklinde verilen işlemi pre ve post fix ağacını çiziniz?
8 A , B, C, D, E, F şeklinde verilen şehirlerin arası uzunlukları verilmişti şu an hatırlamıyorum ama en kısa algoritması kullanarak yolunu bulunuz.
9 Stagflasyon nedir? Etkileri nelerdir?
10 GYİH gelirle yönetmi ile açıklayınız.
-
rekabet kurumu uzman yardımcılığı :
Alan : hukuk
Komisyonda 6 kişi vardı soruları Doç dr . Mahmut Yavaşi sormuştu.
Öncelikle en iyi olduğun 3 alanı söyle dedi.
Anayasa sorusu : anayasadan temel hak ve özgürlükleri kaldırırsak ne olur
İdare : görevden uzaklaştırma kavramını açıklayınız
Ticaret : ticaret şirketinin iflasına ilişkin bir soruyduİktisattan ürün farklılaştırması ve marjinal hasılat , marjinal maliyet kavramlarını sordular.
Bunun haricinde ufak bilgi ölçen sorular oldu mülakat 40 dk sürdü.
-
Arkadaşlar son girdiğim mülakatta komisyon teknolojiyle aran nasıl diye sordu ben de cevap olarak teknolojiyle aram çok iyidir telefon elimden düşmüyor dedim. Hepsi birden kahkaha attı ve bizim de öyle dedi. Anlatınca komik olmadı ama o zaman komik bi ortam oldu. Aklıma takılıp duruyor hem gayrıciddi davranmış gibi olmam hem de telefon bağımlısı gibi görünmüş olmam dolayısıyla elenir miyim:(
-
@maverick Merhaba öncelikle Hazinenin sınavıyla veya mülakatıyla ilgili Bilişim alanında kimsenin fikirlerine ulaşmak mümkün olmamıştı verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten.
Ben, mülakat aşamasında alandan ne gibi sorular soruldu alan dışındaki konular nelerdi bu gibi detayları da verirseniz çok mutlu olurum -
http://forum.tercihiniyap.net/topic/599/2017-guy-i̇lani-3-000-guy-i̇sti̇yoruz/234?page=12 saat 21,00 da twit etkınlıgı var arkadaslar tag sayfa da paylasılacak haberınız ola
-
bir kurumun mülakata hak kazananlar listesini puanları göstermeden açıklaması, o mülakatta bariz bir torpil olacağına işarettir midir??
-
@SosyalMühendis Bddk?
-
Yuksek lisans mulakati
6 saat bekleme sonunda sira bana geldi.Ben iceri girmeden Mulodaki profun karisi geldi profu goturdu.iki hocayla basladik .zor soran gicik doc.a da tel geldi.kaldik tek hocayla mulakata.Niye tercih ediyosun bu bolumu falan askerlik tecili icin demedim tabi:)baya bi uzun surdu.bilemedigim sorularin cevabini kendisi veriyordu ders anlatir mahiyetteydi.Benden once mulodan cikanlara sordugu sorulari netten baktim.genelde benden oncekilere ne sorduysa bana da onlari sordu .Hayatimdaki uc mulakattan birinde basarili oldum:) -
@crowdıngout Hangi üniversite bu ve hayırlı olsun :slight_smile:
-
@TinyHorrorStory adnan menderes
-
@avukatı_mısın yok hocam adalet bakanlığı CTE
-
Ziraat katılım mülakatına girdim İstanbulda. komisyonda badem bıyıklı iki kişi vardı . Sevdiğin yazarlar nelerdir dedi, Nihal atsız ve Galip Erdem dedim suratlar düştü . sonra sordukları soruları bildim ama olmayacağını da biliyordum nitekim olmadı. Olsun İş için eğilip bükülmeye gerek yok bildiğim neyse söylemeye devam:)
-
@kozexpo şu devirde iyi cesaret , iş için herşeyi yapmaya hazır insanlar var.