THY İİBF Mezunu Çalışma Arkadaşları Arıyor!
-
Genel Özellikler:
T.C. vatandaşı olmak,
Adli sicil kaydı veya adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,
01.01.1988 ve sonrası doğumlu olmak,
Erkek adaylarda askerlik görevini tamamlamış olmak, askerlikten muaf olmak veya en az 2 yıl tecilli olmak,
MS Office uygulamalarına hakim olmak,
Aşağıdaki fakültelerden lisans derecesinde mezun olmak,
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisadi, İdari ve Beşeri Bilimler Fakültesi
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
İktisat Fakültesi
İletişim Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
İşletme Fakültesi
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Siyasal Bilgiler Fakültesi
Siyasal Bilimler Fakültesi
Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi
Ticari Bilimler Fakültesi
Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi
Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Yönetim Bilimleri Fakültesi
İngilizce seviyesinin 12.04.2015 tarihi itibariyle en az aşağıdaki değerlerde olduğunu belgeleyebilmek (İkinci yabancı dil bilmek tercih sebebidir.)
YDS :60
TOEFL(IBT) :72
Aranan Nitelikler:Organizasyon, planlama ve takip yönleri kuvvetli,
Aktif sorumluluk ve insiyatif alabilen,
Takım çalışmasına yatkın,
Etkili sözlü ve yazılı iletişime sahip olan çalışma arkadaşları arıyoruz.
Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol:Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları taşımayanların ve İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.
İlan kriterlerini sağlayan adaylar sözel yetenek, sayısal yetenek ve İngilizce yazılı sınavına davet edilecektir.
Çalışma süresince THY operasyonunun olduğu tüm yerlerde görevlendirme yapılabilir.
İlan kapsamında 200 kişi istihdam edilecektir.
Mülakat öncesinde adayların yukarıda belirtilen kriterlere uygunluğunu belgelemeleri istenecektir. Kriterlere uygun olmayan adaylar sürece devam edemeyecektir.
Tüm süreç sonunda başarılı olan adaylara iş teklifi yapılacak olup işe başlama belgeleri hazırlamaları istenecek ve adayın istenen belgeleri teslim etmesi akabinde istihdam süreci tamamlanacaktır.
https://www.tercihiniyap.net/haber/thy-iibf-mezunu-calisma-arkadaslari-ariyor -
@aliveli hocam ilan kabin memurluğu için değil mi? MS office deyince kafam karıştı
-
@Leviathan Çalışma süresince THY operasyonunun olduğu tüm yerlerde görevlendirme yapılabilir. demiş hocam o yüzden galiba
-
kabin memurluğu için önceden ilan açılmıştı. Bu operasyon için bir ilan. Yds si olanlar için çok iyi bir fırsat bence
-
Çalışma yeri İstanbul mu?
-
@bjk34 operasyon ne yapıyor hocam bilgi verebilir misiniz?
-
Ben de muhasebe,insan kaynakları falan sandım ama değilmiş.Ne acaba bu operasyon?
-
Başvuruyu ne zamana kadar yapabiliyoruz acaba
-
@sa06 onlar ilanı kaldırana kadar yapabilirsin,yeterli sayıya ulaştığında kaldırıyorlar ilanı.
-
@Mustapha peki office progralarini bildigimize dair bir belge istiyorlar mi
-
@sa06 istemiyorlar, sadece İngilizce'yi belgelemek yeterli
-
@Mustapha teşekkurler
-
Thy personeli 4857 sayılı iş kanununa tabi işçi statüsünde. Bu durum iş güvencesi açısından problem yaratıyor mu?
-
Benim bir arkadaşım muhasebe departmanında çalışıyor, 3000 tl maaş alıyor ve dört ay ikramiyesi de oluyormuş. Bir de çalışma yeri sadece istanbulmuş arkadaşlar. Ama istanbulda yaşamak isteyenler için iyi bir fırsat.
-
Çalışma süresince THY operasyonunun olduğu tüm yerlerde görevlendirme yapılabilir. Böyle bir açıklama var ilanda bu ne belirsizlik! Thy nin çoğu yere operasyonu var benım bu açıklamadan anladığım yurtdışı bile olabilir.
-
@aliveli hocam net bir bilgim yok ama tahminimce bir departman degildir operasyon dedigi. Cunku oyle olsa direk departman veya bolum olarak nitelendirirdi. Ama kabin memurlugunu kastetmedigini kesin olarak soyleyebilirim.
-
Tecil konusu çok sıkıntı yaratir mı sizce? 1 yil kurtarmaz mi be güzel abim
-
@danıldtramp hocam bence bir görüşün ik ile çok sorun etmeyebilirler.
-
İlanda istenilen niteliklere çok dikkat edin arkadaşlar. Sistemlerini değiştirmedilerse -ki hiç zannetmiyorum- eksik bir şey varsa, başvurunuz kabul edilse, sınavı kazanıp mülakata kalsanız dahi mülakata almıyorlar. Telefonla aramadığım yer kalmamıştı, başvurduysanız bir sorun yoktur denmişti ama hiç öyle olmadı, acı bir tecrübe yaşamışlığım var THY'de. Hem vaktinize hem nakdinize yazık olabilir.
Sınavı Atatürk Havalimanı etrafında idari binalarının bulunduğu yerde yapmışlardı. Bilgisayarda yapılan sınav ise kolaydı sınavı dert etmeyin, İngilizce düzeyi ortaydı YDS'den 60'ı geçen bunu da rahat geçer. Hala öyle midir bilmiyorum ama, diğer önemli bir nokta ise THY'nin açmış olduğu ilanlardan herhangi birisine başvurduysanız 1 yıl içerisinde açılan diğer sınavlara başvuramıyorsunuz bunu da göz önünde bulundurun. Hepinize başarılar.
-
Başvuracak arkadaşlara bilgi vereyim. Temmuz 2015'te girmiştim. Sınav ve çalışma yeri İstanbul. Atatürk Havalimanı yakınında bir yeri var, sınav orada bilgisayar ortamında yapılıyor. Oraya gittiğinizde size şifre veriliyor. Şifreyi kullanarak, bilgisayarda sizin için ayrılan üyeliğe giriyorsunuz.
40 soru soruluyor. 25 dk'da çözmeniz isteniyor. Soruların içeriği matematik ve türkçe mantığından oluşuyor. Mantık dediğime bakmayın, gayet kolay sorular fakat zihinden hızlı bir şekilde çözüme ihtiyaç duyulan sorular. Yanlış hatırlamıyorsam 30 net çıkaran mülakata kalıyordu. İngilizce sınavı yapılmamıştı.
Sonuçlar Ağustos'da açıklandı ve mülakatlar kısa sürede yapıldı. Mülakat sonuçları da Aralık 2015'te açıklandı. Mülakata gelince kamu mülakatlarına göre daha zorlayıcı. 4 kişiden oluşuyordu. Birisi ciddi şekilde zorluyor sizi. Konuştuğunuz kelimelerden fazlasıyla soru türetebiliyorlar. 15 dk civarında sürüyor. Bana soru olarak, neden THY'yi istediğimi, filosunda kaç tane uçak olduğunu sormuşlardı. Biraz da özgeçmiş üzerinden sohbet oldu.