TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. SAkmazlar
    S
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 60
    • En İyi 16
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 1

SAkmazlar

@SAkmazlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı

25
    İtibar
    232
    Profil Görüntülemeleri
    60
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum ANKARA Yaş: 35

SAkmazlar Takip etme Takip Et
    Hazine ve Maliye Bakanlığı

SAkmazlar tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@avukat111 ben CİMER'e + Kamu Denetçiliği Kurumu'na yazacağım bu konuda sonuç ne olursa olsun.

1- Sınavlar daha kısa sürede açıklanması
      2- Soru hazırlanması ve iptal sorular
      3- Açıklanan günle beraber saatin de belirtilmesi ve bu tarih ve saatten başka bir zamanda açıklama yapılmaması
      4- Sınav ücretlerinin düşürülmesi

şu başlıkları detaylandıracağım şimdilik varsa önerisi olan yazsın lütfen.

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      S
      SAkmazlar

1- hmk hakem kararlarının iptali sorusunun iptali için, (HMK'daki edilebilir ile sorudaki edilir ifadelerinin arasındaki fark nedeniyle)
      2- vuk uzlaşma sorunun doğru cevabının sadece III kabul edilmesi için, (zaten tartışıldı)
      3- medeni hukuk tanıma sorusunun doğru cevabının yalnız III kabul edilmesi için, (II. öncüldeki resen ifadesinin yanlış ve eski bir ifade ediliş biçimi olması nedeniyle)

dava açacağım. ilgilenen arkadaşlarla gerek buradan gerek özelden haberleşelim.

S
      SAkmazlar

tmk 31. ile hmk 26. soru itiraz edeceğim.
      Hmk sorusu gördüğüm kadarıyla zaten çokça tartışılmış.
      Tmk 31'e ise 2. öncüldeki ''noter tarafından resen düzenlenen'' ifadesindeki resen ifadesi nedeniyle itiraz edeceğim. Bu ifadenin hatalı bir ifade olduğunu düşünüyorum sırf bu ifade nedeniyle bildiğim bir konuda soruyu yanlış yaptım, noter tarafından tanıyanın beyanı ile düzenleme şeklinde noter senediyle tanıma mümkün tamam da, resen ne demek oluyor?

S
      SAkmazlar

@2pacalypse itiraz/dava ne gerekiyorsa yapacağım artık hocam bilmediğim bir şey olsa gam yemem, ben de sırf bu şekilde yanlış oluşturmaya çalışmışlar diyip yanlıştır dedim 😁 , bakalım hepimizin hakkında hayırlısı artık bekleyip göreceğiz.

S
      SAkmazlar
    • RE: Vergisi oluyor mu

@Hukuksever GVK - Vergiden Muaf Esnaf Md.9/6 ''Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu,
      ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, muharrik kuvvet kullanmamak ve
      dışarıdan işçi almamak şartıyla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap,
      halı, kilim, dokuma mamûlleri, kırpıntı deriden üretilen mamûller, örgü, dantel, her nevi nakış
      işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk
      işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmaksızın
      veya yıl içinde gerçekleştirilen satış tutarı, ilgili yıl için geçerli olan asgari ücretin yıllık brüt
      tutarından fazla olmamak üzere, internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanlar.
      Bu
      ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılması ile ticarî, ziraî veya meslekî faaliyetleri dolayısıyla
      gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri hariç olmak üzere; düzenlenen
      kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde
      satılması muaflıktan faydalanmaya engel değildir.(3)''

DİĞER içinde yayımlandı
      S
      SAkmazlar
    • RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.

Bu sınava ilk defa ciddi manada hazırlanacağım inşallah bu sene. Herkesin hakkında hayırlısı ne ise o olsun.

KPSS A içinde yayımlandı
      S
      SAkmazlar

@RootofAllEvil hocam ben de onu diyorum zaten, sorunun cevabının yanlış olduğunu düşünüyorum, yalnız 3 olması gerektiği gerekçesiyle itiraz edeceğim ÖSYM'ye.

S
      SAkmazlar
    • RE: Vergisi oluyor mu

@Hukuksever Muafiyet şartlarını sağlıyorsanız başvurmanıza gerek yok, muafiyet şartlarını sağlamıyorsanız örneğin verilen sınırları aşıyorsanız bu durumda vergi dairesine bildirimde bulunmanız gerekir aksi takdirde bu durum vergi dairesi tarafından tespit olunursa vergi ziyaı cezasıyla birlikte ödenmesi gereken vergi tutarı talep edilebilir.

DİĞER içinde yayımlandı
      S
      SAkmazlar

@kilici düzenleme senedinden resen düzenleme diye bahsedildiğini ne kanunda ne da başka bir soruda gördüm, haklı olabilirsiniz sonucu hep birlikte bekleyip göreceğiz.

S
      SAkmazlar

@kemankeşş hmk 439. maddesi 2. fıkrası d) bendine bakınız, bir de ilgili sorunun b şıkkına bakınız anlarsınız.

S
      SAkmazlar

SAkmazlar tarafından gönderilen son iletiler

@efe09 yeterli olur

S
      SAkmazlar
    • RE: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021

ne zaman açıklanacak sınava girmeye hak kazananlar bilgisi olan var mı?

KPSS A içinde yayımlandı
      S
      SAkmazlar
    • RE: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)

Arkadaşlar herkes cimer'e yazsın, işe yarar mı görürürüz, en azından bir şey yapmış olalım, talebimizi iletelim. Ben daha 2 gün önceden bu konuda yazdım. Bu gibi sınavlar en fazla 2 hafta içinde açıklanmalı ve açıklanacağı saat de belirli olmalıdır minvalinde bir cimer başvurusu yaptım.

S
      SAkmazlar

ÖSYM bu sınavı en fazla 2 hafta içinde açıklamalı, açıklayacağı günü ve saatini de açıklamalı. (asıl söylemek istediklerim aynı doğrultuda ama bambaşka ifade ediliyor da o ifade bana kalsın.) herkese hayırlı sonuçlar, lütfen bari erken açıklama ey saygılı saygıdeğer şahsına münhasır kurum.

S
      SAkmazlar

@geliruzmanı07 bu kadar umutlu olmanız çok güzel; altta arkadaşın da dediği gibi günüdeki sınavı geçen sene 4-5 arası açıklamıştı ÖSYM.

Bu sınavı da gününde ama sabah erken saatlerde açıklayacağını düşünüyorum.

S
      SAkmazlar

18 - 63 beni de ekleyebilirsiniz.

S
      SAkmazlar

son sonuçla benim 450 ile başlayan serüvenim 350'de noktalanmış bulunmakta, ÖSYM'yi ve işini iyi yapmayanları Allah'a havale ediyorum, kazanan arkadaşlarımı tebrik eder haklarında kendileri için hayırlı sonuçlar almalarını temenni ederim.

S
      SAkmazlar

@Sabahola bir bilgim yok hocam

S
      SAkmazlar

@2pacalypse aynı durumdayız benim puanım hiç oynamamış sıralamam 454ten 414e gelmiş.

S
      SAkmazlar

Yeniden değerlendirme sonuçlarını bekleyen arkadaşlar neler yapıyorsunuz ne durumdasınız. Ben 452. olarak az da olsa bir umutla bekliyorum 🙂

S
      SAkmazlar